Kilka modow jednoczesnie?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

xanth
x3tc

Kilka modow jednoczesnie?

Post by xanth »

Na poczatek witam, jako, ze jeszcze tu nie pisalem (choc jestem tu od samego poczatku - 2000r. jak zaczalem przygode z XBTF, jeszcze tego forum nie bylo hehe)

Gralem sobie w XBTF i XT, po wyjsciu X2 kupilem je od razu, ale schowalem na polke (bo wiedzialem czym sie to skonczy). Jednak jakis czas temu nie wytrzymalem i... no wlasnie... znow jestem niewolnikiem...

Ale do rzeczy.
Skonczylem glowny watek i narazie dalszy rozwoj mojej wlasnej fabuly zostawiam na pozniej, teraz przyszedl czas na zabawe z modami. I jako, ze nie udalo mi sie znalesc odpowiedzi, to pytam: czy jest mozliwosc uruchomienia paru modow jednoczesnie (bez ich "klejenia" ze soba), a jesli tak, to jak? :)

Pozdrawiam
X.

PS. Pozatym, to ja czekam na X2OL (to o tym projekcie wspominaja ludzie z Egosoft po wydaniu X2 - The Return) jako fanatyk mmorpgowy. Uch, wtedy to bedzie sie dzialo, oj bedzie... ;)

PS2. Jesli jednak pytanie sie juz wczesniej pojawilo, a ja je przegapilem, to poprosze o linka (moze byc anglojezyczny) :)
zbyszek0710
x3tc

Post by zbyszek0710 »

Jeżeli kogoś zaczyna gra nudzić, tak jak mnie, to proponuje poeksperymentować ze skryptami i modami. Na forum angielskim znalazłem kilka ciekawych modów i skryptów.
Jest taki skrypt, który dodaje do gry nową rasę dysponującą wszystkimi statkami dostępnymi w grze. Rasa ta lub raczej klan jest bardzo wojownicza i zajmuje coraz to nowe sektory. Skrypt nosi tytuł > The Banshee <
Następnym ciekawym skryptem jest > Assossins < w którym jest dostępnych kilkanaście ciekawych misji.
Następny to > Bountyhunters < w którym płatni mordercy chcą nas zabić.
Do ciekawych modów należy > Shadowtek Flagship<
Warto też zainstalować >Navigationssoftware MK2< skrypt, który umożliwia kosztem dwóch ogniw przeskoczyć do dowolnego sektora i pojawić się dokładnie w centrum.
Po zastosowaniu kilku modów i skryptów powstaje całkiem nowa gra, bardziej urozmaicona i chyba ciekawsza od oryginalnej (Zdaje sobie sprawę że dopuściłem się świętokradztwa )
Ja mam aktualnie zainstalowane następujące mody i skrypty:
Mody : Massive War Mod
Shadowtek Flagship v.2 -na nim gram
WarMod
Skrypty: Assossins
Bountyhunter
Navigationssoftware MK
AL-Slavery
Khaak Second Invasion V.4
Gra jest ciekawa i dynamiczna.
Jak ktoś znajdzie coś ciekawego to proszę o informacje.

Pozdrawiam

PS. http://www.egosoft.com/x2/forum/viewtopic.php?t=60601J

Return to “Polskie / Polish X-Forum”