Pytanie następujące: jakich głównie statków klasy TS używasz do obsługi swoich fabryk? U mnie śmiga ponad 20 statków pirackich, bo można je zdobyć bez problemu, trochę "dotuningować" i statek gotowy. Do tego mają znośną prędkość, a 800 jednostek ładowni styka bez problemu do obsługi moich łańcuszków. Głosujcie w ankiecie!
-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka!
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.
Dopiero po 1.4 będzie można więcej na ten temat powiedzieć. U mnie też głównie Manty tyrają. A z TS Delfiny. Ale część Mant trzeba będzie na Kajmany wymienić...
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown... Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Dopiero po 1.4 będzie można więcej na ten temat powiedzieć. U mnie też głównie Manty tyrają. A z TS Delfiny. Ale część Mant trzeba będzie na Kajmany wymienić...
Pozdrawiam
Tak na marginesie od wersji 1.4 statki TP beda mogly przewozic towary do klasy L (juz nie XL).
Ja uzywam Teladi Vulture.
Ma ladownie pojemosci 2000 jednostek i predkosc 123,74 m/s ale za to ma slabe oslony i mozna w nim zamontowac tylko slabe lasery.
Aha i wersja M i L tego statku jest tansza od innych.
Pozdrawiam
Tak na marginesie od wersji 1.4 statki TP beda mogly przewozic towary do klasy L (juz nie XL).
Za to TSy są szybsze i ich startowe pojemności są podwyższone (maksymalne w większości chyba też, oprócz Delfina). Dotąd użuwałem Teladi Velture, bo tanio można było mieć pojemność >1000 i szybkość była przyzwoita, ale teraz po upgradach prędkości możliwe, że Boroński Delfin jest najbardziej opłacalny a jego prędkość jest tylko nieco mniejsza od przeciętnej.
Wszystko cacy... moje expresy służą jako transport energii, merkury rozwożą urobek z kopalni... tylko problem miałem z kryształami... vulture za wolny do tego zadania... więc sprzedaje energię a kryształy wozi manta
Ja używam tego, co mi aktualnie potrzeba i zazwyczaj mieszam statki, jakie latają dla moich fabryk
Np: jeśli jest to surowiec, którego można kupić dużo jak ogniwa to kupie do jego transportu i skupu delfina bo jak raz poleci to kupi dużo i za szybko nowej dostawy nie potrzebuje. Z kolei do szybkiego sprzedawania mam mante, ale tylko towary z L-ką, bo myślę o przyszłości, ewentualnie teraz lata mi sobie jako sector trader. Merkurego biorę czasem do szybszego dostarczania i sprzedaży surowców
U mnie też ostatnio parę Delfinów przybyło, bo miałem borońską stocznię w sektorze, w którym się "rozbudowywałem". Jednak wciąż najwięcej u mnie Pirate Ship'ów lata
-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka!
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.
Ogólnie co jest pod ręką byle klasy L , kajmanów mam najwięcej.
Ostatnio renesans przeżywa u mnie Teladi Błotnik (Harrier), szybki, tani, w sam raz do przewozu towarów klasy S typu chelt, bogaz, skurffin czy massomu.
Przy okazji mały trik dla majacych trochę kasy na zbyciu
Może nie wszyscy wiedzą.
Spoiler
Show
Potrzebujemy np. 10 plazm gamma na teraz
1. sprawdzamy w doku zaopatrzeniowym u splitów czy są dostepne-są 2
2. kupujemy w tym samym sektorze 5 kajmanów
3. po przejściu do listy uzupełniajacej wyposażenie program sprzeda nam każdy sprzęt dodatkowy razy ilosć statków!!!
Ogólnie do szybkiego transportu małych towarów (ogniw) używam borońskiej manty, w przypodku większych (rudy i krzemu) merkurych, poniewaz są szybkie i mają przyzwoitą pojemność. Mam chyba z 2 delfiny które latają dla elektrowni (sprzedają ogniwa), ale i tak uważam że póki nie ma patch'a są one za wolne i nie nadają się do zaopatrywania stacji.........
Według mnie najlepszy jest Teladi Vulture. Ładownia 2000 (po upgrade) (2500 w 1.4), niezła prędkość i możliwość zamontowania drylownicy. Słyszałem opinię, że tarcze 2x25MW to za mało. A po co więcej. Tylko cena wersji L na tym rośnie. A z osłonami to przeważnie robię tak. Kupuję wersje L np. Delfina i 2 statki S i rozdzielam osłony po 25MW na statek. Nie tracą zbytnio na ładowni, a i cena nie najwyższa.
Last edited by BArt_X on Wed, 15. Sep 04, 14:28, edited 1 time in total.
Ja do rozwożenia energii uzywam 2 x Teladi Vulture bez poszezonej ładowni bo 1 x Boron Dolphin to za mało nawet z rozbudowana ładownia mam zastoje czasem a z kolei 2 x Boron Dolphin to za dużo ,pozatym Teladi Vulture są najtańsze. Do kryształów używam Split Scorpion najszybsze dużo nie mieści ale mi wystarczy.
BArt_X wrote:S3ysza3em opinię, że tarcze 2x25MW to za ma3o. A po co więcej. Tylko cena wersji L na tym rośnie.
Oj, chyba jeszcze malo grales. Albo masz fabryki tylko w jednym, chronionym sektorze. Naprawde nie wiesz, po co przydaja sie transportowcom 3x25MW? Powiem Ci tak - im dluzej grasz, tym czesciej nawet taka ilosc tarcz nie jest wystarczajaca...