Schematyczność w X2

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

BArt_X
x2

Schematyczność w X2

Post by BArt_X »

Czy nie uważacie, że X2 jest schematyczne aż do bólu? Wszystkie Novy NPC'ów zawszę będą miały osłony 75MW, 2 WMPb i ACg i 3 szerszenie na pokładzie. A gdzie problemy z brakiem kasy :D Tak samo inne statki. A widział ktoś może jakiś statek (oprócz pirackiego), któru używa GFU... no właśnie. (chodzi mi nie o taki, na którym mozna go zamontować, tylko o taki, który z niego strzela). Wiem, że gra i tak jest bardzo dopracowana, ale dzięki tej rzeczy czasem wydaje mi się taka dziwnie sztuczna... Czekam na wasze opinie. I czekam na 1.4 PL, gdzie będzie Artifical Life Engine. (nie pamiętam jak to się pisze) Może to coś zmieni :)
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Może to nie schematyczność tylko moda :) .Wszyscy chcą być modni i kupują właśnie to :). A dlaczego tylko piraci mają GFU ? Może dlatego że im nie zależy w co strzelają a przecież reszta tych statków (choćby perseusze paramidów mają chronić swoje statki a nie atakować. Wyobrażasz sobie siebie samego starającego się uratować swojego transportowca strzelając do pirata z gfu ?? Ratując byś zniszczył transportowiec. Może właśnie dlatego niemają GFU. A ALE (Artificial Life Engine) raczej tego nie zmieni. Co do problemu kasy to czy oszczędzasz na ochronie swoich fabryk ?? Ja nie. Oni chyba też.
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Zgadzam się. Ale czy nie fajniej byłoby walczyć wiedząc, że TerraCorp ma lepiej wyposażone myśliwce niż np. inne fabryki?
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

O wiele fajniej. No ale nie można mieć wszystkiego. Pozatym nie chodzi tu o jakieś wielkie pieniądzi. Hept przecież taki drogi nie jest, i nawet właściciel SSP może sobie pozwolić na Kupno Novy L po paru godzinach gry. Tak więc to nie wina właścicieli że mają wypasione statki tylko gry bo ceny są za niskie. To tak jak z Ospreyem. Najpotężniejsza korweta a wcale najdroższa nie jest. Wręcz przeciwnie. Morał: Zwiększyć ceny :!: :!: :!: :!:
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Albo poprawić AI wroga... Taka Nova jest w stanie zniszczyć każdego M3, nawet przy zderzeniu. Dziwne to, że wrogowi jakoś osłony całkiem spadną i się rozwali, a nam spadną tylko do połowy. Ech.. :D
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

BArt_X wrote:Albo poprawić AI wroga... Taka Nova jest w stanie zniszczyć każdego M3, nawet przy zderzeniu. Dziwne to, że wrogowi jakoś osłony całkiem spadną i się rozwali, a nam spadną tylko do połowy. Ech.. :D
To się nie zdarzy, gdy zainstalujesz łatę 1.4 .
Taki Khaacki M3 ma zwiększoną szybkostrzelność swoich trzech laserów więc sam jeden ma szansę zniszczyć Novę. Zaczyna liczyć się bardziej nasza umiejętność walki i czas oddania pierwszej serii, niż poziom osłon :wink:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”