No i koniec :(

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

ciesiel
x2

No i koniec :(

Post by ciesiel »

Wlasnie skonczylem X2... Bardzo wciagnelo i sie skonczylo. Mam w sumie dwie uwagi krytyczne:
- Denna animacja w przerywnikach (od razu wywalilbym z roboty ich tworcow)
- Zdecydowanie za krotka fabula (o jej jakosci sie nie chce wypowiadac, bo w sumie podobna jest do animacji :)

I zeby nie bylo spoilerowania, to jednak musze powiedziec ze do ukonczenia gry nie trzeba zdobywac az takich grubych milionow :)

BTW - nie doczekalem sie patcha 1.4 ;)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Facet, kto Ci nakłamał, że skończyłeś? Ta gra właśnie teraz się zaczyna :D
Większość z nas już przeszła fabułę.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ciesiel
x2

Post by ciesiel »

hehe... Ja tam po pogrzebach trace chec do interesow :)
Sprzedalem wszystko w cholere, zapakowalem ospreya i powiedzialem kapitanowi Argon 1 ze spalem z jego zona :)
No i latam sobie znowu z Brattem Pitem ;)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Nie rezygnuj! Juz raczej rzuc wyzwanie argonskiej flocie - od razu wrocisz do robienia interesow! Prawda jest taka, ze fabula jest w tej grze niepotrzebna. Sam wymysl sobie cele, podziel sie nimi z nami i rosnij w sile. Tu na forum az roi sie od pomyslow :D A z patchem przyjda kolejne ciekawe misje fabularne, to juz wiadomo na pewno. No i zawsze jest jeszcze Massive War :P
Sauron11
x3tc

Re: No i koniec :(

Post by Sauron11 »

ciesiel wrote: Denna animacja w przerywnikach (od razu wywalilbym z roboty ich tworcow)
Mocne słowa, widać niezły chojrak jesteś :P No i te animacje zrobiłbyś pewnie dużo lepiej..
ciesiel wrote: Zdecydowanie za krotka fabula (o jej jakosci sie nie chce wypowiadac, bo w sumie podobna jest do animacji :)
Grałeś w XBTF? Fabuła w serii X opowiadana jest etapami, początek w XBTF, kolejny etap X2, a w kolejnych odsłonach możecie spodziewać się kolejnych faktów. Dla mnie takie rozbicie fabuly przypomina ulubione filmy i bardzo mi sie podoba. Pozwala żyć w wykreowanym świecie latami i nie znudzić się tym. Fabula X2 to zaledwie jeden z epizodów dziejących się we wszechświecie X.
Ale, jak już wielokrotnie powiadano, ta gra, lub te gry, są przeznaczone dla wąskiego grona graczy, którzy potrafią docenić jej zalety. Tym osobom animacja postaci i inne elementy wytykane tu przez niektórych, nie będzie przeszkadzać. Dla mnie seria X jest spełnieniem marzeń o idealnej grze kosmicznej.
ciesiel wrote:IBTW - nie doczekalem sie patcha 1.4 ;)
A prosiłeś? :wink: Bez magicznego słowa nie wyjdzie :P
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MariuszDW
x3tc

Re: No i koniec :(

Post by MariuszDW »

Sauron11 wrote: Mocne słowa, widać niezły chojrak jesteś :P No i te animacje zrobiłbyś pewnie dużo lepiej..
Może i mocne, ale nie koniecznie trzeba być wziętym grafikiem czy koderem, by sobie powybrzydzać. W końcu klient też ma swoje prawa :wink:
i jeszcze wrote: Ale, jak już wielokrotnie powiadano, ta gra, lub te gry, są przeznaczone dla wąskiego grona graczy, którzy potrafią docenić jej zalety. Tym osobom animacja postaci i inne elementy wytykane tu przez niektórych, nie będzie przeszkadzać. Dla mnie seria X jest spełnieniem marzeń o idealnej grze kosmicznej.
No patrz, dla mnie jest jedynie WSPANIAŁA. Kawał dobrej roboty. Trudno zadowolić wszystkich, ale nie oznacza to, że nie dałoby się tego, czy owego poprawić. Ta nieszczęsna animacja od razu mnie poraziła, bo miałem zainstalowane demo Freelancera (nie kupiłem, bo za drogi), ale i tak X2 jest bez porównania lepsza. Takie gremialne zrzymanie się nad jej niektórymi aspektami wynika w tym przypadku raczej sympatii do gry niż z chęci bycia częścią tłumu krytykantów. Wytykane "wady" najwyraźniej jednak nie są takie straszne - w końcu "krytycy" dalej namiętnie grają.
ergo
x3tc

Post by ergo »

ja pragne zwrocic uwage ze wszyscy narzekaja na 3 rzeczy (lub jedna z nich):

1) fabula
2) mozliwosc londowania na planetach i wieksza komplikacja swiata
3) przerywniki filmowe

mysle ze tworcy wciaz slyszac te zarzuty wezma je sobie do serca i poprawia to w kolejnych wersjach :) Jestem co do tego wiecej ni przekonany, patrzac na aktywny udzial tworcow gry w zyciu forum oraz wprowadzane poprawki na prosbe graczy w kolejnych update'ach :)
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

x2 nie jest idealny!!! (przynajmniej dla mnie) ma dużo błendów i niedoróbek, ale i to z całą pewnością x3 będzie idealny :D bo wieże że egosoft wyciągnie wnioski i zrobi zaj*****ą gre!!!
:)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

KajtomatO wrote:ma dużo błendów i niedoróbek
Przyganiał kocioł garnkowi :lol: . Ty KajtomatO jesteś akurat ostatnim, który powinien jakiekolwiek błĘdy wytykać innym :P
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
General Tatarin
x4

przyznaj - x2 na półki sklepowe trafił niedopracowany
jest dużo żeczy które wymagają porawienia, x2 było robione pospiesznie, bardzo dużo niedoróbek wykryłem bawiąć się skryptami, np: są dwa statki xenońskie które istnieją tylko na papierze (istnieją, posiadają opis ale nie posiadają formy fizycznej, zamiast statków sią jakieś plamy), albo inny przykład: złomowiska istnieją w grze ale nie zostały użyte na planszach, statek eXperymentalny... i tak można wymieniać... dużo też się dowiedziałem czytając zmiany dokonane w kolejnych łatkach... ale nie zmienia to fkatu że x2 IS THE BEST!!!!!
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Tak, te zlomowiska sa dziwne. Niby ich nie ma w grze, ale nagle pojawiaja sie w angielskim modzie MWM i ich nazwy sa przetlumaczone na polski. Jak to wytlumaczyc?
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote: Jak to wytlumaczyc?
Tiaaa, podobnie jak jak wytłumaczyć, że intro powinno mieć napisy a nie ma.
Jestem niemal pewien, że gdybyśmy razem posiedzieli nad X2 jeszcze z miesiąc-dwa, ale bez udziału Playa, gra byłaby bezbłędna (przynajmniej jesli o tlumaczenie chodzi :wink: ).
W kwestii niedoróbek "technicznych" nic nie wiem, nie mam wpływu na pracę programistów.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

:wink: :D
General Tatarin
x4

Marcybiskup wrote:Tak, te zlomowiska sa dziwne. Niby ich nie ma w grze, ale nagle pojawiaja sie w angielskim modzie MWM i ich nazwy sa przetlumaczone na polski. Jak to wytlumaczyc?
przecież to napisałem... są w grze ale z jakiś powodów (brak czsu? ) nie zostały dodane do gry
Randor
x3

Post by Randor »

Złomowiska, statki, może w wersji 1.4 się pojawią :D ?????
Fajnie by było, i do tego jak by dali kolejny epizod, normalnie kosmos w X2 :D
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”