Sauron11 wrote:Ja i tak nie rozumiem po co bawić się z tą całą hecą
Czy ktoś już znalazł jakiś ślad? Czy samodzielnie potrafi zinterpretować wyniki?

.
Wiem, że sceptyka nie przekonam... wiem, że szansa znalezienia jest nikła...
W każdym razie chciałbym zwrócić uwagę na fakt, że TEN projekt cieszy się większym powodzeniem od każdego innego opartego o przetważanie rozproszone (np. poszukiwanie leku na raka, czy modelowanie pogody, czy poszukiwanie liczby pierwszej). Nie mnie oceniać z czego wynika jego popularność, ale własnie dzięki niej empirycznie udowodniono, że istnieje możliwość i stworzenia i testowania i rozwoju odpowiedniej infrastruktury i oprogramowania pozwalającego na przetważanie ogromnej ilości danych.
To skutek uboczny... ale nie mniej ważny od celu jaki stawia przed sobą projekt - bo wcale nie jest nim znalezienie obcych... a indentyfikacja sygnałów pochodzenia pozaziemskiego, a więc jeszcze w węższym zakresie

Uczestnictwo w projekcie "nic" nie kosztuje... w końcu jak bardo zajęte są nasze procesory w trakcie "biegania" po www ? Kilka % ? Warto więc wykorzystać te pozostałe kilkadziesiąt choćby na szukanie obcej inteligencji... nie wspominając o szczytniejszych celach takich jak lekarstwo...
Dormio