Witam jestem nowy na forum mam gierke kilka tygodni wcześnij grałem w Frontier'a i X-BTF po zainstalowaniu x2 stwierdziłęm że jest ona :/ hmm X razy bardziej zamotana niż temte wcześniejsze tytuły. Poczytałem troche postów wykonałem ten bajer z argońskim expresem posprzedawałem osłony i jakies tam bajery mam 400'000 cr i chciał bym postawiś na początek własną elektrownie słoneczną grając w X-BTF zrobiłem to w "Greater Profit" u teladian blisko miałem po kryształki i szybko dorobiłem sie maxa w grze mam kilka pytań :
czym handlować żeby najszybciej sie dorobić
gdzie najlepiej rozkręcać firme i jaką ( czym ma sie zajmować )
Z góry dziekuje za podpowiedzi :]
Edit S11: nie musisz wytłuszczać żeby być lepiej widocznym
Dobrymi miejscami na poczatkowe SPP są między innymi Kingdom's End, i Red Light.
Szybko dorobić sie można na krzemie, najpierw przewożąc a potem zbierając z asteroid (ale tu juz trzeba troche zainwestować). Opłaca się też jak masz statek klasy TP przewozić pasażerów - niezła kasa jak na początek. Poczytaj topici na tym forum - na pewno znajdziesz wiele ciekawych informacji
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy i trochę drobnicy...
Ja osobiście polecam Three Worlds. Blisko Boroni. Szczególnie polecam farme pszenicy. Może zysk niewielki ale w mojej farmie pszenicy (w tre worlds) lata statek który dowozi ogniwa energetyczne w cenie po 13 na 3 skoki, a przenice sprzedaje po 46 (max) kr. i odbiorcy sami się zanjduj. nie miałem na stanie więcej niż 500 jednostek pszenicy. A przyokazji też jest mało piratów. Dobrze też jest postawić elektrownie. Ale w to trzeba troszke więcej kas....eee kredytków.