[spam?] szafranopedia v. 0.1

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

szafran
x2

[spam?] szafranopedia v. 0.1

Post by szafran »

Nigdy nie pamiętam, jaka broń do czego pasuje. Zacząłem robić sobie notatki i stwierdziłem, że można by je trochę dopracować, a może wtedy przydadzą się jeszcze komuś.
1) Niektóre dane różnią się (mniej lub bardziej) z Argonopedią. Nie wiem dlaczego. Nie sądzę, żeby to wynikało z różnych wersji językowych gry, ale diabli wiedzą. Dane z szafranopedii są sprawdzone z polską edycją gry z patchem 1.4.
2) Gdyby ktoś trafił na Statek Gonerów (Goner Ship) bez tuningu silnika, to byłbym wdzięczny za sprawdzenie, jaka jest szybkość podstawowa statku (chwilowo jest wpisane 54,05 m/s).
3) szafranopedia jest przygotowana w dwóch wersjach, zwykłej i lite. Wersja lite jest przeznaczona dla osób, które chciałyby sobie co nieco wydrukować, a szkoda im tonera/tuszu. Dane są identyczne.
4) szafranopedia jest w formacie PDF. Do odczytu tego typu dokumentów służy bezpłatny Adobe Reader (Acrobat Reader) do pobrania z http://www.adobe.com/
5) szafranopedia nie jest jeszcze skończona (czasu mam mało, a grać też kiedyś trzeba) :roll:
6) szafranopedia może zawierać spoilery. :)

Na razie są tam statki M5, M6, TS i TP + parę drobiazgów.
Adres: http://szafran.civ.pl/szafranopedia/
Częstujcie się. :)

pozdrawiam
szafran
BQB
x2

Post by BQB »

Niedlugo bedziesz mial pewnie przekroczony limit transferu na stronce :lol: :P

EDIT
Powiadamiaj nas tutaj o aktualizacjach, po co mamy Ci zabierac transfer :P
Spoiler
Show
Tak naprawde, to poprostu zadko kto pamieta o innych stronach i nie chce sie nikomu aktualizowac
A twoja robotke ocenie :P
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Szafran, obejzalem, poczytalem i ... jestem zachwycony. Wspaniala robota :) Teraz powoli rozwijac calosc ;)
Dzieki !

Pozdrawiam
Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Nieźle, nareszcie konkretne podejście do tamatu, a wyniki od razu są widoczne :wink:
Szafran, nie myślałeś nad zrobieniem tego w formie serwisu internetowego? Jako element większej strony.
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Sauron -> Czy ty w ogóle nie śpisz?! Kiedy to pisałeś była już 2:51! :wink:

Szafran -> A czy nie zechciałbyś połączyć ze mną siły? Aktualnie prowadzę prace nad moją stroną internetową... Będzie tam X2, CFW, Freelancer... Jesteś zainteresowany?? :D

PS. Praca moderatora musi być wyczerpująca... siedzieć do 3 w nocy i czytać Forum ;)
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Neiklot wrote:Sauron -> Czy ty w ogóle nie śpisz?! Kiedy to pisałeś była już 2:51! :wink:

PS. Praca moderatora musi być wyczerpująca... siedzieć do 3 w nocy i czytać Forum ;)
Ciii. Teraz pewnie odsypia :wink:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Jones Abrahams wrote:
Neiklot wrote:Sauron -> Czy ty w ogóle nie śpisz?! Kiedy to pisałeś była już 2:51! :wink:

Ciii. Teraz pewnie odsypia :wink:
:lol: :lol: :lol:
Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
Sauron11
x3tc

Ot

Post by Sauron11 »

Tak, piątkowe i sobotnie nocne posiedzenia odsypiam potem do południa :wink:
Nocą lepiej mi się pracuje, zresztą nie tylko mi,
a spać poszedłem trochę później, po szóstej nad ranem, jeszcze popykałem nieco w SoF II 8)
Czy ty w ogóle nie śpisz?! Kiedy to pisałeś była już 2:51!
Nie jestem też pewien czy aby nie była to 3:51 :wink:
szafran
x2

Post by szafran »

Znalazłem statek Gonerów bez tuningu, dane są poprawne.
Co do strony internetowej - wiem jak to u mnie wygląda, moja własna strona nie jest aktualizowana od lat. Poza tym PDF ma swoje zalety. Chciałem mieć zawsze pod ręką jakiś dokument ze statystykami i z możliwością bezproblemowago wydruku, jakoś nie mogłem znaleźć niczego, co by mi odpowiadało, więc sam zrobiłem. :) Do tego PDF nadaje się idealnie. Poza tym w HTML koduję, ekhm... tak sobie.
Oczywiście można brać dane z szafranopedii i wrzucić na własną stronę (chociaż byłoby dobrze je jeszcze przejrzeć; jak pisałem poprzednio - niektóre dane różnią się z tymi z Argonopedii). Można też mirrorować szafranopedię (z jednym zastrzeżeniem: prosiłbym, żeby były tam wszystkie 4 pliki z podobnymi lub takimi samymi opisami). Byłoby to nawet wskazane, bo coś spory ruch się zrobił od wczoraj na moim koncie. :)

pozdrawiam
szafran

Edit: literówki.
Last edited by szafran on Sun, 17. Oct 04, 16:09, edited 1 time in total.
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

szafran wrote:Oczywiście można brać dane z szafranopedii i wrzucić na własną stronę
Dzięki, Szafran... Jestem Ci dźwięczny :D. Wyniki mojej pracy poznasz już niedługo... :D

Pozdrówka,
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
BQB
x2

Post by BQB »

Tak to forum ma opuznienie godzinne. Do tej godziny co sie wyswietla trzeba dodac jeszcze jedna. Nie wiem jak bedzie po zmianie czasu - nigdy nie pamietam kiedy w tyl, a kiedy w przod. :wink:
xanth
x3tc

Post by xanth »

A dokladnie, forum oparte o phpBB nie uwzglednia srodkowoeuropejskiego czasu letniego ;)

X.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

xanth wrote:A dokladnie, forum oparte o phpBB nie uwzglednia srodkowoeuropejskiego czasu letniego ;)

X.
To zupełnie tak jak ja :lol:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Wow! Duzy szacun, szafran! Wyszlo bardzo bardzo bardzo bardzo ladnie i praktycznie!

O "pomocach" do wszechswiata X mysle podobnie jak Ty - konkretnie i do wydruku. Niestety, tabele z ktorych korzystam, sa mocno nieaktualne (jeszcze sprzed patcha 1.3). U Ciebie brakuje mi tylko cen... ale sie wrednie czepiam ;)

Naprawde nie dalbys rady aktualizowac strony? Nawet, gdy ktos by Ci o tym przypominal?
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Zestawienia sa wedlug mnie rewelacyjne :)
Najbardziej podoba mi sie to, ze umiesiles wszystkie nazwy w dwuch jezykach (polski i angielski) a tego mi najbardziej brakowalo we wszystkich innych zestawieniach.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”