Może SPOILER "Wyjaśnienie niewyjaśnionego"
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Może SPOILER "Wyjaśnienie niewyjaśnionego"
Zakładam nowy temat, aby zwrócić czyjąś uwagę – poruszałem już ten problem ale przeszadł jakoś bez echa.
Mam jednak parę pytań (dotyczy 1.4) :
- czy na razie jest tylko jedna komenda dla fabryk? (reszta może później – do ściągnięcia)
- o co chodzi z tymi dodatkowymi poleceniami dla statków (węzeł 1 i 2)
- czy po zainstalowaniu 1.4PL można bez większych problemów ściągnąć i uruchomić : AL_script_update.exe, TradeCommandSoftwareMK3.exe, TP-Rename-v1.04.zip (dokładniej idzie o to czy po jakimś czasie nie posypie się gra bo coś tam się nagle nie zgadza)
- może coś przegapiłem ale po zainstalowaniu TradeCommandSoftwareMK3.exe mam Universe Trader z opisem po angielsku – czy jest polska wersja? Jeśli nie to czy wszystkie uaktualnienia zamieszczane na stronie E., oprócz tych z sygnaturą EN, DE, FR będą działały z polską wersją, bez większych problemów?
Odnośnie ostatniego to wiem, że inaczej nie będzie – angielski i koniec, chyba żeby ktoś ... – z tego co czytałem to ze skryptami nie będzie problemów, ale modyfikacje ...
Mam jednak parę pytań (dotyczy 1.4) :
- czy na razie jest tylko jedna komenda dla fabryk? (reszta może później – do ściągnięcia)
- o co chodzi z tymi dodatkowymi poleceniami dla statków (węzeł 1 i 2)
- czy po zainstalowaniu 1.4PL można bez większych problemów ściągnąć i uruchomić : AL_script_update.exe, TradeCommandSoftwareMK3.exe, TP-Rename-v1.04.zip (dokładniej idzie o to czy po jakimś czasie nie posypie się gra bo coś tam się nagle nie zgadza)
- może coś przegapiłem ale po zainstalowaniu TradeCommandSoftwareMK3.exe mam Universe Trader z opisem po angielsku – czy jest polska wersja? Jeśli nie to czy wszystkie uaktualnienia zamieszczane na stronie E., oprócz tych z sygnaturą EN, DE, FR będą działały z polską wersją, bez większych problemów?
Odnośnie ostatniego to wiem, że inaczej nie będzie – angielski i koniec, chyba żeby ktoś ... – z tego co czytałem to ze skryptami nie będzie problemów, ale modyfikacje ...
-
Sorki, że walę posta bez odpowiedzi na powyższe pytania, ale
U mnie po zainstalowaniu patcha 1.4 i TCS MK3 jest ReadText2010-401 (zamiast Start Universe Trader). Jak to naprawić (sztuczka ze zmianą nazwy pliku i language id na 48 nie dała rezultatu)? Wiem, że nie tylko u mnie wystąpił ten problem... Podobnie w komendach "Specjalne" mam teraz trzecią opcję: ReadText2010-501. Ktoś może pomóc?euzebiusz3 wrote:...po zainstalowaniu TradeCommandSoftwareMK3.exe mam Universe Trader z opisem po angielsku...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
U mnie to samo. Adam00 jako guru od skryptow, moze cos wiesz jak nam pomoc ?
Co do pytania Euzebiusza, Tp Rename 1.4 dziala prawidlowo u mnie, nie zauwazylem jakis bledow, mozna wiec smialo instalowac, AL script update to samo, wrecz zaleca sie
Co do Trade Command Software MK 3 to mam taki sam problem jak Stalovy 
Co do pytania Euzebiusza, Tp Rename 1.4 dziala prawidlowo u mnie, nie zauwazylem jakis bledow, mozna wiec smialo instalowac, AL script update to samo, wrecz zaleca sie

-
Miałem dokładnie ten sam problem
.
Recepta jest taka : w katalogu głównym gry jest podkatalog t. Należy wejść do podkatalogu t. Załóżmy że znajdziemy tam plik „440003” do wersji angielskiej, aby mieć polską należy zmodyfikować ten plik, zamiast id=44 wpisujemy id=48 i zmieniamy nazwę pliku z „440003” na „480003” (typ pliku musi pozostać oczywiście taki sam) – plik „440003” pozostawiamy nienaruszony -> następnie uruchamiamy ponownie grę i powinno wszystko działać.
Jeśli to nie pomorze to oprócz powyższego w katalogu gł. gry jest podkatalog trader. Są w nim umieszczone pliki wykonawcze, wystarczy je uruchomić (na pewno nie zaszkodzi – osobiście sprawdzałem) i ponownie uruchomić grę – musi działać (podejrzewam że nie będzie to konieczne).

Recepta jest taka : w katalogu głównym gry jest podkatalog t. Należy wejść do podkatalogu t. Załóżmy że znajdziemy tam plik „440003” do wersji angielskiej, aby mieć polską należy zmodyfikować ten plik, zamiast id=44 wpisujemy id=48 i zmieniamy nazwę pliku z „440003” na „480003” (typ pliku musi pozostać oczywiście taki sam) – plik „440003” pozostawiamy nienaruszony -> następnie uruchamiamy ponownie grę i powinno wszystko działać.
Jeśli to nie pomorze to oprócz powyższego w katalogu gł. gry jest podkatalog trader. Są w nim umieszczone pliki wykonawcze, wystarczy je uruchomić (na pewno nie zaszkodzi – osobiście sprawdzałem) i ponownie uruchomić grę – musi działać (podejrzewam że nie będzie to konieczne).
-
Re: Może SPOILER "Wyjaśnienie niewyjaśnionego"
O ile wiem to chyba nie. Sam nie robiłem nic z dodatkiem TCSMk3, więc nie mogę potwierdzić co jest po jego zainstalowaniu. Nie zamierzam się też przekonywać - u siebie instaluję wyłącznie 1.4 pl i AL.euzebiusz3 wrote:może coś przegapiłem ale po zainstalowaniu TradeCommandSoftwareMK3.exe mam Universe Trader z opisem po angielsku – czy jest polska wersja?
-
-
Witam,
Zauważyłem w pewnym momencie, że moje statki nie mają maksymalnej prędkości chociaż miały taka przed patchem 1.4. Jak zaglądam do doków chcąc im zwiększyc tą prędkość to nie mogę, gdyż tuning silnika jest na maksymalnym poziomie. Czy ktoś wie co zrobić aby statki miały większą prędkość? Mam dokładnie na myśli to, jak zrobić aby Merkury zamiast 130 m/s leciał 160 m/s?
Zauważyłem w pewnym momencie, że moje statki nie mają maksymalnej prędkości chociaż miały taka przed patchem 1.4. Jak zaglądam do doków chcąc im zwiększyc tą prędkość to nie mogę, gdyż tuning silnika jest na maksymalnym poziomie. Czy ktoś wie co zrobić aby statki miały większą prędkość? Mam dokładnie na myśli to, jak zrobić aby Merkury zamiast 130 m/s leciał 160 m/s?
-
Tez zauwazylem ze moje statki maja predkosc niemaksymalna, oraz ladownosc, jednak po wyslaniu do dokow bez problemu dodalem na maksa, moze to tzw Tuning ? Tzn. jesli masz wiecej statkow jednego typu to mozna im polepszyc parametry, gdzies byla o tym mowa. Druga sprawa, nie wiem czy zauwazyliscie ale w fabrykach podawana jest teraz minimalna cena za jaka oplaca sie sprzedwac towaryEnzo wrote:Witam,

-
-
-
-
-
Ja znalazłem dwie pewne lokalizacje kontenerów.
Dałem w spoiler, bo nie wszyscy chcą wiedzieć, z wiadomych względów... Nie chcesz, nie czytaj 
Spoiler
Show
Pierwsza to doki zaopatrzeniowe, jeśli jest tam kontener, to tylko w tej "półce" pod statakmi. No i nie w każdej stacji. Druga, to chyba stocznie - leci się przez taki korytarz, a potem kontener jest gdzieś z boku chyba. Tyle wiem.

-
Niestety, nie moge sie z Toba zgodzic... przynajmniej nie do konca. Po pierwsze - nie zawsze sa tam, gdzie napisales. Po drugie - jesli sa, to nie tylko w tym miejscu, takze w innych zakamarkach tych stacji. Czasem nawet w trzech miejscach na raz w tej samej stacji! Po trzecie - kontenery sa porozrzucane takze w innych stacjach, zaryzykowalbym nawet twierdzenie, ze mozna je znalezc we wszystkich stacjach wszystkich ras.BArt_X wrote:Ja znalaz3em dwie pewne lokalizacje kontenerów.
Wszystko zalezy od szczescia, bo nie zawsze sa. A glownie od spostrzegawczosci, bo czasem trudno je znalezc. A takze trudno znalezc miejsca, w ktore mozna wleciec i szukac - a takich miejsc jest w stacjach mnostwo, tylko nie wszystkim chce sie wloczyc po wnetrzach stacji. Szukanie kontenerow to nie jest zajecie dla niecierpliwych...
Zauwazylem tylko jedna prawidlowosc - im mniejszym statkiem dokuje, tym wieksze prawdopodobienstwo znalezienia kontenera. Ale wtedy jak na zlosc czasem nie mozna go przechwycic, bo ma za duzy ladunek...
Uwazam, ze pisanie o lokalizacjach kontenerow nie ma sensu. Kazdy powienien odkryc je sam bez zadnej pomocy.
-
-
-
A czy jesli jestem wiekszym statkiem w stacji i widze kontener, ale jest zbyt ciasno, zeby do niego podleciec, to czy jak wyjde w kombinezonie, czy bedzie mozna go troszeczke popchnac w strone swojego statku? Skoro nie ma grawitacji i mamy silniczki odrzutowe w kombinezonie, to nie powinno byc problemow, byleby niepchac za mocno 

-
-
Nie da rady BQB
Już tak próbowałem. Przelatujesz przez kontener i przez elementy stacji. Rzebyście widzieli, co ja wyrabiałem NOVĄ, żeby dostać się do kontenera schowanego za dwiema kolumnami na jakiejś stacji Boronów
Myślę, że dyrektor stacji osiwiał tego wieczora
(hmmm... czy Boroni mają włosy?)

سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ