Rakiety

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BArt_X
x2

Rakiety

Post by BArt_X »

Chciałbym poznać waszą opinię o różnych typach rakiet, o uzbrojeniu już było, teraz pora na rakiety:

Moskit - nie kupować pod żadnym pozorem, chyba, że do wyłuskiwania statków z ruchliwych szlaków, bardzo słaba rakieta
Osa - to jest już dobry pocisk :D Dobry na M5, na większe statki też, ale wtedy gdy mają spuszczone osłony :D
Ważka - ja nie używam tych pocisków, nie wiem czemu. Średnia obrażenia, prędkośc też
Jedwabnik - moja ulubiona rakieta :D wystarczająco mocna do niszczenia większych celów, w sam raz na cięższe statki, którym zdjęliśmy osłony. Polecam!!
Szerszeń - potęga, ale ma jeden minus - wlecze się niemilosiernie. Capitale też mu uciekną, no chyba, że atakujemy z bliska :D Dobry do niszczenia stacji :D
Sauron11
x3tc

Re: Rakiety

Post by Sauron11 »

Przecież nie od dziś wiadomo, że Moskitki są idealnym (najtańszym) narzędziem do niszczenia wrogich rakiet :) .
Osa rzeczywiście jest najlepsza na M5, szczególnie na te szybsze od nas, wspaniałe w walce z Khaakami.
Ważka, Jedwabnik - nie używam, koszt się nie zwraca a frajda też nie taka. Chyba że zdobyczne. Czasem Jedwabniki przydają się do zdejmowania osłon Khaackiego M3, gdy obierze na nas kurs, a lecimy w tym samym co on kierunku (znaczy się - uciekamy :wink: )
Szerszeń - do rozbijania dużych Khaackich klastrów. Poza tym mało zastosowań, zbyt łatwo są zestrzeliwane przez lasery wrogich statków, przez to nie nadają są do niszczenia dużych jednostek.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Mam tylko jedno pytanie. W czasie przelącznia celów na Page Up i Page Down mozna czasem zobaczyć "Pocisk rakietowy szerszeń" Czyli rakiety widnieją jako cele. Może wirzyczka ustawiona na Zniszczyć wrogów będzie rozwalać rakiety?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BArt_X wrote:Mam tylko jedno pytanie. W czasie przelącznia celów na Page Up i Page Down mozna czasem zobaczyć "Pocisk rakietowy szerszeń" Czyli rakiety widnieją jako cele. Może wirzyczka ustawiona na Zniszczyć wrogów będzie rozwalać rakiety?
O ile pamiętam z klasy TP (nie dorobiłem się jeszcze niszczyciela) to komenda "Wieżyczka: Obrona Antyrakietowa" załatwia problem. Podobno, bo mało mam okazji by to sprawdzić, może wypowiedżą się bardziej doświadczeni w tej kwestii :)
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Wiem, że jest opcja obrona antyrakietowa, ale ona rozwala tylko rakiety. Chodzi mi o to czy jest taka opcja, dzięki której wieżyczka może atakować i statki i rakiety na zmiane. Wiem, że taką mozliwość udostępnia skrypt Adama00 :D
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Skrypt Adama jest niewątpliwie najlepszym, najbardziej kompletnym rozwiązaniem. Z tego co pamietam jedna z opcji, albo obrona, albo zniszcz wszystkich wrogów (chyba ta), sprawia że strzela do rakiet i statków.

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Osobiscie korzystam z scryptu Adama00. Pierwszozedna robota, wiezyczki maja doskonale ustawione priorytety celow, np; jako pierwszy jest statek-cel aktualnie namierzony, lecz gdy tylko pojawi sie rakieta i wejdzie w zasieg wiezyczek natychmiast pozucaja cel i bronia statku przed rakieta, po czym wracaja do ostrzalu celu, co wazne, nie atakuja rakiety jesli ta jest poza zasiegiem. Piekna robota Adam00 (jesli to czytasz ;) )
Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
adam00
x4

Post by adam00 »

:)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Dobre bo polskie :)
:)
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Jones Abrahams wrote:Z tego co pamietam jedna z opcji, albo obrona, albo zniszcz wszystkich wrogów (chyba ta), sprawia że strzela do rakiet i statków.
Jest to opcja "Obrona Antyrakietowa" :D Mam to u siebie w moim wypasionym Khaackim M2 :D

I jak się czujesz?? Splicie :twisted:
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Nie może to być obrona antyrakietowa, bo strzelałaby wtedy tylko do rakiet :D
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Co ja dam na to, że tak się nazywa?? :D Przeczytałem opis, a tam, że toto strzela i do statków, które Cię zaatakowały, ale także do rakiet. Tym się różni od "zniszcz wszystkich wrogów", bo to niszczy tylko statki, które Cię zaataakowały :D
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
ogrodnik
x3tc

Post by ogrodnik »

Witajcie, Ja wiem jedno jak włączysz polecenie chroń statek, to wieżyczki atakują wszystko to co chce nas zniszczyć włącznie z rakietami 8)

Pozdrowiam

Ogrodnik
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Skrypty wieżyczek zmieniły się w wersji 1.4. Opis w readme wyjaśnia wszystko (ale nie czytałem polskiego readme).

klarix
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Sprawdziłem. Polecenie obrona antyrakietowa broni statek przed innymi statkami i rakietami. Fakt, że nazwa może wydawać się myląca :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”