Kwestie formalne, pytania różne?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Visconius
x2

Kwestie formalne, pytania różne?

Post by Visconius »

Mam drobne pytania i oczekuję jasnych odpowiedzi.

1.Czy zniszczone stacje się odtwarzają? Chodzi mi np. Czy jesli zniszczę Xenoński Dok w pewnym systemie :wink: to się on odtworzy?

2. Tak jak wyżej ale czy odtwarzaja się statki?

I ostatnie pytania zamieszczam w spoilerze bo ujawniają fabułę:
Spoiler
Show
3. Znalazłem mapę sektorów na necie. Zaznaczone jest na niej 5 sektorów Khaaków. Podczas gdy ja w czasie gry odkryłem tylko jeden. No chyba że są jeszcze jakieś misje po napisach końcowych :?
4. Znalazłem na BBS, opcję zakupu informacji o Khaakach. Było drogie jak cholera ale postanowiłem kupić. I tu uwaga, wyświetliło mi że nie moge bo nie mam odpowiedniej pozycji. O co chodzi? As pierwszego stopnia to za mało? Czy może chodziło o to, że nie byłem zbyt zaprzyjaźniony z Boronami ( to było w Borońskim systemie). No i co by mi to dało, namiary na pozostałe Khacze sektory? Czy informacje o ich statkach?
Ach i jeszcze coś. Miałem Takie o to pozycje w ustawienich wrogości wobec ras: Nieznana neutralna rasa (domyślam się) i nieznana przyjazna rasa. Jak ktoś wie skąd się to wzieło to niech się pochwali.

Z góry dzięki za odpowiedzi/ przemyślenia. Kounan (czy jakos podobnie).
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Żeby uzyskać dane Khaaków trzeba:
Spoiler
Show
Mieć odpowiednio wysoką range u Argonów i Boronów. W przypadku pierwszych trzeba być Bohaterem, a u drugich Rycerzem Króla.
Pozdrawiam
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Spoiler
Show
Mam podobny problem. Co z pozostałymi sektorami Krzaków?? Czytałem na forum o nich i obadałem opis przejścia tej misji u commandera i on miał tam pięć sektorów, a nie jeden. Co jest nie w porządku?? I jak zdobyć dostęp do tych czterech pozostałych sektorów??
MatrixPL
x4

Post by MatrixPL »

Spoiler
Show
informacje o krzakach i ich sektorach można kupić po ukończeniu wątku fabularnego
Visconius
x2

Post by Visconius »

Odpowiedzi na pytania 4 i 5 już są. Małe tylko sprostowanie do tego co napisał Enzo.
Spoiler
Show
Trzeba miec odpowiednio wysoka range u rasy u ktorej sie kupuje. (Czyli równie dobrze można kupi od paranidian lub Splitów, a nawet Teladi.) Po dokładne informacje jak wysoką odsyłam do Argonopedii.
Dobra, a co z pozostałymi pytaniami?
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Na pewno odtwarzają się bazy pirackie, stacje, te czerwone, chyba również, ale nie mam pewności. W końcu to żywy świat. Możesz temu zapobiec włączając odp. opcję. Natomiast statki są budowane w innym sektorze i starają się dotrzeć na miejsce gdzie został zniszczony ich kolega, aby go zastąpić (mówię o xenońskich M1 i 2 - tego jestem pewien).

Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
NoreX
x4

Post by NoreX »

chyba zeby zniszczyc stocznie xenonow ;)
Spoiler
Show
nie pamietam nru ale jest w jednym z sektorow "na trasie" - sa takie 2 (pozatym sa jeszcze 3 sektory xenonow, ale sa zgrupowane w prawym gornym rogu)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”