gdzie można najwięcej zarobić i na czym - SPOILER
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
gdzie można najwięcej zarobić i na czym - SPOILER
Postanowiłem zrobić taką małą liste o uniewrsum-x z drogo wskazami gdzie weduk was można zarobić.Tak więc drodzy gracze piszczcie
prezident end kopalnie silikonu kup i sprzedaj( do czasu ataku kszaków)
prezident end kopalnie silikonu kup i sprzedaj( do czasu ataku kszaków)
-
Jeśli dobrze pamiętam, to kilka znakomitych miejsc do zarobku było wymienianych na tym forum. Moja prośba jest taka, żeby wszystkie informacje tego typu wsadzać w "spoiler" (chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego).
Spoiler
Show
Sieć odlewni teladianium w całym Wszechświecie X poza przestrzenią Teladi - stały, wolny ale niezmienny w czasie dopływ gotówki. Teladianium to drugorzędny surowiec wielu produktów, jest bardzo chętnie kupowany. Do wytworzenia wymaga jedynie Ogniw, można sprzedawać po maksymalnej cenie, nie potrzeba własnego "akwizytora" - statki innych ras same się zgłaszają. Z ilością fabryk tego typu oczywiście nie należy przesadzać (w pobliżu przestrzeni Teladi daję zarobić ich Odlewniom), ale bez rozchwiania ekonomii można ich rozmieścic tyle, że sumaryczny zysk jest satysfakcjonujący. Obiekty te, rozproszone po Uniwersum X, dodatkowo pełnią rolę mini-baz.
"Ludzie dzielą się na 10 rodzajów - na tych, którzy znają system binarny i tych, którzy go nie znają."
-
-
-
Witam,
Tak poza tym to czy lokalizatory cen sprzedaży i zakupu mają jakiekolwiek zastosowanie, bo z moich doświadczeń są bezużyteczne?
Spoiler
Show
Dobrym miejscem na zarobek bez wysiłku (transporter z Trade Command MK3) jest sektor pod nazwą Atreus Clouds. Mój delfinek lata tam od co najmniej 40 godzin i cały czas znajduje tam miejsca do handlu. Podejrzewam, że jest to związane z ogromną ilością fabryk w tym sektorze. Również można tam handlować w tradycyjny sposób, ale jest potrzebne rozszerzenie systemu handlowego, gdyż ciężko jest się wstrzelić gdzie kupują drogo ogniwa energ.
-
-
-
Ale po co tak kombinować? Egosoft wydał nowy skrypt (upgrade do trade mk3) który handluje w całym wszechświecie i zamiast latac kupą złomu jaką jest TS przesiąść sie w jakiś m5... lub m4... lub m3... lub coś potężniejszego i zacząć polować na xenonów... splitów.... anajlepiej na boronów
. Tak najlepiej na boronów. HEHEHE
Pozdro dla wszystkich!
rULz fOrEveR

Pozdro dla wszystkich!

-
OFF Topic: fOX_a, co masz do Boronów?! Są przecież słabi, biedni i nie kochani...
Popatrz na mnie: kiedyś armadą ze Splitami na Boronów, teraz armadą z Boronami na Splitów
A odmienił to jeden przypadek: 2 Borońskie Płaszczki obroniły mnie przed 4 Klastrami, ale sama odniosła poważne rany (
[został jej 1pkt. kadłuba
] )
ON Topic: Mam pytanko: czy warto kupować fabrykę Teladianium?
EDIT: Zapomniałem jednej litery i pomyliłem się...
O ja cię... Ile to już czasu od napisania tego postu minęło... a ja dopiero teraz to zauważyłem
.

ON Topic:
Spoiler
Show
Ja mam dwie elektrownie i fabrykę kryształów w oczyszczonym ze Splitów sektorze Rhy's Desire
i zbijam tam kokosy: ok. 500tys. kredytów /h. Czyli gdzieś w 4 godziny mogę mieć dwie na maksa wyposarzone Novy
To się opłaca!

EDIT: Zapomniałem jednej litery i pomyliłem się...

Last edited by Neiklot on Sun, 31. Oct 04, 17:42, edited 1 time in total.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Dlatego Urban postawił ją gdzie postawił 

Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...