Dwóch facetów, których grzecznie poprosiliśmy by tu nie zaglądali, samorzutnie zajęło się spolszczeniem łatki 1,4. Nie wnikam czemu tak się stało, że musieli to robić? Egosoft zapomniał o języku polskim, PLAY się nie zainteresował. Nie wiem czemu.
Wiem, że tych dwóch Panów przez nikogo nie proszonych spolszczyli łatkę i dokonali różnych poprawek w tekstach gry. Czy muszę mówić, że NIKT im za ich pracę nie zapłacił? Zresztą nie zabiegali o to.
Jako gracz odczuwam głęboką wdzięczność za to co zrobili (choć w chwili gdy to piszę nie znam efektów ich pracy - poznałem ich na tyle, by w ciemno założyć, że będzie to dobra robota). Zapraszam tu wszystkich, którzy podobnie jak ja chcą w jakiś sposób tę wdzięczność wyrazić.
A jak? To zależy po części od naszej szczodrości. Ale, zaznaczam, nie kasa jest tu najważniejsza. O tym za chwilę.
Kilka słów o dawaniu prezentów.
Zasadniczo są dwie metody stosowane w różnych sytuacjach.
Pierwsza, dać coś kosztownego, ekskluzywnego - to nie dla nas.
Druga, dać dobrze trafiony drobiazg, coś co obdarowywany chciałby posiadać - i tu mamy pewne pole do popisu.
Zastanawialiście się kiedyś dlaczego mamy tak się cieszą z otrzymanych od dzieci laurek? Przecież to są bezwartościowe bazgroły, a matki cieszą się jakby dostały pierścionek z brylantem. Odpowiedź jest prosta, bo zostało to wykonane dla nich, bo dziecko zadało sobie trud aby specjalnie dla nich coś nieporadnie nabazgrać. Zapewniam że dziecięce bohomazy mają dla każdej matki znacznie większe znaczenie niż dowolnie drogi bohomaz namalowany przez najbardziej nawet znanego dorosłego.
Co możemy zrobić?
Dobra, koniec tych przydługich pseudofilozoficznych pierdół. Przejdźmy do konkretów.
Uważam, że jesteśmy w stanie zabrać kasę na drobny upominek. Mam na myśli dwa przyzwoite joy'e. Wiemy, że obaj ich potrzebują, jest to rzecz, która bardzo kojarzy się z symulacją taką jak seria X, ponadto możemy kupić je znacznie taniej niż w sklepie. Już wyjaśniam. Prowadzę działalność gospodarczą i mogę kupować takie drobiazgi w hurtowniach i bierzemy pod uwagę cenę netto. Czyli jeśli joy kosztuje w sklepie ok. 300 zł, nam potrzeba nań prawdopodobnie ok. 200. To tyle o kasie.
Ale same dwa drążki to trochę mało, prawda? Chyba że będzie na nich jakaś dedykacja. Nie mam pojęcia jak to zrobić, ale jestem przekonany jakoś można. Już lepiej. A gdyby dodać jeszcze laurkę?
Reasumując, jeśli przystaniecie na mój pomysł chłopcy dostaną przydatny i kojarzący się z grą sprzęt z dedykacją, oraz coś na kształt dyplomu uznania, własnoręcznie przez nas wykonanego.
Teraz wyobraźcie sobie wnętrze kafejki i moment wręczania im naszego dowodu uznania. Nie będzie im miło? Nam chyba też.
Poniżej podam nr swojego konta. Jest puste. Co kilka dni lub codziennie będę podawał stan, na życzenie wyślę wyciąg. Potrzebuję dwóch chętnych, którym wyślę hasło, najlepiej by byli to ludzie z dużym stażem na forum, po prostu rozpoznawalni. Pamiętajcie, wpłacajcie tyle ile możecie, nawet złotówka będzie mile widziana, chodzi przede wszystkim o gest. Ponadto będzie sporo roboty nie wymagającej zaangażowania finansowego.
Jeszcze w kwestii technicznej. Upewnijcie się ile kosztuje Was przelew. Różne banki różnie to wyceniają. Jeśli macie zapłacić 3zł by wysłać 5 lepiej dajcie sobie spokój.
I jeszcze jedno. Najlepiej by przelewy były anonimowe (jeśli to możliwe), w każdym razie, jeśli nie macie wyraźnej potrzeby nie podpisujcie ich nickami. Nie chcę wiedzieć kto wpłaca. Prezent ma być od wszystkich. I najlepiej jak poczekajcie z wpłatami do ukazania się 1.4. Kto nie jest pewny swych umiejętności przy wypełnianiu przelewu niech pyta czy dotarł, a najlepiej niech poprosi kogoś doświadczonego o pomoc.
dane skasowane
Dobra. Jeśli przystaniecie na mój pomysł potrzeba nam:
- dwóch chętnych do poznania hasła do konta (i niechętnych zrobieniu debetu

- kogoś kto wie jak i umie zrobić dedykację na joy'u,
- pomysłu i grafika do laurki/dyplomu,
- nowych pomysłów.
Zapraszam serdecznie. Nie wiemy ile mamy czasu...
p.s. Zauważcie, że ta akcja ma rację bytu nawet gdyby ktoś niespodziewanie chłopakom zapłacił.
p.p.s. Wybaczcie błędy i głupoty, nie chce mi się czytać tych wypocin. Mam nadzieję, że Wy jednak przez to przebrniecie.
edit JA: Czas najwyższy skasować dane, skoro akcja zakończona, co niniejszym czynię.