Pulsacyjne działo fotonowe

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

R_aider
x2

Pulsacyjne działo fotonowe

Post by R_aider »

czym sie róznia pulsacyjne działka fotonowe alfa od gammy skoro robia uszkodzen po 8000 alfa sa szybko strzelne a do tego tańsze Chyba że tre 8000 to cos innego
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

PDF-y są umieszczane na Kapitalach i mają większy zasięg, lecz tak naprawdę, to nie ma większej różnicy oprócz ceny i zasięgu :wink:...
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Chyba, ze ktos zwraca uwage na elegancje podczas walki... Wtedy niebieskie zadla fotonow sa pieknym przedstawieniem :) :twisted:

Na powaznie, zasieg jest wazny i to czesto sie przydaje. Ale procz ceny jest tez inny minus PDF - zauwazylem, ze wiezyczki z tymi kolosami obracaja sie o wiele wolniej niz z WMP...
BQB
x2

Post by BQB »

:o :o :o nie wiedzialem, ze predkosc wierzyczek zalezy od broni :o :o :o to pewnie dlatego w sepie wierzyczka tylnia tak wolno sie obraca.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tez nie wiedzialem. Ale wczoraj wsiadlem pierwszy raz do wiezyczki z PDF gamma. Az mnie plecy bola od pchania dziala :D
To chyba dlatego M5 potrafia przeleciec miedzy strumieniami fotonow... zreszta Perseusz Saurona tez ;)
Sauron11
x3tc

Off-topic

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:To chyba dlatego M5 potrafia przeleciec miedzy strumieniami fotonow... zreszta Perseusz Saurona tez ;)
To chyba nie mój, bo ten już jest na wcześniejszej emeryturze :wink: Może myślisz o khaackim M3 alias ROGATYM ROZPRUWACZU? :D
Btw.. pierwsza inwazja xenońska, 56 zestrzeleń, 50 asyst i 10 mln na koncie.
Przy okazji potwierdzam przydatność Kh.M3 w starciu z Hydrą :wink:

A o PDF mam złą opinię, żaden M1 czy M2 nie wyrządził mi tym nigdy nic złego. Kilka ładunków nie potrafi zbić osłony, w przeciwieństwie do WMP, a przecież tak samo daje się obydwa działa wymanewrować. Nie widzę poważniejszego zastosowania dla PDF w praktyce.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

A ja montuje PDF-y na swych kapitalach :) pieeekny widok :D chodz musze przyznac racje kolegom, obraca sie to niczym wieza "Tygrysa" :( Wiele razy bawilem sie w ganianego z niszczycielami mysliwcem :) Chcialbym zobaczyc miny dzialonowych gdy robilem ich jak chcialem :lol: Slowa wyzucane wtedy przez nich nie mieszcza sie zapewne w jakichkolwiek slownikach :lol:
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Plazma to broń raczej bliskiego zasięgu. Chyba 1,6 km, a PDF'y mają od 2,5 do 4km. No i Gamma HEPT'y mają najwięszke obrażenia. :D
Marcybiskup
x3ap

Re: Off-topic

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:Nie widzę poważniejszego zastosowania dla PDF w praktyce.
Wiem, co masz na mysli, ale chyba zmienisz zdanie, gdy usiadziesz w wielkim M1 lub M2. Duzy zasieg PDFow to koniecznosc, bo z plazma czesto zdarza sie tak, ze jej zasieg jej mniejszy, niz dlugosc statku :D PDF wymaga po prostu oryginalnej taktyki. Jak w jednym z opisow statkow - "sa wielkie i ciezko sie nimi manewruje, ale w dloniach doswiadczonego pilota sa smiertelna bronia" ;)

PS: Po paru przygodach w niszczycielu tesknie do korwety...
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Marcybiskup wrote: PS: Po paru przygodach w niszczycielu tesknie do korwety...
Ja rownierz :) Chodz wydaje sie ze wypracowalem skuteczna metode uzycia niszczyciela, konkretnie Argonskiego Tytana, moze nie najlepszy, ale najblizszy memu sercu ;) Taktyka wymaga nieco doswiadczenia w prowadzeniu duzych okretow ale daje spora satysfakcje i w wiekszasci wypadkw dziala skutecznie, chodz ostatnio dosc dlugo bawilem sie z Smokami, moze dlatego ze sa diabelnie szybkie
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

bobafett76 wrote:Chodz wydaje sie ze wypracowalem skuteczna metode uzycia niszczyciela...
Ja rowniez :) Juz nie boje sie pieciu Rybolowow, choc bywa goraco. Tylko chce sprobowac przechwycic Khaackiego, a niestety kazdy atak mojego M2 na M3 konczy sie eksplozja, a nie abordazem :roll:
A argonskie statki sa super!
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Swoją drogą gamma PDF'y są chyba za drogie, bo nie jest to nic szczególnego. Uszkodzenia niezbyt duże, chyba, żeby brać pod uwage zasięg. Za 2 miliony wolę sobie kupić max. wypasioną Nove :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jeszcze raz powtarzam - tez tak myslalem, ale praktyka zweryfikowala uzytecznosc PDF. Musisz to przezyc, by zrozumiec. Ja wymienilem wszystkie miotacze plazmy na PDF, nawet w wersji alfa. I jestem o wiele skuteczniejszy ;)
Vill
x2

Post by Vill »

Według danych z argonopedii PDF gamma ma zdecydowanie wyższe obrażenia od czegokolwiek innego. O ile sobie przypominam, to najbliższy konkurent zadawał o 800 punktów obrażeń mniej.
Temporalily suspended in a time lapse...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Zasieg jest niezwykle wazny. Ale tez zwroccie uwage, jak szybko leca ladunki fotonow (nawet w najslabszej i najbardziej niedocenianej alfie). Wlasnie te cechy czynia z dzial PDF niezykle skuteczna bron na niszczycielach.
I wlasnie za to slono sie placi.
Alloces
x2

Post by Alloces »

A próbowaliście mieszanego uzbrojenia? Ja na moim Odysie zamontowałem w wieżyczkach po 2 fotony i 1 GFU. Skończyło się to "wielką jatką w xenońskiej dzielnicy". GFU zdejmują tarcze a fotony dokańczają kadłub. O mysliwcach nie nawet nie wspominam - N, M i L po prostu znikają. Nie zdążą nawet podlecieć w zasięg swoich plazmówek. :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

A gdy walczysz w tloku? :o :evil:
Ja mam problemy z samymi fotonami. Odpieram xenonska inwazje w Plaszczce, myslalem ze to dobry pomysl. Ale strumienie fotonow sa tak bezwladne i maja taki zasieg, ze w walce zaczepilem o jeden raz za duzo full wypasionego teladianskiego Feniksa. Ciekawe, jak to sie skonczy - mam zasejwowana gre, bo bylo juz pozno...
Alloces
x2

Post by Alloces »

Ja "mieszanego" uzbrojenia używam głównie w xenońskich sektorach. A jeżeli chcę upolować coś w tłumie to najzwyczajniej w świecie wysyłam zaproszenie do udania się w wolną przestrzeń (1 osa). Tylko z misją w Omicron Lyrae miałem problem - gabaryty :wink:
A pisząc o "mieszance" miałem na myśli skuteczność. Dość długo szukałem idealnego zestawienia i myślę, że TO jest TO.
Last edited by Alloces on Tue, 12. Oct 04, 11:42, edited 1 time in total.
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

He he Marcy znam ten ból. W MWM fotony miały zasięg ok 8 km . przy walce w sektorach niejednokrotnie kończyło się na tym , że cała mapa była czerwona :lol: . Fabryki dostawały więcej postrzałów niż wróg trafień. :lol:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”