Xenońskie inwazje [SPOILER]

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Co z wynagrodzeniem za odparcie Xenońskich najazdów ??

Zostawić takie samo.
6
38%
Zmniejszyć do ok. 5 milionów
5
31%
Zmniejszyć do ok. 1 miliona
3
19%
Zmniejszyć do ok. 10 milionów
1
6%
Zmniejszyć do innej kwoty
1
6%

Total votes: 16

Foaloke
x2

Xenońskie inwazje [SPOILER]

Post by Foaloke »

Założyłem osobny topic, bo myślę, że jest to ważny temat. Jak zapewne duża część z Was wie, w patchu 1.4 będzie można bronić sektorów przed Xenonskimi inwazjami. Nie byłby to problem, gdyby ktoś się nie pomylił i nie zaprogramował obłędnie dużego wynagrodzenia. Gdy przeglądałem forum angielskie natknąłem się na wypowiedź kogoś, kto zniszczył 5 inwazji i dostał za to łącznie 300 milionów kredytów!!!!! A później wczytał grę bo stwierdził, że to odebrało mu całą frajdę z grania :lol: . A więc stwierdziłem, że nie można tego tak zostawić i proszę was o wypowiadanie się na temat ewentualnej zmiany wynagrodzenia za tą misję (o ile Sauron jest w stanie to zmienić).
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Zapomniałem napisać o rozmiarach inwazji. Z tego, co wyczytałem, to przy randze pułkownika (nie pamiętam dokładnie) było to ok. 20 statków (mało M3, brak M1 i M2).
ergo
x3tc

Post by ergo »

a co to jest 300 milionow ? ledwie starczy na 3 porzadne M2 albo ze 2 porzadne m1 , ew jeden niszczyciel i kilka wyposazonych sektorow, wydaje mi sie ze to uczciwa nagroda za uratowanie kilu sektorow (czytaj ukladow gwiezdnych) i setek miliardow ludzi przed smiercia ? :)

inna sprawa, ze odparcie tych atakow powinno byc bardzo trudne :)
gacek666
x2

Mniej

Post by gacek666 »

powinno byc kolo miliona po az tyle kredytow to zepsuje zabawe zwlaszca, ze atakuja slabymi statkami (brak m1 i m2 jak czytalem) i za to tyle kapuchy!? Przegiecie max 1 milion! Szkoda tracic gry!
Urban
x4

Post by Urban »

No nie wiem. Słyszałem że w tym patchu będzie poprawiony model walki myśliwców, więc to może okazać się nie takie proste na jakie wygląda... Ael popieram ok 60mln za 20 okrętów to zadużo powinno być około 5mln lub nawet 10 jeśli mocno jest poprawiona walka myśliwców
Sauron11
x3tc

Re: Xenońskie inwazje [SPOILER]

Post by Sauron11 »

Foaloke wrote: A więc stwierdziłem, że nie można tego tak zostawić i proszę was o wypowiadanie się na temat ewentualnej zmiany wynagrodzenia za tą misję (o ile Sauron jest w stanie to zmienić).
Nie mam możliwości dokonywania zmian tego typu. Poza tym to czysto akademickie rozważania, chcesz zmieniać coś czego nie miałeś okazji sprawdzić samemu, a jedynie posiłkując się cudzą opinią. Może poczekaj z osądem aż sam spotkasz się z takim przypadkiem w grze. Może wilk nie taki straszny jak go malują :wink:
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Może masz rację Sauron, tylko jest jeden problem. Kiedy już sprawdzę to i stwierdzę, że to za dużo jak dla mnie, to nie będę w stanie tego zmienić (nie mam doświadczenia w programowaniu). I takie małe sprostowanie. Z tego co zrozumiałem, wynagrodzenie jest uzależnione od wielkości inwazji, a ta od rangi pilota, a więc za pokonanie tych 20 statków nie dostaniesz 60 milionów tylko jakieś 30 milionów (z tego co wyczytałem). I Sauron pomyśl, po co miałbym rozbudowywać infrastrukturę, skoro wystarczy, że polecę flotą tych 3 M2 (ewentualnie kilkunastu M3) i mogę zarobić w jakąś godzinę tyle, że moje fabryki musiałyby pracować na to kilkanaście godzin (może trochę przesadzam, ale jednak).
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Zapomniałem napisać, że gość, który programował te misje (Apoch) przyznał się, że tak wysokie wynagrodzenie to wynik błędu, który popełnił. Jak widzisz Sauron, mam powody do krytyki :D .
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Foaloke wrote:Może masz rację Sauron, tylko jest jeden problem. Kiedy już sprawdzę to i stwierdzę, że to za dużo jak dla mnie, to nie będę w stanie tego zmienić .
Przecież i tak nie możesz tego zmienić, bo niby jak? :P . To że napiszesz o tym tutaj nic nie zmieni. Możesz napisać na forum ogólnym angielskojęzycznym wszystkie swoje propozycje, ale nawet wtedy nie masz żadnej gwarancji, że ktoś podejdzie do tego na poważnie. Jednak radzę poczekać i przetestować samemu, zanim coś zaproponujesz :twisted:

Update: skoro, jak twierdzisz, Apoch przyznał się do błędu, to zmienia postać rzeczy, trzeba było tak od razu. Podaj linka do tego tematu.
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

Sauron11 ma racje. Nic nie możemy tutaj zmienić. Poprawki w tej misji tylko może robić Apoch albo Egosoft. Błędy są znane i poprawki będą zrobione.

klarix
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

Przynaję się do błędu :). A tym wątkiem chciałem tylko naświetlić sprawę i zachęcić takich ludzi jak adam00 do napisania jakiegoś moda, który by zmienił wysokość wynagrodzenia.
RAFIO
x3ap

Post by RAFIO »

Wynagrodzenie powinno być takie: Rozwalasz statek xenonom i dostajesz tylę kasy ile zapłacili by ci za niego w stoczni
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

RAFIO wrote:Wynagrodzenie powinno być takie: Rozwalasz statek xenonom i dostajesz tylę kasy ile zapłacili by ci za niego w stoczni
Tyle to dostaniesz, jak jakiś statek przejmiesz.
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”