Największa zadyma jaką widzieliście...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Black-Templar
x2

Największa zadyma jaką widzieliście...

Post by Black-Templar »

Wpisujcie tu największe bitwy jakich byliście świadkami bądź uczestnikami. X2 jest bardzo widowiskowe jeśli chodzi o duże starcia i sprawia mi wielką frajdę ich oglądanie . Z uczestnictwem w nich jest gorzej (słaby komp :cry: ) ale staram się.
Wczoraj brałem udział w ekstra akcji w sektorze Black Hole Sun. Starły się tam 2 J 2 K z 3 Tytanami i moim Kondorem. Było tam coś ok 40m3 i niedopoliczenia innych statków.Bitwę oglądałem prawie klatka po klatce ( szybkość grafiki prawie 0) z mostka mej dzielnej M1 przyczyniłem się do zniszczenia co najmniej 2J za cenę 3 Nóv i jednej osłony 125. Xenoni dostali nieźle w pupsko i tylko 1 K zdołał uciec do Treasure Chest. Miałem go gonić ale w tym momencie pojawiły się kolejne 2 J! Z dziesiątkami myśliwców.Niestety komp tego nie wytrzymał i wyj..... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: mnie do winsy...... . Załamka.........
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Templar, ciagle siedzisz w MWM? Tam to chyba normalka... ;)

Ja pamietam jedna akcje, choc nie z powodu jej wielkosci. W ktoryms z teladianskich sektorow wzialem misje ze scigajacymi goscia Xenonami. Troche sie z nimi bawilem, a tu nagle jakies megawsparcie. Okazalo sie, ze do walki przylaczyl sie Kondor i - uwaga - Albatros. Strasznie to wszystko sympatyczne bylo, zwlaszcza gdy uzmyslowilem sobie, ze gady musialy sie oderwac od pomnazania zyskow (zwalszcza te z TLa).

Innym razem tez rozjuszylem rakietami xenonski poscig i ucieklem do sektora, w ktorym krazyl Odyseusz. Podlecialem wiec do niego, a wlasciwie pod niego i z pozycji miedzy jego "nogami", tuz pod jego "brzuchem" (czy jak to nazwac) obserwowalem, jak niebieskie kule fotonowe trafialy caly poscig. To bylo piekne widowisko, bo na tle rozswietlonego, pomaranczowego sektora paranidianskiego.

Z MWM pamietam wizyte w Omicron Lyre. Tam zawsze byla jakas nawalanka. Komputer niestety zwalnial do tego stopnia, ze nie bylem w stanie zebrac porzuconych rakiet :(
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Tak cały czas w tym modziku , jakoś nie chce mi się go odinstalowywać , tym bardziej że podobno ładnie współpracuje z patchem 1.4 . A że lubię się czuć jak w środku prawdziwej wojny to MWM mi bardzo odpowiada.Śmieszną sprawą w wymienionym przeze mnie starciu było pojawienie się sporego klastra khaaków pomiędzy walczącymi M2 . Długo nie pożył . Musiały się :khaak: zdziwić. :twisted:
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

To było tak: leciałem swoim Kondorem z obstawą Khaackiego M2 i 2 Ospreyów przez sektor Rhyk's Desire. Nagle ze wschodu nadleciały:
  • Khaacki M1
  • 4 Khaackie M2
  • 3 Xenonskie J
  • 6 Xenonskich K
  • ok. 20 Khaackich M3
  • ok. 20 Xenonskich M3
  • ok. 10 Khaackich Klastrów
  • ok. 20 Xenonskich M4
Tak więc sektora broniłem ja z moimi: Teladiańskim Kondorem (na pokładzie 20 Perseuszy)i Khaackim Niszczycielem, siły Splitów wyglądały tak:
  • 4 Splickie M1 (dolatywały po każdym zniszczonym poprzednim)
  • 8 Splickich M2 (tak samo, jak wyżej)
  • 50 Splickich Smoków (i znowu tak samo)
  • cała reszta hołoty (ok. 200 statków łącznie, razem z tym powyżej)
To wszystko spowolniło mi grę tak, że zostawiłem 6 Zaaw. Przek. Sat. i jumpdrive! I wiecie, co się okazało? Khaakowie zistali wybici (z czego został jeden M2, wzbogacając moją kolekcję. Spytacie się pewnie, jak to możliwe, że nie będąc w sektorze przejąłem M2? Otóż znalazłem odpowiedź: zostały tam moje 2 Ospreye... :lol:), zaś Xenoni zniszczyli doszczętnie ten sektor (zostały tylko bramy) i ja sam musiałem rozwalić jeszcze 4 Xenońskie K :D! Teraz ten sektor wróci do obrotu (stawiam tam swoje fabryki). Tak więc ta akcja była chyba największa w całym Wszechświecie X! Khaakowie i Xenoni wyręczyli mnie w niszczeniu tego sektora, ja zaś postawiłem 200 :!: wieżyczek laserowych (po 100 na każdą: wschodnią i południową) bramę :lol: Niech no tu wlecą jacyś Khaakowie albo ktokolwiek else :D ostatnio te wierzychy rozwalają wciąż powracającego Splickiego M1 (M2 też :D), zaś ze wschodu nic nie przylatuje... ...na całe szczęście :)!
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Jak mozliwe jest takie wspolistnienie wrogich czynnikow? :D
Skryptujesz? A moze juz jestes X-treme i to dlatego tak tego duzo sie pojawia?
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Jestem już X-TREME :D :lol: :wink:

EDIT: Co do skryptów: ani razu ich nie użyłem :D nawet do testów :)!
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

U mnie jak na razie największe zadymy są w xenońskich sektorach.... jak w nie wlatuję Osprey'em... :twisted: :twisted: :twisted:

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”