125MW i PDF alfa

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Deady
x2

125MW i PDF alfa

Post by Deady »

No wlasnie. te fabryki mnie interesuja... nie chce za szybko odkryc sobie wszystkich sektorow... ale w moich znanych jakichs 80 - nie moge spotkac w stoczniach mozliwosci ich zakupu. A przydaly by sie... myslac o dalekiej przyszlosci. Poza tym - jak widze notorycznie znikaja z roznych stacji - wiec zakladam ze mozna by sie na nich troszke oblowic.
Jakies sugestie ? Czy moze po prostu ich nie mozna nabyc ?
Pozdrawiam.
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Tarcze 125 są raczej łatwo dostępne, natomiast PDF Alfa chyba nie spotkałem, a z tego co wiem, rzeczywiście o nie trudno. Nie polecam używać - słabizna :( , chyba że w MWM, może tam coś zmienili.
Z produkcją tego typu Hi-Techu jest generalnie jeden problem - jedna, dwie sztuki w fabryce. I może jeszcze to, że sprzedajesz wyłącznie po średnich cenach. Ale tę pierwszą kwestię rozwiązał nasz nieoceniony Adam00.
Osobiście nie odważyłem się jeszcze postawić tego typu fabryki.
Ważne byś ustawił ją w takim miejscu by miała "pod ręką" kilka doków zaopatrzeniowych (czytaj: rynków zbytu) przy jak najmniejszej liczbie skoków, wtedy powinieneś tłuc kasę. Ale czy nie lepiej byłoby postawić fabrykę czegoś z czego będziesz korzystać? Czyli w tym wypadku ta pierwsza.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
adam00
x4

Post by adam00 »

Fabrykę 125MW tarcz można kupić. Jest dostępna w
Spoiler
Show
borońskim sektorze na samym dole mapy, sorry, ale nie pamiętam nazwy, jest tam shipyard ale można go przeoczyć bo jest daleko od bramy a sektor ma tylmo jedną bramę.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Spoiler
Show
nie jest to czasem tajny boroński sektor? do którego wiedzie ukryta brama?
:)
Deady
x2

oki doki

Post by Deady »

Dzieki Wam.
Odnosnie kupna - jak sie chce wyposazyc statecek - tseba pomyslec psyslosciowo :) Mozna po troszke zbierac srzet, wkladac do jednego statecka a pakownego - potem jak znalazl :)

bede zatem szukal tego boronskiego sektoru :)

A czy tajny ? nie mam idei :) jak znajde - dla mnie juz nie bedzie taki tajny :)

Dzieki Wam :)

PS - Zakladam po Waszych wypowiedziach iz wspomnianej fabryki tego uzbrojenia kupic nei mozna. Trudno. Zalatwie sobie z czasem Ghepty :)

Pozdrawiam Wsiech :)
Uprasza sie wszystkich - o przejscie pod ten adres: http://www.xudb.pl/ jesli chca uczestniczyc w forumowch dywagacjach.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

Spoiler
Show
nie jestem pewien czy to ten sektor mu chodziło ale powiem jak mniej więcej do niego dotrzeć, z argon prime , trzeba leciecieć dosyć długo "w dół" po drodze mijasz sektory paradiańskie, potem w prawao
(bo w dół się leciecieć nie da) i na rozdrożu znowu w dół, dotrzerz do sektorów soplickich, i teladiańskich, ale nadal lecisz w dół w końcu napotykasz jakiś sektor, jest to takie skrzyrzowanie, lecisz w lewo a potem cały czas prooosto, aż dotrze do sketora borońskiego, w opisie pisze że jest ukryta brama, a patrząc na mape świata widać że da się lecieć dalej, na tomiast w mapie sektora nie widąc bramy, jest ukryta za asteroidem, aby ją znaleźć trzeba lecieć za starkami transportowymi
jak ci się nie uda to poślij mi mejla a ja ci dam mapke
:)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

PS - Zakladam po Waszych wypowiedziach iz wspomnianej fabryki tego uzbrojenia kupic nei mozna. Trudno. Zalatwie sobie z czasem Ghepty
Można każdą, tylko trzeba poszukać czasami. Nie każda stocznia ma ten sam asortyment, ja też na początku dałem się zwieść :D
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Deady
x2

taa

Post by Deady »

polatamy zobaczymy :D
moim ze tak powiem celem uswiecajacym srodki - bedzie postawienie kazdej fabryki :) i to niekoniecznie w odpowiednich sektorach :)
Coz... pewnie czeka mnie wiele wysypek systemow i innych ale coz :) Blogoslawieni niech beda Ci ktorzy splodzili cos zwanego Save :D
PS - zaczalem przeszukiwac reszte nieodkrytych sektorow. Nie to zebym czul sie rozczarowany... ale dalej nie ma tych alf.

Jesli - zakladam - jesli panowie z egosoftu sie zapomnieli i przypadkiem nie pozwolili jej kupic - bedzie trzeba wystosowac im maila - z hmm upomnieniem :P

Ale to odlegla przyszlosc... szacowana w jakichs pewnie 30-50 sektorach :D Pozdrawiam.
kotjinks
x2

Post by kotjinks »

ja też nieznalazłem fabryki 125mwm ale jest sposób...żeby je szybko nabyć...kosztowny ale szybki...kupujesz jaką korwete ze 125 na wyposażeniu albo niszczyciela a potem demontujesz osłone i sprzedajesz go...i znowu kupujesz demontujesz sprzedajesz...ja tak zrobiłem...bo mi było spieszno...
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

No toś stracił kupę kasy. :P
Ale podobno bogatemu wszystko wolno :wink:
Pozdrawiam
Urban
x4

Post by Urban »

Spoiler
Show
fabryka 125 wedlug mnie jest gdzies w okolicy Argon Prime :lol: albo mi się zdawało...... Bodajżę gdzieś nad red Light , a może pod... Jak chcecie szukać tego to kupcie najlepiej coś do zwiększania zasięgu radaru u Boronów lub Paranidian <jeśłi się pomyliłem w nazwie to najmocniej przepraszam - trudno ją zapamiętać>
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Urban wrote:
Spoiler
Show
fabryka 125 wedlug mnie jest gdzies w okolicy Argon Prime :lol: albo mi się zdawało...... Bodajżę gdzieś nad red Light , a może pod... Jak chcecie szukać tego to kupcie najlepiej coś do zwiększania zasięgu radaru u Boronów lub Paranidian <jeśłi się pomyliłem w nazwie to najmocniej przepraszam - trudno ją zapamiętać>
Nie pomyliłeś się
Spoiler
Show
dokładnie w Red Light, albo Ringo Moon, a skaner tripleksowy u Boronów.
Pozdrawiam
Urban
x4

Re: oki doki

Post by Urban »

Deady wrote: PS - Zakladam po Waszych wypowiedziach iz wspomnianej fabryki tego uzbrojenia kupic nei mozna. Trudno. Zalatwie sobie z czasem Ghepty :)

Pozdrawiam Wsiech :)
Znalazłem stocznie w, której sprzedają fabryke PDF Alfa jest w sektorze
Spoiler
Show
Argon Prime :D.
Co do samej fabryki niestety nie znalazłem ale jest chyba w jakimś splickim sektorze
adam00
x4

Post by adam00 »

Napisałem skrypt do kupowania "rzadkich" towarów (np. do kupowania broni nadaje się idealnie, ale równie dobrze do kupowania dron bojowych albo satelitów i w ogóle czegokolwiek), stateczek wyposarzony w jumpdrive wuszuka za Ciebie dany towar i kupi go w zadanej ilości po możliwie najniższej cenie, bez względu na odległość (sam kupuje sobie energię). Jeżeli nie ma dostępnej ilości towaru to poinformuje Cię gdzie się aktualnie znajduje i będzie czekał aż towar się pojawi w sprzedaży, normalnie po zakupach statek wraca do swojej bazy. Postaram się dzisiaj ten skrypt udostępnić :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”