gdzie można najwięcej zarobić i na czym - SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

qui-stay-gon
x2

gdzie można najwięcej zarobić i na czym - SPOILER

Post by qui-stay-gon »

Postanowiłem zrobić taką małą liste o uniewrsum-x z drogo wskazami gdzie weduk was można zarobić.Tak więc drodzy gracze piszczcie

prezident end kopalnie silikonu kup i sprzedaj( do czasu ataku kszaków)
Micu
x2

Post by Micu »

Jeśli dobrze pamiętam, to kilka znakomitych miejsc do zarobku było wymienianych na tym forum. Moja prośba jest taka, żeby wszystkie informacje tego typu wsadzać w "spoiler" (chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego).
Spoiler
Show
Sieć odlewni teladianium w całym Wszechświecie X poza przestrzenią Teladi - stały, wolny ale niezmienny w czasie dopływ gotówki. Teladianium to drugorzędny surowiec wielu produktów, jest bardzo chętnie kupowany. Do wytworzenia wymaga jedynie Ogniw, można sprzedawać po maksymalnej cenie, nie potrzeba własnego "akwizytora" - statki innych ras same się zgłaszają. Z ilością fabryk tego typu oczywiście nie należy przesadzać (w pobliżu przestrzeni Teladi daję zarobić ich Odlewniom), ale bez rozchwiania ekonomii można ich rozmieścic tyle, że sumaryczny zysk jest satysfakcjonujący. Obiekty te, rozproszone po Uniwersum X, dodatkowo pełnią rolę mini-baz.
"Ludzie dzielą się na 10 rodzajów - na tych, którzy znają system binarny i tych, którzy go nie znają."
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

elektrownie są dosyć dochodowe, zwłaszcza po wyeleminowaniu konkuręci :twisted:
:)
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

dzięki za informację jestem bardzo wdzięczny

oby zysk nigdy was nie opuścił
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Witam,
Spoiler
Show
Dobrym miejscem na zarobek bez wysiłku (transporter z Trade Command MK3) jest sektor pod nazwą Atreus Clouds. Mój delfinek lata tam od co najmniej 40 godzin i cały czas znajduje tam miejsca do handlu. Podejrzewam, że jest to związane z ogromną ilością fabryk w tym sektorze. Również można tam handlować w tradycyjny sposób, ale jest potrzebne rozszerzenie systemu handlowego, gdyż ciężko jest się wstrzelić gdzie kupują drogo ogniwa energ.
Tak poza tym to czy lokalizatory cen sprzedaży i zakupu mają jakiekolwiek zastosowanie, bo z moich doświadczeń są bezużyteczne?
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

lokalizator cen zakupu i sprzedaży przydaje się gdy chcesz szybko namieżyć tani produkt a potem go z zyskiem sprzedąc

x3tc

Post by Enzo »

A czy te lokalizatory działaja poza jednym systemem?
Bo mi łatwiej jest spojrzeć na mapkę, zobaczyć gdzie najtaniej, polecieć tam, kupic towar, znowu looknąć na mapkę i znaleźć miejsce gdzie płacą najwięcej. Szkoda mi wydawać pieniądze na to co mi tylko skróci czas.
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Ale po co tak kombinować? Egosoft wydał nowy skrypt (upgrade do trade mk3) który handluje w całym wszechświecie i zamiast latac kupą złomu jaką jest TS przesiąść sie w jakiś m5... lub m4... lub m3... lub coś potężniejszego i zacząć polować na xenonów... splitów.... anajlepiej na boronów :twisted:. Tak najlepiej na boronów. HEHEHE

Pozdro dla wszystkich!
:x2: rULz fOrEveR
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

OFF Topic: fOX_a, co masz do Boronów?! Są przecież słabi, biedni i nie kochani... :cry: Popatrz na mnie: kiedyś armadą ze Splitami na Boronów, teraz armadą z Boronami na Splitów :lol: A odmienił to jeden przypadek: 2 Borońskie Płaszczki obroniły mnie przed 4 Klastrami, ale sama odniosła poważne rany (:wink: [został jej 1pkt. kadłuba :lol:] ) :cry:

ON Topic:
Spoiler
Show
Ja mam dwie elektrownie i fabrykę kryształów w oczyszczonym ze Splitów sektorze Rhy's Desire :roll: i zbijam tam kokosy: ok. 500tys. kredytów /h. Czyli gdzieś w 4 godziny mogę mieć dwie na maksa wyposarzone Novy :!: To się opłaca!
Mam pytanko: czy warto kupować fabrykę Teladianium?

EDIT: Zapomniałem jednej litery i pomyliłem się... :( O ja cię... Ile to już czasu od napisania tego postu minęło... a ja dopiero teraz to zauważyłem ;).
Last edited by Neiklot on Sun, 31. Oct 04, 17:42, edited 1 time in total.
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

OPŁACA SIĘ ALE POWINNO SIĘ POSTAWIĆ KILKA FABRYK GDYSZ TELEDARIUM JEST DRUGORZĘDNYM SUROWCEM A Z DOŚWIADCZENIA (
OD 2 DNI ) ŻE INNE RASY SAME BĘDĄ kupywały ten produkt tak więc wybur należy oczywiście do ciebi

x4

mam do ciebie proźbę Gui-stay-gon... NIE PISZ DURZYMI LITERAMI... jest to troche denerwójące
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

DUŻYMI też nie pisz :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
General Tatarin
x4

upsss przepraszam :oops:
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

taaaaaa dobra niech wam będzie

niech zysk będzie z wami
levisq
x3tc

Post by levisq »

Kajtek!!! znów aczynasz sadzić błędy. Chyba trzeba Ci zaserwować kolejny mały wstrząsik... :fg:

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

...znów aczynasz sadzić...
Levisq! :D Zjadłeś literę! :lol:

:D Tak to jest, na głodnego nie powinno się siadać do postów pisania ;)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
levisq
x3tc

Post by levisq »

Dowcipas!!! :fg:

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Urban
x4

Post by Urban »

Spoiler
Show
Według mnie dobrym sposobem na zarabianie jest wybudowanie farmy pszenicy i Destylerni Whysky nie daleko bazy pirackiej i ustawienie ceny na maximum (osobiście jako, że nie jestem piratem postawiłem taką fabryke sektorze teladian :) )
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

ok ale w stoczni argonów nigdzie nie widziałem destylarni wódy ( może jestem ślepy) albo zależy od popularności
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Dlatego Urban postawił ją gdzie postawił :wink:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”