Zmiana Muzyki

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Boba_Fett_
x2

Zmiana Muzyki

Post by Boba_Fett_ »

Witam, wie ktos moze czy da rady podmienic muzyke w grze ? tzn w niektorych systemach jest fajna ale w innych niezbyt podpada mi pod gusta, chcialbym podmienic ja np na Hansa Zimmera z filmu "Black Hawk Down" :P mozna to zrobic ?

Pozdrawiam
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Jak można zauważyć pliki muzyczne są w formacie, który odgrywa Winamp. Wydaje mi się, że kiedy wyrzuci się plik gry i wstawi inny tylko pod tą samą nazwa to pewnie gra będzie odtwarzała muzyczkę w tym samym sektorze. Jednak są to jedynie przypuszczenia...
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Trzeba też uważać na rozszerzenie pliku :wink:
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Sprobuje, thx :) Chodz bede baardzo uwazal, nie chcial bym wywalic sobie gry :D Jak sie uda to rewelacja ! :)
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Wydaje mi się, że można zmieniać muzykę, tylko trzeba pamiętać o nazwie! A rozszerzenia to muszą być MP3!!!! :D
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Dobre wiesci, mozna zmieniac muzyke dowolnie, wystarczy zmienic nazwe :) tak jak pisaliscie. THX ! :D Teraz gdy morduje Xenonow (jak mozna uzyc slowa "mordowac" "zabijac" w sosunku do maszyn ? :roll: ) przygrywa mi cala plyta Pitchshifter :D
Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
DaemonAlfa
x2

Post by DaemonAlfa »

Witam. Tak na marginesie i ja chciałem dorzucić swoje 3 grosze i podać nazwy plików mp3 odpowiedzialnych za muzykę. Jak na razie znalazłem że:
00013 - muza gdy umieramy (mi osobiści pasuje przypadkowe wstawienie Groove Coverage - Poison jak się słyszy ten początek utworu to mi aż chce sie odsejwować.
00009 - jak ktoś nie lubi Nvidji to morze się zemścić :)
pliczki od 01001 do 01005 odpowiedzialne są za walkę chyba losowo wybierane ? (OST Painkiller rulez ;) )
06005 - Intro
od 03001 do 03004 działają w menusie Losowo
i 00033 jak na razie muza sektorowa w CSW, Arteus Clauds ,Home of light, The Wall. prawie w każdym z dużą mgławicą i zawsze wiec wybierać ostrożnie bo jak sie słyszy po raz 4 czy 6 ten sam początek to można dostać hopla (u mnie OST NFS Undergroud).
Badam powoli resztę.
Na razie nie ruszałem plików z nazwami autorskimi.

Kouun
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.
Wiedza nie zawsze jest do stosowania w prakryce.
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Dzieki Ci wielkie Daemonalfa, nie chcialo mi sie sprawdzac ktory plik od czego, sprawdzilem jedynie muze od walki. Teraz ustawie sobie calosc Pitchshifter zgodnie z klimatem ukladow :D
Kiedy mężczyźni bawią się w wojne, zawsze giną ludzie...
DaemonAlfa
x2

Post by DaemonAlfa »

Witam.
I dalej o muzie choć troche mało bo gram od nowa na X-TREAMLANYM i poza układ argonów nie wylatuje:
06030 - 06031 - 06032 muzyka z przerywników filmowych jak na razie druga misja.
Kouun
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.
Wiedza nie zawsze jest do stosowania w prakryce.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”