Wojna ze Splitami...

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Neiklot
x3ap

Wojna ze Splitami...

Post by Neiklot »

Rozpocząłem wojnę ze Splitami od pomocy biednym Boronom, którzy mają dość słabe uzbrojenie. Będę tu zamieszczał informacje na żywo z wojny. Może w końcu wykończę wykończęwszystkich Splitów :lol: :?:
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Lepiej byś pomógł Boronom rozmieszczając w ich sektorach DUUUUUŻO min. :twisted:
A tak wogóle to, w którym sektorze można Cię najczęściej spotkać? :roll: :twisted:
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Też miałem kiedyś ochotę dokopać Splitom za ich stosunek do obcych (do mnie :D ) i za te pyskate gadki, ale mi przeszło. Chociaż jak tak sobie myślę..... tak, chyba już czas zacząć zbierać na M2! :twisted:

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Musical na szczycie list przebojów
"Pelen hitów musical „Lepiej byc martwym, niz byc Splitem" pobil wszystkie rekordy popularnosci na Argon Prime, zaraz po tym, jak wladze Splitów uznaly go za obrazliwy. Fabula opowiada historie mlodego Borona, który wyrusza w podróz na terytorium Splitow, po czym zostaje tam pojmany i torturowany. Udaje mu sie jednak uciec i spelnic swoje marzenie – otworzyc Sanktuarium Kosmicznych Much w Kingdom End. (...)"

Wiadomosci z biuletynow sa pelne dowodow na splickie okrucienstwo, bezmyslnosc, rasizm i nienawisc. Mozemy sie z tego smiac, tak jak autorzy musicalu, ale do czasu. Nie dac sie zastraszyc, to krok pierwszy. A co dalej? Co z sektorami, ktore Splici zagrabili bezbronnym Boronom w czasie Konfliktu Boronskiego? Co z pasazerami, na ktorych wykonuje sie egzekucje bez zadnych racjonalnych powodow? Co z chronionymi w calym cywilizowanym wszechswiecie kosmicznymi muchami? Dlaczego maja wyginac? Dlaczego sabotuje sie ich rezerwaty, stworzone przez boronskich ekologow? Zniszczyc wszystko, co bezbronne i piekne - oto dewiza Splitow. Je bede sie jej przeciwstawial.
marko77
x2

Post by marko77 »

Ja tam ich tluke przy kazdej nadazajacej sie okazji :D
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ojejq...:) Już wiem, co będę robił po skończeniu fabuły. Muahahahahahaha!! :twisted: Drżyjcie spliccy piloci! :skull:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Tak, trzeba pokazać Splito że nie są żadną wyższą rasą i powinni odnosić się z szacunkiem do innych a szczególnie do Boronów!
Najpierw spokojnie, dyplomatycznie, a potem stosując coraz bardziej militarne metody :twisted:

Niestety to chwilę zaczeka. Komputer mi się trochę zdezelował :(
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

I to by było na tyle w kwestii borońskiego pacyfizmu. :D
Ujawniliście swoje prawdziwe oblicza mięczaki!
A w rafineriach rastaru odnotowano ostatnio niedobory "kadrowe"... chyba wiem jak rozwiązać ten problem :twisted:
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Ja NIE jestem Boronem, tylko wśród nich się wychowałem i wiele im zawdzięczam. Lecz jednak trochę ludzkiej zadziorności mam we krwi :twisted:

I nie chodzi mi o jakiś xenocyd Splitów, chcę po prostu by przestali być tak źle nastawieni do innych ras...
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Nikt z nas nie jest Boronem, przynajmniej ja nic o tym nie wiem. Jestesmy ludzmi i to ludzkie uczucia kaza nam cenic lojalnosc, zyczliwosc i madrosc naszych boronskich przyjaciol. Ale to takze swiadczy o nastawieniu oraz mentalnosci Splitow i splitofilow. Najwiekszy wrog to Boron. Wiec inni wrogo nastawieni - to na pewno tez Boroni.
Wielu z nas ma chyba podobny zyciorys, Indoctrine :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Najpierw "Hajda na Splita!", "Boroni do broni!", "Wszystko co splickie będzie nasze", a teraz "Nie, tak wogóle to nie jesteśmy Boronami, nic do nich nie mamy, tylko żeby byli cacy...". Najbardziej cacy będą jednak po małym xenocydzie, co? Takim całkiem niedużym? Kilka systemów jedynie. :P
Plączecie się coś w zeznaniach, koledzy.
Ale dajmy temu pokój. Jeśliście argończykami, to zamienię Wam rafinerie rastaru na plantacje scruffinu. Może być? :D
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Uwaga, uwaga!

Dziś, dnia 764.07.01 zniszczyłem WSZYSTKO w sektorze Family Whi. Nie został nawet jeden statek ani żadna stacja kosmiczna. Zadowoleni? Zajęło mi to "jedyne" 90 mizur.

Dr(nie)żyjcie, rodziny Splitów!
[ external image ]
----------------------
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Uwaga, uwaga!

Dziś, dnia 764.07.01 WSZYSTKO w sektorze Family Zein i Thuruk`s Pride. To wszystko razem zajęło mi tylko 90 mizur.

Dr(nie)żyjcie, rodziny Splitów!
[ external image ]
----------------------
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Eh, mloda krew. Wywiad boronski i argonski od dawna przygotowywal sie do wysuniecia zbrojnego ultimatum Splitom. Jak zwykle jednak w takich sytuacjach bywa, mloda krew wystrzelila bez rozkazu jako pierwsza, bez porozumienia z Dowodztwem... oficjalnie wiec nalezy sie nagana. A prywatnie...

...brawo, zolnierzu! A teraz posluchaj, Neiklot:
1) Sprawdz w statystykach, ile splickich statkow zniszczyles i pochwal sie ;)
mysle, ze warto utworzyc nowe rangi, zaleznie od ilosci zestrzelonych splickich statkow (zniszczonych i przechwyconych).

2) Pamietaj, nie badz morderca! Jesli to mozliwe, zmus pilotow do opuszczenia statkow - potem sprawdzaj ich ID, czyli namierz i wcisnij I (i nie zapomnij zrobic screena), a potem do ladowni z nimi. Zebysmy wiedzieli, kogo mamy w niewoli. Przyda sie pozniej na wymiane wiezniow. Nie wolno ich sprzedawac! Najlepiej, gdy kupisz sobie silnie opancerzony transporter i zrobisz z niego statek wiezienny.

3) Nie niszcz bezmyslnie! Po co Ci puste splickie sektory? Pamietaj, Splici maja monopol m. in. na tarcze 25MW i Miotacze Plazmy Gamma. Dopoki mozesz dokowac w ich stoczni, kup odpowiednie fabryki uzbrojenia oraz fabryki, ktore dostarcza do nich surowce. Inaczej nigdy nie bedziesz mogl uzbroic zadnego nowego statku! Generalnie jestem za zasada, by na miejsce kazdej zniszczonej splickiej fabryki stawiac taka sama, tylko wlasna.

4) Nie eksterminuj ludnosci cywilnej! Fabryki zywnosci sa potrzebne takze Twojej nowej infrastrukturze. Czy nie wystarczy Ci satysfakcja, ze porzadku w najwazniejszym sektorze splickim bedzie pilnowac Twoja Boronska Plaszczka? Co za ponizenie dla Splitow...! :twisted:

5) Jaki masz teraz status u Splitow? Nie przesadzaj z ich gniewem, bo nie bedziesz mogl wykonac w ich przestrzeni zadnego ruchu. A przeciez na pewno znajdzie sie jakis rozsadny Split, ktory bedzie chcial z Toba wspolpracowac... cos kupic... cos sprzedac... ;) Najlepiej, gdy pokazesz cywilom, ze nie jestes okrutnym okupantem, tylko o nich dbasz. Wiec zniszcz jakas baze piracka. Albo Xenonow... Thyn Abyss jest idealnym miehjscem do poprawiania sobie stosunkow ze Splitami. Polec tam, zobaczysz dlaczego.

6) Co sie stalo z Raptorem z Family Whi? Przeciez on sie respawnuje... sam sprawdzalem.

7) Uwalniaj wszystkie kosmiczne muchy, ktore odkryje Twoj skaner w ladowniach spilckich statkow.

Uff! Myslalem, ze to nigdy nie nastapi. Teraz mysle, ze Kampania Splicka wlasnie sie rozpoczela.
O$$I
x2

Post by O$$I »

Nie kazdy split jest taki sam!!
Dlatego zawsze dla bespieczestwa zkomunikujcie sie z pilotem...jezeli odpowie niegrzecznie to czeka go smierc :twisted:
Ale mialem taki przypadek gdzie split zapytal:" Jak moge ci pomoc"!!!
Wiec zawsze lepiej pogadac z pilotem, tak zebysmy nie mieli pozniej zle sumienie :D

A moze by tak rozpetac wojne domowa u splitow....np. Family Rhonkar i Family Whi vs. Family Njy, Ryk i Tkr...po co sobie brudzic rece :twisted:
Neiklot
x3ap

Statystyki

Post by Neiklot »

Hej! Marcy! Mam dla Ciebie to wszystko, o co prosiłeś! Tylko popatrz:

1. Statystyki:

a)zniszczone:

Statki:
Splicka Iguana 1
Splicka Mamba 75
Splicki Jaguar 106
Splicki Kajman 30
Splicki Pyton 5
Splicki Skorpion 52
Splicki Smok 4
Razem statków: 273[/b]

Stacje:
Splici Elektrownia Słoneczna 7
Fabryka Chipów 1
Głowic Bojowych 1
Zaawansowanych Pzekaźników Satelitarnych 1
Farma Scruffinu 1
Kopalnia Krzemu 3
Kopalnia Rudy 3
Kosmiczne Akwarium Cheltu 7
Kuźnia Laserów AC Gamma 1
LDI Beta 1
WMP Beta 1
Młyn Massomu 1
Rafineria Rastaru 9
Splicki Dok 1
Wytwórnia Kryształów 2
Tub Kwantowych 1
Dok Zaopatrzeniowy 1
Port Handlowy 3
Razem stacji: 45

Wszystko razem: 318

b) Przejęte statki:

Splicka Mamba 20
Splicki Kajman 10
Razem: 30

1. Doleciały do stoczni:
Splicka Mamba 6
Splicki Kajman 10
Łącznie: 16

2. Zniszczone po drodze:
Splicka Mamba 14
Splicki Kajman 3
Łącznie: 17

3.Sprzedane w Stoczni:
Splicka Mamba 6
Splicki Kajman 0
Łącznie: 6

Łącznie kasy za sprzedarz: 3mln kr

c) Łącznie Kredytów:

podczas Konfliktu: 9,000,000kr
-
Łączne straty: 2,568,976kr
=
razem: 6,431,024kr

podczas Zawieszenia Broni 6,000,000kr
+
zyski za sprzedarz statków: 3,000,000kr
+
zyski ze sprzedazy towarów: 1,500,000kr
=
razem podczas Zawieszenia Broni: 10,500,000kr

Łącznie zyski: 1,500,000kr

2. Niedługo kupię sobie jakiegoś TL`a, ale najpierw sprawdzę ich statystyki.

3. Niedługo zacznę je dokupowywać.

4. Jeśli chodzi o fabryki jedzenia, patrz punkt 3.

5. Moje stosunki są jak najgorsze... Nieprzyjaciel Rodzin 42%...

6. Ten Raptor w Family Whi dolatuje z innych sektorów, więc jak jakiś leci, to huzia na Juzia i po nim :twisted: (a pzrynajmniej u mnie tak jest)!

7. Do tej pory uwolniłem z 20 kontenerów tych much...

8. Podczas ataku w Khaackim sektorze udało mi się (jakimś cudem) zdobyć KHAACKIEGO M2 ze wszystkimi brońmi (Emiter Kyonowy Gamma) i tarczami! Teraz to się fajnie wszystko wycina!

Ufff! Trochę się napisałem. Postaram sięjak najczęściej to aktualizować. A co do Kampanii Splickiej To pewnie niedługo się skończy :D :lol: :D!
[ external image ]
----------------------
Dormio
x2

Post by Dormio »

Hmmm... a gdzie znaleźć aż TAK dokładne statystyki ?

Dormio
PS
Kurcze co chwila człowiek się czegoś nowego o grze dowie :D
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Tak szczerze to spisywałem wszystko na kartce! W grze są statystyki zniszczonych statków i stacji, jak pewnie wiesz, w profilu pilota. Całą resztę spisałem sam :).

Konflikt jeszcze trwa :D!
[ external image ]
----------------------
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Radzę Ci nie wczodzić do tego Khackiego M2, chyba, że jakimś cudem masz wersję 1.4, bo w 1.3 nie można później z nich wyleźć (a raczej można, ale poźniej nie możesz niczego zrobić !!). Naprawdę niczego :lol: .
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Dałem sobie z tym radę! Wystarczy kupić urządzenie transportowe, przetransportować je do M2, polecieć po drugie, podlecieć na <5km i teleportować się! Tak samo można teleportować towary!
[ external image ]
----------------------

Return to “Polskie / Polish X-Forum”