Jakiej muzyki słuchacie grając w X2

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Black-Templar
x2

Jakiej muzyki słuchacie grając w X2

Post by Black-Templar »

Umieram z ciekawości jakiej muzy słuchacie nieprzesypiając nocy z X2 , nie podejrzewam aby ktoś w kóło słuchał muzyczki dołączonej do gry :D . Ja siedząc w swoim M1 rozkoszuję się muzą z Gwiezdnych Wojen , Nightwishem oraz najbardziej zaj........ internetowym radiem jakie powstało w tej części galaktyki http://www.radiosatan666.com/ :twisted: .
Pozdrawiam.[/url]
BQB
x2

Post by BQB »

Ja wlasnie slucham tego co jest w grze, ale nigdy nie gram bardzo dlugo - max 4 godziny a srednio 2.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

W sumie muza jeszcze mi sie nie znudzila, moze poza tymi najstarszymi kawalkami jeszcze z XBTF (np. w Ore Belt to juz mnie mdli).
Nie probowalem sluchac niczego w tle, balem sie, ze mi gra bedzie sie krzaczyc :?
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ja słucham głównie narzekań mojej dziewczyny, która próbuje różnych sztuczek (również wokalnych, typu "Chodź tu i wyrzuć śmieci!" i ja biedny idę, a jak wracam... :shock: czyt. dalej) żeby siąść do komputera i zagrać w HoM&M3:WoG.
BTW, zna ktoś jakiś skuteczny sposób na to, żeby te parę godzin w spokoju pograć w X2, mając dziewczynę zarażoną manią HoM&M3?
Czekam na pomoc...
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Dormio
x2

Post by Dormio »

Kup drugi komputer... może być słabsza konfiguracja, bo przecież strategie nie są zbyt wymagające, zwłaszcza graficznie :)

Ja np. wymieniłem praktycznie wszystkie elementy (został mi jeszcze procesor), a ze starych zamierzam poskładać sprzęt dla żony :)

Dormio
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Myślałem nad tym... ale na razie nie mam wolnej kaski. To chyba najlepszy sposób - HoM&M3 pójdzie na na P233MHz. W każdym razie dzięki!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Drugi komp. Zajmujecie sie wtedy swoimi pasjami i nikt nikomu nie przeszkadza. Po 60-ce chcecie miec dzieci, ale nikt wam juz nie pozwoli na adopcje. Ale moze bedzie mozna sie juz wtedy wgrac do cyberprzestrzeni. Tylko czy wtedy zdecydujecie sie na ta samo gre, czy rozdzielicie sie na zawsze?

Co ja glupoty plote?

Za atmosferyczne kimaty kosmiczno-nastrojowe odpowiada u mnie ambientowa muzyka elektroniczna. Mam sporo anonimowych empetrojek oraz sporo plyt klasyki, czyli Tangerine Dream, Klausa Schulze i innych - faktycznie, glownie niemieckich - wykonawcow. Kiedys byl boom na taka muze i chyba sie na niego zalapalem, czyt. slucham do dzis.

Ale mnie podoba sie to, ze oryginalna muzyka X zmienia sie przy zmianie sektora. I wiekszosc tematow jest super.

No i zawsze mam dreszcze, gdy slysze te dziwne szepty w Koncowce Prezydenta :khaak:
Dormio
x2

Post by Dormio »

Dużo masz tych ambientowych mp3 ?
Chętnie bym się nimi bliżej zainteresował ;)

Dormio
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Duzo. Przydadza sie ze trzy, cztery plytki w razie zainteresowania :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ja slucham muzyczki z gry i jeszcze mi sie nie znudzila. Moze w stacjach jedynie jest nieco monotonna.
Poza tym troche transowych kawalkow na plytach.
Gdybym mial drugiego kompa dalbym na stałe transowa muze z www.di.fm i bylby full wypas :wink:
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Muzy słucham oryginalnej z X2, bo jest dobra i trzyma klimat. :D A www.di.fm jest naprawdę super, szczególnie "stacja" Hardcore... :twisted:

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Ja słucham wyłącznie dźwięków z X2. To byłaby zbrodnia gdybym te krótkie chwile samotności w Kosmosie po uśpieniu żony ozdabiał czymś spoza X. Twórcy wiedzieli co robią. :D
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Według mnie muzyka z X2 bardzo dobrze oddaje nastrój tej gry. Poza tym ta muza mnie troche odprężą. Podsumowując jest bardzo fajna i najlepiej jej słuchać podczas grania.

Pozdrawiam
BArt_X
x2

Post by BArt_X »

Dla mnie genialna jest muza z sektorów Borońskich..., a www.di.fm jest całkiem spoks :D
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

ja słucham muzy z x2, jest dobra i to mi wystarcza, żatko słucham zewnętrznej muzy jak gram w jakąś gre
:)
BQB
x2

Post by BQB »

KajtomatO !!!
znow zaczynasz?
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Ja słucham tylko muzyki z gry. Naprawdę jest niezła, szczególnia podoba mi się jak walcząc ubieszkodliwię wszystkich wrogów i nagle z głośników płynie taka spokojna muzyczka....
Natomiast z sektorów to w Końcówce Prezydenta jest świetny klimacik, jakiś taki upiorny :D
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
ergo
x3tc

Post by ergo »

a pamietacie muzyke z frontiera z amigi ? 1 dyskietkowa gra, a byly stacje, ladowanie na planetach, handel i niesamowita muzyka klasyczna, rozbrzemiewajaca w ciszy kosmosu :wink:
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Ja do dzisiaj nie mam pojęcia, jak na jednej dyskietce (przypomnienie: na Amidze dyskietka miała 880kB pojemności) to wszystko zmieścili... chociaż z drugiej strony, jak widzę gierkę pt. .kkrieger, która zajmuje 96kB i ma grafę niczym DooM3 to już całkiem mnie zamula... :shock:

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Szkoda że do statków nie można dokupic odtwarzacza mp3 :D Jako specjalne wyposażenie :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”