.: Gdzie Jak i z czego :.

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

xper
x2

.: Gdzie Jak i z czego :.

Post by xper »

Gdzie jak i z czego postawić swoje inperium moja sytuacja majątkowa jest taka 300000 cr Argoński TP & M5 myśle o jakiś fabryczkach ale nie wiem gdzie i co postawić

/Ps

Jakie kożyści są z tego że gra się na poziomie X-trime
PoczątQjący / Zafascynowany
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

fabryczki kupuje się w stoczniach i ładuje na własne statki transportowe albo wynajęte, potem w mentu (jak twój) wybierasz konsola poleceń i specialne, tam rozstawiasz fabryczke) a jak wynajmujesz to poprzez rozmowe karzesz mu zostawić
:)
General Tatarin
x4

Re: .: Gdzie Jak i z czego :.

xper wrote: Jakie kożyści są z tego że gra się na poziomie X-trime
styskfakcia 8)
xper
x2

Post by xper »

:D Ja to wszystko wiem chodzi mi dokładnie o punkty strategiczne np:
Gdzie postawić elektrownie żyby wszyscy w niej kupowali chce znaleść taki sektor gdzie jeżeli to możliwe będą ze sobą sąsiadować przynajmniej 2 rasy blisko będzie do stoczni i będzie duże zapotrzebowanie na jakiś produkt żeby w szybkim czasie dorobić się kokosów inwestująć to moje 300'000 cr ... :D
General Tatarin
x4

hmmm generalnie wszędzie jest konkuręcia.. podomno jak się ma duży statek to sie da rozwalić stacie za pomocą asteroidu... genrelalnie im mniej jest w sektorze konkurenci tym lepiej, na początku najlepiej się wybudować w jakimś centralnym sektorze (np. argon prime), bo jest w miare bespiecznie
Last edited by General Tatarin on Wed, 7. Jul 04, 16:40, edited 1 time in total.
xper
x2

Post by xper »

już powoli czaje :d ale więcej konkretów prosze :] Gdzie i Co postawić :]
General Tatarin
x4

no wiesz... takie żeczy to się powinno samemu odkrywać, ja się nie zastanawiałem nigdy nad tym...
xper
x2

Post by xper »

:d ale sie dużo dowiedziałęm WooF :d

poczekam może ktos mi doradzi :]
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Spoiler
Show
zacznij od elektrowni w Kingdom's End, jest na skrzyzowaniu Argonow i Boronow, a towar szybko schodzi, pamietaj, ze mozesz takze zatrudnic statki by sprzedawaly towar
reszte sprobuj wykombinowac sam, ta gra polega wlasnie na tym ;) przypatrz sie fabrykom w sektorze i stacjom handlowym, zobacz czego zawsze brakuje w stacjach... i poczytaj forum, a bedziesz milionerem :D
xper
x2

Post by xper »

Ok dzięki tak owiele łatwiej zacząć :]
xper
x2

Post by xper »

no tak wygląda F3J mastrer
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

xper wrote:Ok dzięki tak owiele łatwiej zacząć :]
Łatwiej nie znaczy przyjemniej. Jak to chciał napisać Kajtomat0 (ale mu za dobrze nie wyszło :P ) satysfakcja gwarantowana gdy się samemu do wszystkiego dojdzie. Poziom Extreme jest wymagający ale dostarcza miesięcy niezapomnianych wrażeń, w przeciwieństwie do pozostałych poziomów, modów i wszelakich kodów :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
General Tatarin
x4

ajć.. teraz dopiero błąd zauważyłem.. miało być SATYSFAKCIA...
xper
x2

Post by xper »

Hee Mastahowo postawiłem elektrownie w Kingdom End :] była jedna razem z moja są 2 zysk taki see kupując 10 kryształów bule jakieś 15000~17000cr i otrzymuje jakieś 2500 bateryjek sprzedaje je gdzieś po 15~16 i zarabiam jakieś 40000cr na czysto jakieś 22000. jest nieźle grałem całą niedziele i zarobiłem gdzieś od zera jakieś 100'000 i jest jeszcze jeden bajer pisze w opisie sektora że to jeden z bezpieczniejszych sektorów a tym czasem borym lasem Francowate Khhaki jedzą wszystko co cobaczą .. najpierw była jakaś mała piramidka później przyleciało ich z 10 i jedzą jedną z dwóch elektrowni jak im sie uda to będe miał monopol na energie w tym sektoże ... :D mam nadzieje że jak już zrobią co mają zrobić to się nie zajmą mną :lol:
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

No właśnie gram od 2 m-cy i w Kindom End nigdy nie widziałem Khaak'a, a od kilku dni skubańce często tam wpadają. Może dlatego, że zawłaszczyłem sobie President's End. Całe szczęście, że Boroni nie dają im żyć :twisted:

Moje początki:
Spoiler
Show
Elektrownia w Antigone Memorial, dwa Delfiny (ładownia 2000u) do handlu i Ekspres do zaopatrzenia. Baterie sprzedawałem za 18, a kryształy kupowałem za 1700. Potem poczytałem w internecie i cenę kryształów ustaliłem na "subsydiowaną" - 1684. Niezależnie od tej korekty, do tej pory jest to jedna z najszybciej zarabiających fabryk. Delfiny nie mają przestojów i z maks osłonami nie mauszę ich bardzo pilnować.

xper - 2 kryształy = 276 baterii. Łatwo policzyć zysk i ustalić ceny
xper
x2

Post by xper »

zobaczymy jak to wyjdzie w praniu :D jeszcze mam pytanko te TS to kupowałeś ?? i gdzie można dorwać ekspress ?? i ile czeba w to włożyć kasy ale pewnie gróbo ponad 500'000 ja narazie mam tak se tych cr'qw
Deady
x2

taa

Post by Deady »

Express znajdziesz w stoczni argonskiej. kosztuje cosik kolo 100000k.
w wersji S oczywiscie :D

W wersji L o wiele wiecej :) Ale jak sie chce miec z pelnym wysposazeniem trza zaplacic :)
Pozdrawiam.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

EDIT: ups! wlasnie mialem zamiar poradzic Ci to, co radzi Ci Deady. Wiec kasuje i przylaczam sie do porady :P
Last edited by Marcybiskup on Fri, 9. Jul 04, 11:50, edited 1 time in total.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Nastepny etap handlowego wtajemniczenia: nie czekaj, az klienci przyjda do Ciebie - sam odwiedz klientow z towarem!
Rada dobra, ale w moim przypadku nie do wykorzystania. Z gruntu nie cierpię akwizytorów :P , więc wybrałem model mniej opłacalny, czyli cierpliwie czekam aż klienci przylecą :wink: Może po prostu nie chcę się w tym świecie zbyt szybko wzbogacić 8)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
levisq
x3tc

Post by levisq »

o... prosze Sau widze wyznaje moja filozofię... powolutku małmi kroczkami do przodu... hehehe.. to samo... mam 7 fabryk chyba ze 20 statków i jest mi z tym dobrze.. poprostu powolutku do przodu.. jest to to chyba najlepsza metoda by ta gra sie szybko nie znudziła i spokojnie czekać na patcha...

pozdrawiam :fg:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”