Chyba nikt nie zna dokladnych regul, dotyczacych dostepnosci wersji L statkow. Jak latwo sprawdzic na terytorium Splitow, wersje L pojawiaja sie, gdy w doku zaopatrzeniowym sa na zbyciu tarcze 25MW.
Ale tez nie do konca - gdy w tym samym sektorze znajduje sie stocznia i suchy dok/przystan, nie oznacza to wcale, ze w obu miejscach oferowane beda L-ki. Czasem jest wrecz przeciwnie...
Zupelnie trace glowe, gdy chodzi o przestrzenie innych ras. Oczywiscie inne doki nie sprzedaja tarcz 25MW, wiec ich nie widac na stanie. Ale mam pytanie - czy doki innych ras skupuja tarcze od Splitow? Probowalem kiedys sledzic statki z dokow zaopatrzeniowych, ale z miernym skutkiem... wolalem pograc

Ja caly czas draze temat, choc teraz z innej strony - mam juz wlasne zrodlo tarcz. Ale oczywiscie w przestrzeni Splitow, ktorze wysylaja statki ze swoich dokow zaopatrzeniowych, by je ode mnie kupic (za najwyzsza cene, oczywiscie).
A teraz pytanie - kto bedzie kupowal tarcze, jesli postawie fabryke 25MW gleboko w przestrzeni argonskiej - albo gorzej - w boronskiej? Czy beda przylatywac po nie Splici?

No i najwazniejsze - czy jest to jakis sposob na zapewnienie sobie wiekszej dostepnosci statkow w wersji L w stoczniach innych, niz splickie?