Zabawne i dziwne [Spoiler]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Neiklot
x3ap

Zabawne i dziwne [Spoiler]

Post by Neiklot »

Uwaga: daję nowy topic, gdyż wcześniejszy nie przyciągnie uwagi :P

Dziś wziąłem się znów za fabułę (od początku). Było by dobrze, gdyby nie to, że:
Spoiler
Show
Zgodnie z radą kolegów z Tego, Szanownego Forum :P, w drugiej misji chciałem sprzedać od razu osłony statku Argoński Ekspres. Więc tak:

1. Wylatuję i zatrzymuję się po 10 przebytych metrach od wlotu. Obracam się i obieram stację jako cel. Włączam kanał rozmów i wybieram "Proszę o pozwolenie na dokowanie". Dostaję pozytywną odpowiedź. Oddalam się o kolejny 1 (UWAGA: JEDEN!) metr, a tu mi nagle wybucha statek :o. Okazało się, że pikselek statku utknął pomiędzy wrotami a kosmosem... :cry:. Więc od początku rozmowa z Eleną Kho, itd. I tak trzy razy pod rząd! Za trzecim razem włączam autopilota, będąc całym na zewnątrz (odwrócony prawą stroną do stacji), a ten odwaca się i co robi? Wlatuje silnikiem między tekstury :evil:! Silnik wył okropnie, a potem wybuchł razem ze statkiem... Wyleciałem (wreszcie) dopiero za 4 razem...

2. Wracając z Sayą Kho i naukowcami, okazało się, że...
...osłony jednak by się przydały. Piraci zaatakowali mnie pod samym nosem Argon Jeden, który nawet palcem nie kiwnął, by mnie ratować! Musiałem więc przechodzić tę misję 4 razy i dopiero za czwartym razem miałem szczęście i zostało mi 5% Kadłuba :lol:!

3. Otrzymałem Merkurego od pani Eleny Kho i co się okazało? Że ma on... ...5% kadłuba :o! Najwidoczniej z Ekspresu przenieśli kadłub do Merkurego :lol:. Ok. Niech im będzie. Wziąłem go i wylatuję ze stacji. Leci 40m/s. Wyleciał, więc każę mu lecieć do Stoczni Argonów w Argon Prime, a on leciał najszybciej jak mógł, tj. 15m/s :?.
Tak więc, jak widać, nie miałem dziśszczęśliwego dnia... :wink:
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

:lol: :lol: :lol:
A co za lobuz napisal, ze masz sprzedac tarcze zaraz po przyjeciu misji?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Hehe, o tej akcji to możńa juz legendy pisać :lol:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Co do dziwnych... ostatnio (3-4 stazury temu) leciałem na autopilocie i SETA do Stacji Handlowej, i w pewnym momencie usłyszałem że coś gwizdnęło w kadłub (ten dźwięk, brrr!). Byłem akurat w przedziale kuchennym i robiłem sobie napój regenerujący, przez Gonerów zwany GREEN TEA, kiedy usłyszałem ten dźwięk. O mało wszystkiego nie rozlałem, tak szybko pobiegłem do sterówki, żeby zobaczyć co się stało... ale tu suprise - nawet SETA się nie wyłączył. Czy ktoś wie, co mogło uderzyć w kadłub i nie zatrzymać SETA?
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Gratualcje... właśnie zabiłeś osobnika gatunku pod ochroną... Kosmiczną muchę... :lol: :D

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

O ja, morderca... Kosmicznych Much :D:D:D !!! Dostanę za to order? :lol:
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

I tak to jest jak się postępuje według tego co się przeczytało (i do tego niedokładnie :D) a nie pomyśli się przy tym :D Sprzedać osłony przed misja :lol:
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Neiklot
x3ap

Post by Neiklot »

Dziś zaś lecę przez piracki sektor z minami i okazało się, że przeleciałem ok. 80m od niej i nie wybuchła :!: Wróciłem więc (na około 2km) i zacząłem do niej strzelać... I NIC! Za to przyleciały 4 Mandaleje i 2 Argońskich Pogromców (gonili tamtych?). podlecieli na ok. 1km od miny i wybuchli :lol:!
[ external image ]
----------------------
Konflikt Splicki jeszcze trwa!
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

Ja tak zrobiłem w jednej z misji (jedna z pierwszych fabularnych - tam gdzie trzeba zebrać jakeś pierdoły ze szczątków otoczonych polem minowym...). Strzeliłem w bazę piractwa i ustawiłem się tak, żeby pole minowe było pomiędzy mną a ich stateczkami... ale fajnie pękali, jak Kosmiczne Muchy na gorącej blasze... :D
[ external image ]Beware of the Space Ghosts!
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

:lol: Dość orygilnalny sposób rozminowywania :twisted: Bardzo pomysłowy.
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
qui-stay-gon
x2

Post by qui-stay-gon »

ta to się nazywa humanitarne rozbrajanie
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Ja miałem zupełnie inną akcję. Lece sobie w moim disco żeby zadokować w Tytanie i sobie nim polatać. Lece a disco wcale się nie zatrzymuj tylko wlatuje w środek Tytana :!: pszenika go i utyka w środku. Za długo to tam nie posiedziałem bo mój disco zaczął tracić osłony a póżniej kadłub. Chyba wiecie jak to się skończyło...... Dobrze że disco ze stacji wyleciałem i autoseiwa miałem. Eh.....
Enzo
x3tc

Post by Enzo »

Mnie się kilka razy przydarzyła następująca sytuacja. Podczas wylatywania ze stacji zapomniałem, że trzeba poruszyć przepustnicą. Stoję sobi chwilką w drzwiach (???) stacji i łup... Zamykają się. Zostałem zamknięty w śluzie. Nie ma mozliwości wylotu ze stacji ani wlotu. Co ciekawe na gravidarku miałem zaznaczone stateczki w sektorze. Musiałem loadować. Nie chciałem spędzić reszty życia w śluzie :D
BQB
x2

Post by BQB »

Wystarczy wtedy recznie poprosic o zgode na ladowanie :D
NoreX
x4

Post by NoreX »

a ja kiedys chcialem poczekac za stacja na seta ale za szybko wylaczylem silniki i drzwi mnie przytrzasnely (oczywiscie poleglem) ;)
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Mnie tak zgniotło, jak wylatywałem z mojego Hercules'a... :shock:

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Urban
x4

Post by Urban »

Mnie się raz zdarzyło, jak leciałem Splickim Słoniem że nie zauwarzyłem boji nawigacyjnej.... Co najdziwniejsze boja nie została zniszczona tylko zoczeła jeździć po żołądku mojego TL'a. Usiłowałem ją wytrząsnąć przez pół godziny znaleść wyjście jak to tam wleciało(przełączałem kamere na boje) w końcu po kolejnej 0,5 godziny boja wyleciała bokiem :lol:
Boba_Fett_
x2

Post by Boba_Fett_ »

Urban, przejrzyj kadlub mozesz miec jakies dziurki :P
AcidWeb
x4

Post by AcidWeb »

Pewnie wyleciała przez otwarte okno :lol:

Return to “Polskie / Polish X-Forum”