Jakie macie wrażenia po wgraniu patch-a v1.4

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Jakie są wasze wrażenia po wgraniu łatki v1.4

Poll ended at Mon, 20. Sep 04, 13:42

Gra się o niebo lepiej !!!
24
92%
W małym stopniu poprawiła się grywalność
2
8%
Chyba powrócę do v1.3
0
No votes
Zdecydowany powrót do wersji 1.3 !!!! Nie da się grać
0
No votes
Nic się nie zmieniło
0
No votes

Total votes: 26

Mismoni
x2

Jakie macie wrażenia po wgraniu patch-a v1.4

Post by Mismoni »

Pytanie jak wyżej w temacie.
Ps. Osobiście dla mnie gra stała się bardziej trudna niż to miało miejsce przy poprzedniej wersji. (Dla mnie zbyt trudna) ;(
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

E tam czepiasz się. Gra jest dużo bardziej ciekawa z patchem 1.4 A jak się ma MassiveWarMod'a to dopiero jest jazda. Ach te wielkie kosmiczne bitwy. Szkoda że zanim do nich dojdzie będę musiał trochę poczekać :( Ale potem będzie rzeż :twisted: :twisted: :twisted: Patch 1.4 wreszcie poprawia inteligencję przeciwników tak więc jest bosko :!:
Mismoni
x2

Post by Mismoni »

Fox dziękuję, że chociaż ty odpowiedziałeś :) Pozdr.
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Gra się świetnie :) Te statki zdobywane na Khaakach... Mam już 10 M3 i 2 M2 :lol: zdobyte tylko na nich (nie licząc już tych wszystkich Mamb i Kajmanów :twisted: ) ... Za to walka mimo, że jest utrudniona, to i tak wygrywam w moim Osprey'u z M1 i M2 Splitów bez pomocy reszty mojej floty (czasem lubię się pobawić ;) ). Gra się super! Dzięki Sauron i Marcy :) jeszcze raz!
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Tak khackie statki są spoko. Jest trudniej ale jak się złapie troche doświadczenia to wcale tak trudno nie jest. Ale ja i tak nigdzie nie ruszam się bez mojego m2 (czasami zmieniam teraz tytanem latam a właściwie latałem odkąd w MWM zaczęłem grać :twisted: )

Ps.
Mismoni wrote:Fox dziękuję, że chociaż ty odpowiedziałeś :) Pozdr.
Nie ma sprawy :)
Last edited by fOX_a on Mon, 13. Sep 04, 14:41, edited 1 time in total.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

A czy w 1.4 poprawiono działanie joya? Bo u mnie jakoś tak dziwnie chodził... Będe hepi :D jeśli tak
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Pavlo76 wrote:A czy w 1.4 poprawiono działanie joya? Bo u mnie jakoś tak dziwnie chodził... Będe hepi :D jeśli tak
Przyznam się bez bicia że ja dzoja ale w readme jest natępujący zapis "Using a joystick with a throttle could make the cockpit judder a lot"
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Z tego co wiem jestes poczatkujacym graczem (graczka :wink: ) w X2 i dlatego masz duze problemy z graniem w wersje 1.4.
Moge Ci poradzic tylko powrót do wersji 1.3, zbudowanie malego imperium, zakup jakiegos wypasionego statku (np. któregos M6) i dopiero instalacje patcha 1.4 :)
Patch 1.4 robiony byl w duzej mierze z mysla o doswiadczonych graczch, którzy powoli zaczynali sie nudzic 8)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Elo! Witam po mocno skroconym urlopie :twisted: :D
Chetnie podziele sie wrazeniami, ale jeszcze nie mam oficjalnego patcha :D Mialem okazje tylko przez chwilke polatac w, powiedzmy, beta wersji... i od razu udalo mi sie przechwycic Hydre w misji kilerskiej z bbs :)
Ale teraz chyba nie bedzie tak latwo.
Mismoni --> nie poddawaj sie! Hardcore pierwszych misji minie, gdy wiecej bedzie zalezalo od Ciebie - czyli kiedy zaczniesz budowac swoje imperium. Nie powinnas wracac do 1.3, szkoda by bylo...
Panowie --> badzcie wyrozumiali, jesli pojawia sie jakies kiksy w polskim patchu... przynajmniej nie bedzie juz pustych stron w biuletynach :)

PS - rozumiem, ze do patcha dolaczamy AL_script_update jako uzupelnienie... a co z TradeCommandSoftwareMK3? Chyba troche wypadlem z obiegu...
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

W 1.4 poprawki może nie są duże, ale niezwykle przydatne. Na przykład taki kasjer. Niby nic, ale jak cieszy. Nie mówię już nic o poprawionych umiejętnościch strzeleckich wroga. Te są po prostu takie jakie miały być. Jest trudniej :D No i X-universe się trohcę ożywiło. Patrole i liniowce też świetna sprawa. Ogólne 7- :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

fOX_a wrote:Przyznam się bez bicia że ja dzoja ale w readme jest natępujący zapis "Using a joystick with a throttle could make the cockpit judder a lot"
Zaistalowałem pare dni temu nowiutkiego Logitecha Attack 3, który nie wykazuje żadnych problemów w sterowaniu, przepustnica i sam joy w WIN98SE "sami się skonfigurowali" :wink: i latają aż miło. Do tego całość jest bardzo precyzyjna. Nie żal wydanych 102 zeta :wink:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron, obym był zły prorokiem, ale mój ma trzy miechy i już zdążył się rozkalibrować :cry:

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
LAZAMO
x2

Post by LAZAMO »

Taaa to fakt joystick potrafi sie bardzo szybko rozkalibrować. Ja swój musiałem rozkręcić i wykalibrować ręcznie :o
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones Abrahams wrote:Sauron, obym był zły prorokiem, ale mój ma trzy miechy i już zdążył się rozkalibrować :cry:
Obyś :wink: Ale wobec tego joya co go miałem dotąd, co nie chciał się wcale kalibrować pod windowsem to jak mi ten aktualny pogra 3 miechy to i tak będę szczęśliwy :D
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

1. Joy faktycznie zachowuje się lepiej i to nie tylko przepustnica - ogólnie dużo mniej "szarpie" statkiem, co szczególnie widać w M5. :)
2. Muszę Cię zmartwić Marcy, ale u mnie nadal "Sąd dyskutuje i rozwiązuje" i nic poza tym - pusto. :(
3. Ogólne wrażenie z patcha 1.4 bardzo pozytywne, miło się gra, joy nie świruje i przy pierwszym podejściu do klastra (od zainstalowania patcha) przejąłem KM3... z całym uzbrojeniem, tylko osłon brakowało, kadłub na poziomie ok. 60%! :D Yeah!

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
gebp
x2

Post by gebp »

Z mioch wrażeń. Dzieje się i dzieje. Faktyko są patrole i spoko. Niestey ( albo i lepiej) trza częściej przeglądać to co sie ma i czy tego nie atakują (R). I jest dużo trudniej duuużo. Przykład.
Wskoczyłem do Rybołowa i do Paradian Prime. Zawsze coś znajdzie się dla zabójcy (plątnego). Oczywiście jest. Zdrada federacji bla bla bal, Splici bla bla bla, 3 000 000 Kr. OK biorę. Przesiadka do rybołowa mapka, cele świecą się na czerwono. Status M6 Splici uuu Ok. Kolejny M6 następny M6. W sumie 5 M6 i jedna Mamba. Nie przejąłem się zbytnio i dawaj. I to był mój błąd.
Nieskojarzylem więc kolejny Load i jeszcze raz, zów to samo i jeszcze raz znów to samo.
OK mowie może cienki jestem albo taki ważny gość. Load. Skocze do Teladian tam też nieżle płacą. Też jest 2 500 000 Kr. JakiŚ teladiański bandzior. OK. Hyper space. Mapka i co widze 4 Rybołowy. Oooo poległem.
Przemyślałem przeliczyłem. Zbyt duża siła ognia bym mógł swoim jednym rybołowem rozwalić i tu mam pytanie (bo nie chcę rozpoczynać nowego topica)
Czy jeśli skrzydłowi będą mieli Jump Drive'a to będą skakąc razem ze mną czy będę musiał im wydawać komendy osobno.
Nie zrażam się jednak tym. Fra się światie.
Pozdrowionka.
ergo
x3tc

Post by ergo »

gebp wrote: Czy jeśli skrzydłowi będą mieli Jump Drive'a to będą skakąc razem ze mną czy będę musiał im wydawać komendy osobno.
Nie zrażam się jednak tym. Fra się światie.
Pozdrowionka.
jesli maja paliwo i ochraniaja cie lub podazaja za toba, to skocza :) ... oczywiscie musza miec jump drive'y :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

No nie wiem, jak z ta inteligencja statkow... Siedze sobie cicho w paranidianskim Szeihuludzie (TL). I nagle slysze bum... bum... bum... - charakterystyczny odglos zderzenia statku z innym statkiem lub fabryka. Nerwowo sie rozgladam... i oto jedna z moich Mant wraca do swojej fabryki z towarem. Niestety, chce wleciec do stacji drzwiami kuchennymi, ktorych oczywiscie nie ma. Do przodu - lup - odbija sie od stacji. I znow: do przodu - lup w stacje - odbijanie. I tak w kolko. Na szczescie tarcze w ogole nie siadaly. Dziwne.
Poprosilem, zeby troche odleciala i wrocila do bazy. A potem znow to samo. Dopiero gdy wyleciala z sektora i wrocila, udalo sie jej wleciec do stacji po bozemu.

To chwilowe zacmienie bylo pierwszym wrazeniem po zainstalowaniu patcha i dodatku AL :roll:
Vill
x2

Post by Vill »

Hihi, moje pierwsze wrażenie to był nowiuśki klaster krzaków, tym razem średni (wcześniej mialem tylko male). Mysle sobie, ułaa, rozrywka... 8)

No, rozerwało, :lol: , mnie, :lol: , na drobniuśkie kawałki, w sekundy :skull:

Teraz to nawet male klasterki stwarzaja problem :headbang:
Temporalily suspended in a time lapse...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Nie dla mnie. Co prawda pierwsze spotkanie z klastrem (już rozerwanym) przy zachodniej bramie Menelaus Frontier skończyło się dla mojego Perseusza (i dla mnie) totalną klęską, ale po wgraniu sejwa, skoku do Menelaus Frontier, obleceniu bramy dookoła, zatrzymaniu się i rozpoczęciu ostrzału Khaczek (3xGFU Beta) przez światło bramy, niewiele z nich zostało. Zanim wpadli na pomysł żeby okrążyć bramę i zaatakować ten dziwny stateczek prujący im pancerzyki, było po nich - większość padła (a tylko w dużej grupie Khaczki mogą podziobać). Resztki dobiłem plazmą. Może powinienem dać to w spoiler? :twisted:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

Return to “Polskie / Polish X-Forum”