OT: Nexus - The Jupiter Incident

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

W co grałeś:

Poll ended at Wed, 1. Sep 04, 11:04

Imperium Galactica I/II
0
No votes
HomeWorld I/II
13
62%
Stars!
0
No votes
Pax Imperia
0
No votes
Galactic Civilization
2
10%
Master of Orion I/II/III
4
19%
Space Empire I/II/III/IV
0
No votes
DarkSpace
1
5%
Inne
1
5%

Total votes: 21

Dormio
x2

OT: Nexus - The Jupiter Incident

Post by Dormio »

Czasem tak cicho... więc chciałbym rozpocząć wątek o grach, w które grywacie... nawet jeżeli są to już "starocie".

Mam kilka swoich ulubionych gier - np. cała seria X do nich należy - i część z nich ma kolejne już swoje kontynuacje. W space simach/strategiach zawsze mi się najbardziej podobały konstrukcje statków, a osobiście najbardziej lubiłem te modele z X'a i Imperium Galactica. Te kolosy z pierwszej części IG to chyba najpiękniejsze pancerniki kosmiczne jakie widziałem (oczywiście tylko troszkę lepsze od tych z X2 ;)).
W trzeciej odsłonie IG graficzne opracowanie modeli jest niesamowite... zobaczcie z resztą sami:
http://www.nexusthegame.com/index.html? ... opageid=12

Z innych tytułów które mają świetne modele to oczywiście cała seria HomeWorld, Pax Imperia, wszystkie Master of Orion, Space Empire, DarkSpace, Stars!...
Chętnie powymieniam się spostrzeżeniami na ich temat... a może nawet uda się kiedyś stworzyć grę marzeń ?? ;)
W końcu czy programować umieją wszyscy inni poza nami ?

Dormio
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Zaznaczyłem Homeworld I/II

A poza tym to muszę zastanowić się nad sposobem sprowadzenia mojej Amisi, żeby odświeżyć trochę Frontierka... na Motoroli 68040/40MHz chodził jak złotko. I ta możliwość wylądowania na prawie każdej planecie! Tego brakuje mi w X2... :cry:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Ankieta troche bez sensu bo jak zaznaczyć kilka tytułów :D trza by cookies czyścić :D

A z wymienionych grałem w oba Homeworldy, wszystkie MoO i w GC
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Dormio
x2

Post by Dormio »

Troszkę za późno się zorientowałem w problemie :(
Sam grałem we wszystkie wymienione... :D

Dormio

EditS11: Dormio, nie jest za późno, zedytuj swojego pierwszego posta i dodaj nowe pola do ankiety :)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Grałem w Mastery 2 i 3, GalCiv i Homeworldy(aczkolwiek dwójka coś u mnie nie za dobrze działa).
Opróćz tego była masa innych gierek z podobnej tematyki :)
Na Amidze była taka gra Imperium Terranum, coś jak GalCiv czy Master, ale lepsze, bardziej klimatyczne. Statkami poruszało się w systemie między planetami, które normalnie wędrowały po orbicie i trzeba było na początku gry umieć nawigować by nie minąć się z nimi(tak jak dziś w prawdziwych lotach kosmicznych). Nawet zrobiłem tłumaczenie tej gry :D

A co do Frontiera, to on chyba z 040 za bardzo nie korzystał i na 030 było tak samo szybko...
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Indoctrine cyt.: A co do Frontiera, to on chyba z 040 za bardzo nie korzystał i na 030 było tak samo szybko...

Może i tak :D Nigdy nie miałem 030, od razu przesiadłem się na 040 - wiesz, dla Alien Breed 3D. A propos AB3D, rzuć okiem ma http://www.lynnemusic.com/alienbreed3d.html

Edit: Chodzi mi oczywiście o AB3DII: The Killing Grounds. Miała gra wymagania... :D
Mir[ON]
x3tc

Post by Mir[ON] »

Zagłosowałem na Master Of Orion. Grałem w I i II. Trójki nawet nie widziałem na oczy, no moze jakieś skriny gdzieś w sieci. Jedynka była IMO najlepsza, logiczna, fajny system walki, miodnie się grało :)
Pozostałych gier z listy niestety też nie próbowałem, tytuły obiły się o uszy.
Z innych które pożarły mój czas to Amiga: K-240, Frontier potem PC: Privateer (1 częśc, jeszcze mam oryginalne dyskietki i instrukcję), Frontier- FFE, Reunion.
Stalovy--> Frontier fajnie chodzi pod winuae, wiem że to nie ten klimat ale cóż...
W Reuniona i FFE grałem sobie na początku tego roku, tak coś mnie nastolgia naszła :)

Pozdrawiam.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Mir[ON], gdybyś mógł helpnąć, jak skonfigurować WinUAE, żeby chodziły Amigowe programy, byłbym niewypowiedzianie wdzięczny :D
Może na prv lub mail, żeby wątku nie zaśmiecać...? Lub na GG, jestem cały czas, wystarczy zagadać :D Wszystkie kontakty powinny być w profilu.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Głosowałem na Homeworld'y - grałem we wszystkie części. Z MoO grałem tylko w drugą część. A z Amigi pamiętam bardzo dobrze K-240, nad którą nocki zarywałem. :) I oczywiście (chociaż to już nie strategia) GALAGA, która jest chyba najlepszą zręcznościówką wszechczasów. :D Co ciekawe, autor Galagi wydał niedawno remake na PeCeta pt. Warblade -> http://www.warblade.as -> i trzeba przyznać, że gierka mu się udała. :)
Frontiera odpalałem już na WinUAE i szło bez problemów, chociaż jakoś nigdy nie umiałem porządnie zasiąść do tej gry... :(

-Pozdrawiam,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Ja też głosowałem na Homewordy. To była gra która zafascynowała mnie grami kosmicznymi. Między innemi to dzięki niej gram teraz w :x2:
Tak więc wiele tej grze zawdzięczam :)

:x2: rULz fOrEveR

Pozdro dla wszystkich

Świat to wojna a my jesteśmy żołnierzami
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

Ja tam równiesz grałem w homeworld 1/2 i dodatek jednak w mojej głembokiej pamięci zostanie imperium galactica 2 ( instalka się połamała )

bo co może być pięknego niż bitwa shiraki vs solarian

x3tc

Post by levisq »

Darmio dopisz Freespace I/II bo niezagłosuje :fg:

co mi tu mydlisz oczy RTS'ami i strategiami .. a gdzie to co tygrysy lubia najbardziej:
1.w/w
2.Freelancer
3.Starlancer
4.Privateer
5. I-War
i wiele wiele innych

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Dormio
x2

Post by Dormio »

Niestety nie mogę już wyedytować ankiety... i zupełnie nie wiem dlaczego :(
Propozycja S11 nie działa :)

Dormio
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Troche OT:
czy ktos wie cos o grze (sorki za ew. bledy) Mace Griffin: Bounty Hunter? Lezy teraz na polkach i podobno oferuje misje w kosmosie i na powierzchni (shooter). Ale jakos dziwnie nikt tego nie kupuje :P
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Nie wiem co na to inni, ale czytałem, że Mace (bla bla bla) to niezły gniot... niby oparty o klimaty SW, ale ponoć bez polotu, fabuła niczym w Wolfenstein'ie 3D i ogólnie kicha... :)
A wcześniej zapomniałem dopisać też "Freespace II" i "I-War II: Edge of Chaos". Fajnie powalczyć u boku Vasudan, albo wrócić w okolice Hoffer's Gap. No i ten kosmos.... :)

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

marcy -> z tego co pamiętam to to jest zżynka z halo
:)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”