Xenońskie inwazje [SPOILER]
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Xenońskie inwazje [SPOILER]
Założyłem osobny topic, bo myślę, że jest to ważny temat. Jak zapewne duża część z Was wie, w patchu 1.4 będzie można bronić sektorów przed Xenonskimi inwazjami. Nie byłby to problem, gdyby ktoś się nie pomylił i nie zaprogramował obłędnie dużego wynagrodzenia. Gdy przeglądałem forum angielskie natknąłem się na wypowiedź kogoś, kto zniszczył 5 inwazji i dostał za to łącznie 300 milionów kredytów!!!!! A później wczytał grę bo stwierdził, że to odebrało mu całą frajdę z grania
. A więc stwierdziłem, że nie można tego tak zostawić i proszę was o wypowiadanie się na temat ewentualnej zmiany wynagrodzenia za tą misję (o ile Sauron jest w stanie to zmienić).

-
-
a co to jest 300 milionow ? ledwie starczy na 3 porzadne M2 albo ze 2 porzadne m1 , ew jeden niszczyciel i kilka wyposazonych sektorow, wydaje mi sie ze to uczciwa nagroda za uratowanie kilu sektorow (czytaj ukladow gwiezdnych) i setek miliardow ludzi przed smiercia ? 
inna sprawa, ze odparcie tych atakow powinno byc bardzo trudne

inna sprawa, ze odparcie tych atakow powinno byc bardzo trudne

-
-
Re: Xenońskie inwazje [SPOILER]
Nie mam możliwości dokonywania zmian tego typu. Poza tym to czysto akademickie rozważania, chcesz zmieniać coś czego nie miałeś okazji sprawdzić samemu, a jedynie posiłkując się cudzą opinią. Może poczekaj z osądem aż sam spotkasz się z takim przypadkiem w grze. Może wilk nie taki straszny jak go malująFoaloke wrote: A więc stwierdziłem, że nie można tego tak zostawić i proszę was o wypowiadanie się na temat ewentualnej zmiany wynagrodzenia za tą misję (o ile Sauron jest w stanie to zmienić).

-
Może masz rację Sauron, tylko jest jeden problem. Kiedy już sprawdzę to i stwierdzę, że to za dużo jak dla mnie, to nie będę w stanie tego zmienić (nie mam doświadczenia w programowaniu). I takie małe sprostowanie. Z tego co zrozumiałem, wynagrodzenie jest uzależnione od wielkości inwazji, a ta od rangi pilota, a więc za pokonanie tych 20 statków nie dostaniesz 60 milionów tylko jakieś 30 milionów (z tego co wyczytałem). I Sauron pomyśl, po co miałbym rozbudowywać infrastrukturę, skoro wystarczy, że polecę flotą tych 3 M2 (ewentualnie kilkunastu M3) i mogę zarobić w jakąś godzinę tyle, że moje fabryki musiałyby pracować na to kilkanaście godzin (może trochę przesadzam, ale jednak).
-
-
Przecież i tak nie możesz tego zmienić, bo niby jak?Foaloke wrote:Może masz rację Sauron, tylko jest jeden problem. Kiedy już sprawdzę to i stwierdzę, że to za dużo jak dla mnie, to nie będę w stanie tego zmienić .

Update: skoro, jak twierdzisz, Apoch przyznał się do błędu, to zmienia postać rzeczy, trzeba było tak od razu. Podaj linka do tego tematu.
-
- Moderator (Polski)
-
-
Tyle to dostaniesz, jak jakiś statek przejmiesz.RAFIO wrote:Wynagrodzenie powinno być takie: Rozwalasz statek xenonom i dostajesz tylę kasy ile zapłacili by ci za niego w stoczni
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...