Walka - pytanie

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Hodur
x3tc

Walka - pytanie

Post by Hodur »

Mam pytanie? Czy sprzętem który dostajemy na początku gry można wygrać walkę z piratami? Jestem na drugiej misji. Kilka razy próbowałem
(dla sportu) ale niedaje rady rozwalić delikwenta. Używałem rakiet laserów i nic :evil: . Pacjent dalej lata jakby nic się nie stało.
moniekmig
x2

Post by moniekmig »

ciężka sprawa.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Da się... Kilka rakiet i koleś wyskakuje...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Hodur
x3tc

Post by Hodur »

Ok. Rakietami daję radę, ale co z laserami.
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Te początkowe lasery są bardzo słabe :(. Ale nie martw się - może wreszcie dorobisz się pierwszego M3? Tym już jest fajna jazda...
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Dormio
x2

Post by Dormio »

Czy jak w Novej mam ustawione autonamierzanie, to wieżyczka będzie sama strzelać do rakiet i przeciwników ? Trzeba to jeszcze gdzieś doprecyzować ?

Dormio
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Autonamierzanie pomaga tylko tobie w strzelaniu...
Wieżyczke musisz ustawić osobno - w menu statku. Mozesz wybrać jedną z kilku opcji: albo ochrone przeciwrakietową albo strzelanie do aktualnego celu itp. Najlepiej jest jednak ściągnąc skrypt Adama (topic o jego skryptach gdzieś tu jest) Wtedy wieżyczka jest ustawiona priorytetow - najpierw strzela do rakiet - gdy ich nie ma strzela do twojego celu itd. - polecam
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”