nieznane sektory :D SPOILER

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

General Tatarin
x4

nieznane sektory :D SPOILER

Post by General Tatarin »

nieznane sektory... właśnie jednego odkryłem i jestem z siebie dumny :roll: :D:) fajny jest, w środku jest
Spoiler
Show
zniszczona brama i 4 asteroidy, jeden ma rude o możliwościach wydobycia 30 a drugi 40!!!!!! i do obu da się wlecieć statkiem! w "normalnym świecie" jeszcze tego nie sptkałem, i najważniejsze: JEST PUSTY !!!! jesteśmy sami.. żadnych tam piratów.. xenonów.. kahaków... po prostu cool!!! (adam00 właściwie to jest to o czym mażyłem, pamiętasz naszą rozmowe o bramach) w końcu moja aemia będzie miała swój przyczółek... niedło sprowadze pierwsze fabryki... będzie coolersko :>
jak ktoś chce to podam jak dolecieć, co do szczegułów,

a wiecie co mnie najbardziej w tym cieszy? to że odkryłem go sam, a nad grą spędzam bardo mało czasu, jurz się wyćwiczyłem i potrafię brame odnaleźć w dosyć krótkim czasie,
:)
Sauron11
x3tc

Re: nieznane sektory :D

Post by Sauron11 »

KajtomatO wrote:zniszczona brama i 4 asteroidy, jeden ma rude o możliwościach wydobycia 30 a drugi 40!!!!!! i do obu da się wlecieć statkiem! w "normalnym świecie" jeszcze tego nie sptkałem,
Spoiler
Show
Nie chcę Cię martwić (wyrywać z tej dumy znaczy się :wink: ) ale jeden z ukrytych sektorów ma taki asteroid o współczynniku około 100. Tyle że jest tam trochę Khaackich grup uderzeniowych i fajne pole minowe sprytnie ukryte w mgławicy :) To chyba najfajnieszy sektor jaki przez przypadek odwiedziłem.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
General Tatarin
x4

Spoiler
Show
podczas wylatywania z jednego z asteroidów trocge grzmotnołem o ściane, i potem co pewien czas w moim pegazie, poziom kadłuba się obniżał aż zszedł do zera i bum.... co jest???
Deady
x2

taaa

Post by Deady »

w niektporych sektorach sa jakies neidobre czynniki wplywajace na oslony :P
Musisz uwazac... bo jak jakis khak Cie przylapie z opuszconymi portkami (oslonami) bedziesz szybko uzywal funkcji zaladuj gre :)
3m sie :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
General Tatarin
x4

są tam takie burze, ale poza tym to poziom kadłuba terz mi spasda :? :lol: :?
levisq
x3tc

Post by levisq »

KajtomatO wrote:są tam takie burze, ale poza tym to poziom kadłuba terz mi spasda :? :lol: :?
Kajtek widzę, że jak nad Tobą bata nie ma to zaczynasz znów pisać głupoty... poprawisz się... tak?

:fg:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
General Tatarin
x4

jak nad tobą będzie wisiała matka które terz chce wejść na komputer to zrozumiesz dlaczego się tak spiesze :lol:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

KajtomatO wrote:jak nad tobą będzie wisiała matka które terz chce wejść na komputer to zrozumiesz dlaczego się tak spiesze
To widzę, że jednak są na ciebie wypróbowane sposoby. Trzeba tylko zawisnąć w odpowiednim miejscu, chyba ja też spróbuję? :P :lol:
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
levisq
x3tc

Post by levisq »

Sauron11 wrote:
KajtomatO wrote:jak nad tobą będzie wisiała matka które terz chce wejść na komputer to zrozumiesz dlaczego się tak spiesze
To widzę, że jednak są na ciebie wypróbowane sposoby. Trzeba tylko zawisnąć w odpowiednim miejscu, chyba ja też spróbuję? :P :lol:
Najlepiej zawisnąć Novą z BHeptami :fg:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Levisq, byłem w sektorze, który Kajtek opisywał. Obawiam się że Nova nie wystarczy...
Kajto, wiem co knujesz :!: :!: :!:
Szybciutko zmień plany, to nie jest grzeczna zabawa :wink:
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
levisq
x3tc

Post by levisq »

Taaa... koniecznie rączki na kołderce.... :fg:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Czy ktoś znalazł coś w nieznanych sektorach, oprócz asteroid, zniszczonych bram i czasami Khaaków?
Znalazłem już trzy takie sektory i nic.
Do jednego wprawdzie trafiłem za Gonerem, ale nie miałem cierpliwości go śledzić. Zresztą, sądzę że oni trochę na rympał latają; jest brama to trzeba wlecieć. Ale chyba będę kiedyś musiał poświęcić wieczór i przykleić się do jakiegoś zielońca.
Pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Jones Abrahams wrote:Czy ktoś znalazł coś w nieznanych sektorach, oprócz asteroid, zniszczonych bram i czasami Khaaków?
Spoiler
Show
Myślę, że np. pokażnych rozmiarów asteroida o stopniu wydajności wydobycia rudy 102, ukryta w mgławicy w otoczeniu ukrytego pola minowego jest wystarczająco ciekawym znaleziskiem na cały sektor. Jestem pewien, że niektóre nieznane sektory kryją jakieś tajemnice, sam fakt że bramy do nich są daleko od uczęszczanych szlaków i nikt się tam nie buduje, jest wystarczająco intrygujący. A ze jak dotąd nic w nich nie znaleziono, nie świadczy że nic w nich nie ma :P . Myślę, że to dobre miejsca do zrobienia użytku ze swojej bogatej wyobraźni :wink: A sektor z "asteroidą 102" jest wspaniałym miejscem na zbudowanie własnego imperium, zamkniętego sektora wypełnionego całkowicie samowystarczalnymi fabrykami, gdzie statki sprzedają towar używając napędu skokowego a brama do świata zewnętrznego blokowana jest polem minowym i baterią wież laseorowych :D
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Spoiler
Show
Sektor "rudy 102" :wink: to właśnie miejsce gdzie podążałem za gonerami (jeden z dwóch w rzędzie), i racja, rozbudza to moją wyobraźnię. Np. czemu ta brama jest zaminowana? Po co tam pchają się gonerzy? I czemu nagle zaczęli kocić się Khaakowie?
Pozdrawiam
aja_on
x2

Post by aja_on »

ekhm, przepraszam, ale jak wlasciwie odkrywa sie nowe sektory? :)
Ich schreibe eine Hausarbeit über X2! :)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

aja_on wrote:ekhm, przepraszam, ale jak wlasciwie odkrywa sie nowe sektory? :)
Uno zarejestruj grę online.
Spoiler
Show
A due - obserwuj mapę wszechświata (ilość kresek przy sektorach) i mapę sektora (wskazówek jest bez liku, np. szlaki handlowe tubylczych statków, asteroidy znajdujące się poza skalą mapy, anomalie przestrzenne czy mgławice itp)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

...a takze latajac po starych - i rozgladajac sie wokol!
yahreck
x3

Post by yahreck »

No wlasnie ja tez odkrylem juz trzy czy cztery nieznane sektory, dojscie do jednego bylo nawet niezle zaminowane, fajne asteroidy tam sa mozna w nich polatac jak w stacjach i stopien wydobycia 104 tez jest fajny. I pytanko czy mam je przeczesywac dalej we wszystkich kierunkach (co ciekawego moze mnie tam czekac) czy dac se luz?
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Z nieznanymi sektorami nigdy nic nie wiadomo... :wink:
centus
x2

Post by centus »

Czyli jest prawdopodobieństwo, że w cholere daleko za mapką jest sobie brama do jakiegoś przytulnego sektorka. Fajnie.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”