To już koniec ??? SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Ryzarg
x2

To już koniec ??? SPOILER

Post by Ryzarg »

Jestem w . :?
Spoiler
Show
Już po pogrzebie na Argon Prime, napisy się pokazały i bardzo krótki oraz ubogi, wątek fabularny wydaje się być zakończony.
Jednak na okładce DVD dołączonej do gry w wersji PL, na jej "odwrocie" są zdjęcia, na jednym z nich widać nieznany mi statek, chyba M1 z dwoma flagami (niemiecką i brytyjską) na kadłubie. Gdzie go znaleźć ?
Gdzieś kiedyś czytałem o jakimś wątku z odnalezieniem drogi na Ziemię.
Jeśli ktoś wie jak go zacząć, lub gdzie znależć ten statek, bardzo proszę o pomoc.
P.S. Na pierwszym zdjęciu jest Smok, a na drugim nebula.
To moja pierwsza wiadomość więc mam nadzieję, żę wszystko robię poprawnie i wszystko będzie O.K. :roll:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Najpierw zarejestruj się na forum - wpisz w swoim profilu kod online z manuala a otrzymasz ptaszka przy nicku :wink: I odpowiedzi wnet się posypią :twisted:
Ryzarg
x2

Odpowiedź Ryzarga.

Post by Ryzarg »

Zrobiłem jak napisałeś, ale żadnego ptaszka nie widziałem, online kod wpisałem został przyjęty, ale gdy wyszłem i ponownie weszłem już go nie było :evil: ???
Ryzarg
x2

Post by Ryzarg »

Chodziło Ci o "ptaszka", tego po lewej stronie, jeśli o niego to w moim okienku on jest, jesli nie to proszę sprecyzuj.
Ryzarg
x2

Post by Ryzarg »

Biję głową w mur. :evil:
Spoiler
Show
Popykałem sobie trochę w X2, i już nie wiem co sobie myśleć.
W testamencie pisze że mam zaopiekować się brzydulą ale nigdzie nie mogę jej znaleść, tak samo jak jej mamusi.
Ban Danna pisze mi że jak znajdzie sposób na obudzenie tatusia to się odezwie, po 3 h grania milczy jak grób, a na Argon1 go nie ma, adiutant bredzi że go powiadomi jak wróci ale nie powiadamia, albo BD nie wraca.
Zacząłem sobie kombinować i doszłem do wniosku że droga na Ziemie prowadzi przez system Khaków w którym trzeba było odnaleźć czarną skrzynkę z pociętego statku tatusia, ponieważ oni namiary na ten sektor zdobyli badając statek pochodzenia ziemskiego więc droga na Ziemię przez ten sektor musi prowadzić. Problem w tym że tam nic nie ma (mam niszczyciel i przeleciałem go wzdłuż i wszerz), zdobyłem namiary na jeszcze 4 systemy Khaków ale tam też nic nie ma, na jednej ze stacji proponowano mi dane o wyposażeniu Khaków ale jestem za mało wtajemniczony by je zdobyć. BD zaś się nie odzywa, zresztą mu się nie dziwię skoro napisy już były. Może to jakiś wstęp do następnej części ?
Może trzeba poszukać w systemach Xenonów?
Albo poczekać jeszcze 8h, zostawie kompa na noc może się odezwie?
Albo trzeba jeszcze pograć i zdobyć informacje o systemach uzbrojenia Khaków. Ale kiedy się do nich dostęp otrzyma?
Sauron11.
Chyba już się zarejestrowałem, a jeśli nie, to ja nie wiem jak to zrobić, i tyle.
Dlaczego Sauron, a nie np. Melkor mocniejszy był z niego gość, valarem był i jeszce do tego Morgothem go zwali brrrrrrrr... :D
BQB
x2

Post by BQB »

O ktos blisko mnie mieszka ;-) Chetnie bym Ci pomogl, ale jeszcze nie skonczylem watku i na dodatek mam karte w naprawie gwarancyjnej :-(
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Ryzarg wrote:Chyba już się zarejestrowałem, a jeśli nie, to ja nie wiem jak to zrobić, i tyle.
Dlaczego Sauron, a nie np. Melkor mocniejszy był z niego gość,
Zarejestrowałeś się, masz ptaszka :wink:
A Sauron dlatego, że Sauron :P W czasach przydzielania sobei nicka internetowego nie słyszałem jeszcze co to Władca Pierścieni :D
Ryzarg
x2

Ryzarg pielgrzymujący na Ziemię.:-)

Post by Ryzarg »

Odpuściłem sobie poszukiwania w grze tego nieznanego mi wątku fabuły, postanowiłem podejść do problemu z innej strony. Uznałem poniekąd słusznie, że może to screen z beta wersji, bo poza flagami na kadłubie to statek bardzo przypomina Tytana z uciętymi silnikami, tylko zastanawia mnie dlaczego dali go na okładkę. Szukałem tego screenu w internecie, ale nigdzie nie mogę go znaleźć.W argonopedii, the-commander, x2source, nigdzie nie mogę go namierzyć. Zmowa jakaś czy co ?
Spodziewałem się że jeśli go znajdę to wraz z nim będzie namiar jak na niego trafić.
Spoiler
Show
Gdzieś kiedyś ktoś napisał że aby odnaleźć drogę na Ziemię, nie wolno rozwalić mamusi Khaków, ale nawet jeśli to prawda, to nie wiem w którym momencie ten wątek się zaczyna. Przeleciałem wszystkie dialogi w dziennniku i nie ma o tym nawet słowa od BD lub kogokolwiek innego.
Gram na średnim więc może to jest problem, może wątek jest dostępny tylko na wyższych poziomach trudności ?
Jestem w depresji :(
Ryzarg
x2

Post by Ryzarg »

Sauron 11.
Wraz z nowym, to ptaszki ja mam nawet dwa :wink:
Silmarilion rządzi, tego to oni (HOLYWOOD) nie zekranizują,nie zniszczą legendy, nie jest to realne.
Sauron11
x3tc

Re: Ryzarg pielgrzymujący na Ziemię.:-)

Post by Sauron11 »

Ryzarg wrote:Odpuściłem sobie poszukiwania w grze tego nieznanego mi wątku fabuły
Dobrze, że drążysz. Pewnie o poszukiwaniu drogi na Z. będzie jeszcze nieraz mowa. Planowana jest X3, więc jest szansa, że to właśnie tam historia wreszcie się zakończy. Choć mogłaby byc równie dobrze X4 i kolejne bo cały ten wszechświat jest dobrym koniem pociągowym dla Egosoft i tak łatwo go szefostwo nie zamknie :wink:
Ryzarg
x2

Post by Ryzarg »

Czyli z tym wątkiem to sobie ktoś zażartował, i to już naprawdę KONIEC :( :( :( :( :( :( .
Osobiście ta gra przypomina mi wspaniały,pyszny tort do którego ktoś celowo dodał sosu chili, jest pod względem fabuły dokładną odwrotnością Freelancera, tam po fabule gra się praktycznie kończyła. Kontynuowali ją tylko maniacy :) , szukający planety małp i robotów, oraz Tytana z bronią obcych na pokładzie. X2 to odwrotność, fabuły równie dobrze mogłoby nie być, ja osobiście nie widziałbym różnicy.
Wątek wątkiem, ale statku i tak nie przestanę szukać skoro jest na sceenie to gdzieś musi być. No nie?
Ryzarg poszukujący statku :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ryzarg, zrob sobie z tego sygnature pod profilem :)
O to chodzi, trzeba miec cel. Zreszta my juz tutaj szukamy pewnego statku - Xperimentala.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”