Khaackie Dziala
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Khaackie Dziala
Czy jesli przejme khaackie male mysliwce z klastra (M5?) i zdemontuje z nich lasery i pozniej przejme M3 ale bez laserow, to bede mogl na nim zamontowac te same lasery? To sa takie same czy slabsze? Bo M3 w sumie strzela z wiekszej odleglosci.
-
-
-
W sumie nie udało mi się jeszcze złapać żadnego M5 Khaaków, więc nie wiem jak jest. Ale wydaje mi się, że montując lasery z trzech M5 do jednego M3 nie powinno być tak źle. O ile pamiętam, Laser M5 (Emiter Kyonów Alfa) ma moc 3k, więc x 3 daje 9k, a 3 lasery M3 (Kyony Beta) dają w sumie 12k mocy. Więc różnica nie jest znowu aż taka duża. Obniżona wydajność może nieco uatrakcyjniać i wydłużać kosmiczne pojedynki. Przy Kyonach Beta na M3 są one nieco za krótkie - namierzyć, wycelować, spust i bęc, stateczek pukaBArt_X wrote:Można zamontować działa z M5 na M3, ale są bardzo słabe. Duużo słabsze niż na M3.

Edit: No tak, mylić się jest rzeczą ludzką - laser M5 ma 2k a nie 3k czyli x3 byłoby 6 a nie 9k mocy, i różnica się drastycznie zwiększa

Last edited by Sauron11 on Tue, 12. Oct 04, 00:32, edited 1 time in total.
-
-
-
To Kyony mozna instaowac na statkach innych ras niz Khaak?Black-Templar wrote:Nie radzę używać alfa kyonów. Mają moc 2000 i ciężko nimi zniszczyć cokolwiek. W MWM miałem Iguanę wyposażoną w 3 takie działka i trzeba było się nieźle napocić aby zdjąć zwykłe m3. Są za to do sprzedania w bardzo dobrej cenie.

-
-
-
-
Bierzesz takie Gamma lub Beta (w ostateczności Alfa
) GFU. Montujesz do kilku statków, ustawiasz im za zadanie niszczenie twojego celu. Sam bierzesz takie Gamma lub Beta (w ostateczności Alfa
) GFU i tak samo, jak podkomendnym, montujesz na zmianę z WMP Gamma lub Beta (w ostateczności Alfa
). I walisz
! Bo jakichś 5min. odstawiasz pomocników i prujesz sam... Po jakichś 2h powinieneś go mieć...
Ja tak złapałem już dwa... Liczę na Waszą cierpliwość!! 

-
-
One pasują tylko do przedniego i tylniego działka każdego niszczyciela. Można je tam ładnie wpasować tak, jak inne działka... Ale sądzę, że najlepszy jest właśnie ten Khaacki... Nie zamieniajcie na inny, bo się nie opłacaBlaster X wrote:ale jak potem te Kyony zamontowac np na korwecie czy niszczycielu?

Pozdrówka,
Neiklot
-
Przejąłem Khaackiego M3 moim Mako (sam się plątał po sektorze).Niestety bez sprzętu.Wiem, że trzeba mieć większą rangę, aby obejrzeć jego dane techniczne(teraz tylko prędkość widać).A czy broń można gdzieś zdobyć, tą khaacką?Bo przejąć ze sprzetem to raczej żadnych szans.Chwilę przed skokiem pilota były wszystkie tarcze i 2 działka i za chwilę pusto.Mam dopiero rangę starszego instruktora.
-
Informacje o Khaackim uzbrojeniu kupuje się w BBS, ale trzeba mieć odpowiednią rangę (sorki, nie pamiętam jaką, ale ta informacja jest gdzieś na forum).Reel Mixer wrote:...Wiem, że trzeba mieć większą rangę, aby obejrzeć jego dane techniczne(teraz tylko prędkość widać).
ponad to wrote:A czy broń można gdzieś zdobyć, tą khaacką?Bo przejąć ze sprzetem to raczej żadnych szans.Chwilę przed skokiem pilota były wszystkie tarcze i 2 działka i za chwilę pusto.Mam dopiero rangę starszego instruktora.
Broń Khaaków zdobywa się w zdobycznych khaackich statkach i raczej nie ma innej możliwości.
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
-
W związku z tym, że doświadczeni rozpruwacze
z tego forum przejmują statki ze sprzętem z zamknietymi oczami, przejęcie statku ze sprzetem zależy od rangi bojowej, oraz od rzutu kostką, może monetą(orzeł-nie wyskakuje,reszka-wyskakuje,kant-zostawia sprzęt
) przez komputer.
Może ktoś coś dorzuci.Warto przeszukać forum,dużo się pisało o przejmowaniu.

Może ktoś coś dorzuci.Warto przeszukać forum,dużo się pisało o przejmowaniu.
-
-
Dla początkujących (centus, ciebie to już chyba nie dotyczyergo wrote:wg moich obserwacji chodzi o max szybkie sciagniecie tarcz oraz lekkie uszkodzenie kadluba, dlatego dzialaja waspy , jony i gfu

"waspy" to Pocisk Rakietowy "Osa" - poszczególne rodzaje rakiet różnią się szybkością i mocą
"jony" to Działko Jonowe - nie niszczy kadłuba, ale bardzo szybko zdejmuje tarcze; potrafi razić kilka statków na raz
"gfu" to Generator Fal Uderzeniowych - szybko zdejmuje tarcze i równie szybko niszczy kadłub; działa na wszystkie statki w swoim zasięgu
Wiem, jak trudno jest się początkującemu rozeznać w gąszczu tych wszystkich skrótów... pamiętam, jak sam zaczynałem

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ