Pytań kilka....

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

DaemonAlfa
x2

Pytań kilka....

Post by DaemonAlfa »

Z gury sorki że tak od razu posta wale ale mam troche pytan i niemam zabardzo czasu grzebac na formu bo siedze na modemie a to zrzera kupe czasu.
A wiec kilka pytan od nowego...
1. Wiem że to głupie.... ale jak wyłaczyc spoilery przewertowełem wszystkie opcje ale nic to nie dało w moich poszukiwaniach. O ile da sie to wyłączyć ?
2. Na forum pojawiła się nazwa statku Disco ale po poszukiwaniach na forum nadal nic nieznalazłem chciał bym się dowiedzieć co i gdzie o ile niejest to spoiler :) ... kiepskim kretem jestem.
3. Jetem nowy w świecie X i chciał bym się zapytać czy opłaca się kupować lub załatwić sobie X - BTF.
4. Co to jest u diabła X -Tension, oddzielna gra czy tylko dodatek ?
5. Im not good in english. Wiec miałbym proźbę do kogoś kto jest i kogo to obchodzi. W mapkach zassanch (spoiler) na stronce Argnopedi brakuje stacji pirackiej w Power Circle. Gram na 1.4. Wiec jak by ktos byl taki mily i im zwrucil uwage było by miło. Bo niesadze by mnie zrozumieli jak bym im po polskiemu napisal.
6. Gdzies znalazlem wzmianke o czyms co autor nazwał że ma statek który łapie inne, nie jest to dokładnie powiedziane ale wydaje mi sie ze autor mial na mysli ze mam statek do lapania innych statkow wiec chcial bym sie zapytac czy jest jakis upgrade zwiazany z taka dzialalnosci czy morze jakies uzbrojenie.
7. gdzie moge znalezc najaktualniejsze info na temat X - online?
8. Czy sa jakies gierki on-line typu X2: TT.
9. Czy jest jakaś złota metoda na to aby piraci pozostawiali swoje statki po ich postrzeleniu, bo mi sie udało zdobyc tylko 1 a rozwalilem chyba ze 12 lub wiecej. Osp to chyba sie kwalifikuje jako spoiler :).
Dobra nizanudzam wiecej.

Był bym bardzo wdzieczny na odpowiedz i ewentualne rady ze strony formuowiczów.
Pozdrawim i dziekuje Daemon.
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.
Wiedza nie zawsze jest do stosowania w prakryce.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Cześć!

1. Przytrzymaj lewy klawisz myszki między znaczkami "Spoiler" i przeciągnij kursor w dół, ew. wciśnij "Ctrl + a", żeby zaznaczyć wszystko.
2. "Disco" -> "Argon Discoverer" -> "Argoński Odkrywca"
3. Czy ja wiem... jeśli chcesz poznać wcześniejsze dzieje Wszechświata X to owszem, ale te info można na Argonopedii znaleźć. A co na to inni? ;)
4. W sumie dodatek do X-btF, o ile się dobrze orientuję, bo w XT nie grałem.
5. Bazy pirackie mogą występować w różnych miejscach - jeśli jakąś rozwalisz, po jakimś czasie pojawi się gdzie indziej (chyba, że w opcjach wyłączysz respawn baz pirackich).
6. Eeee...... może trochę dokładniej? :o
7. Na forum. ;)
8. Kilka, ale starsze (np. Frontier z Aimgi)
9. Nie ma "złotej metody" na przejmowanie statków, raz się uda, a raz nie. Ale najlepszym sposobem jest chyba zdjęcie kadłuba do poziomu 87% i póżniej smażenie jonami. Trochę to trwa, ale jest jak najbardziej skuteczne.

Tyle, chyba pomogłem. :P

-Pozdro,
-Piquś

P.S. Nie zrozum mnie źle, ale popracuj trochę nad ortografią (gÓry, zwrÓcił, moŻe [ w tym przypadku :P ])
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
DaemonAlfa
x2

Post by DaemonAlfa »

Witam.

Dzieki za infoi porady Piquś.
A o tych stacjach to by mogli w instrukci napisać bo mozna sie nieźle nabrać.
Dokładniej to pewnie wyszukać słowo "lapania statkow" chyba bez polskich znaków o ile pamiętam.
Co do gierki to czy przypadkiem X-Btf nie miał multi.

PS. CO do mojej gramatyki to przykro mi ale dysleksja i dyskgrafia to horoba nie chęć lub brak nauczenia się ortogrfi a nie zawsze człowiek ma czas sprawdzić sam siebie, co napisał i poprawić. Więc proszę o trochę więcej wyrozumiałości a poza tym śmiesznie się czyta posty z błędami ortograficzymi dzieścio latka. :D
Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy.
Wiedza nie zawsze jest do stosowania w prakryce.
Sauron11
x3tc

Off-topic

Post by Sauron11 »

DaemonAlfa wrote:PS. CO do mojej gramatyki to przykro mi ale dysleksja i dyskgrafia to horoba nie chęć lub brak nauczenia się ortogrfi a nie zawsze człowiek ma czas sprawdzić sam siebie, co napisał i poprawić. Więc proszę o trochę więcej wyrozumiałości a poza tym śmiesznie się czyta posty z błędami ortograficzymi dzieścio latka. :D
Masz jakąś dziwną tę chorobę, bo nie wszystkie wyrazy zawierają błędy :P Wprawdzie wysłałem już info na PM, ale skoro już tu napisałeś... Zdecydowanie uważam, że tłumaczenie własnych błędów dysleksją czy dysgrafią, a także brakiem czasu na ich sprawdzenie, w czasach ogólnodostępnych edytorów tekstu jest lamerstwem i niestety świadczy też o pewnym lenistwie autora. Przed wysłaniem tekst należy przeczytać i sprawdzić pod kątem błedów, mając na względzie szacunek dla innych użytkowników, którzy mogą nie mieć ochoty wczytywać się w łamaną polszczyznę. Tłumaczenie się brakiem czasu na sprawdzenie byków niestety jest lekceważeniem innych osób.

Być może komuś wyda się to brutalne ale takie są realia. Wyrozumiałość ok, ale w stopniu ograniczonym. :twisted:

To tyle off-topica...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”