Rasy

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

gebp
x2

Rasy

Post by gebp »

Pisze bo mam takie dziwne skojarzenia. Np. Paradianie są bardzo podobni do Boronów. Może mają wspólne korzenie. Splici wywodzą si prostej lini od węża (ogrodowego ;-) ) A argoni nie wiadomo skąd się wzieli w tekj części galaktyki. Zadiwiająco podobni do ludzi.
I jeszcze jedno. wczoraj dokując do Paradiańskiego Shipyard'u przygłupi komputer powitał mnie w imieniu Splitów. Czyżby Splicki Shipyard w przestrzeni Paradiańskiej ???

A co do komputerów ( pokładowych) to są przygłupy totalne. Lece sobie na Autopilocie; robie wizytacje fabry i statków ( oczywiście online) a tu cośik mi mówi " Your shield is critical". PrzeŁanczam sie na kokpit i co widze. (Auto) pilot wpieprza się na jakiś statek handlowy. Porażka.
Wogóle auto pilot nie zna procedury wymijania.
Gdzie można zrobić update Autopilota ???

I jeszcze jedno pytanko. Co powoduje używanie skryptów (oprucz ulepszeń jakie dją skrypty np. lepszy handel itd. itp) ???
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Argoni nie sa podobni do ludzi - to są ludzie :D
Witanie u Paranidów przez Spilitów to błąd w polskiej wersji ( a może we wszystkich?)
Gdy używasz skryptów to w rogu pojawia ci się napis "modified"

Mam prośbę do tych co grali w pierwsze X - mógłby ktoś opisac w skrócie historie X-universe i co się działo w pierwszej części?
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Marcybiskup
x3ap

Re: Rasy

Post by Marcybiskup »

gebp wrote:Pisze bo mam takie dziwne skojarzenia. Np. Paradianie są bardzo podobni do Boronów.
:?: :?: :?: Chyba Ty :!: :!: :!:

:lol:

Witaj. Przydalaby Ci sie lekcja historii. Na Argonopedii, jesli znasz jezyk, wszystko jest wytlumaczone. Swoja droga, moglibysmy to przetlumaczyc i zamiescic na naszej stronie. Pochodzenie Argonow, no i Xenonow oczywiscie, byloby mniejsza tajemnica :)
Foaloke
x2

Post by Foaloke »

A dla tych, którzy angielskego nie potrafią takie krótkie wytłumaczenie.
1. Xenoni byli pierwotnie terraformerami stworzonymi przez ludzi (robotami mającymi za zadanie dostosowywanie warunków na planetach do takich, które odpowiadają ludziom).
2. Argoni to potomkowie ludzi, którzy w pozostałościach floty Ziemi wywiedli terraformerów z układu słonecznego, a potem zniszczyli bramę tam prowadzącą.
O$$I
x2

Scrypty

Post by O$$I »

gebp wrote:I jeszcze jedno pytanko. Co powoduje u?ywanie skryptów (oprucz ulepsze? jakie dj? skrypty np. lepszy handel itd. itp) ???
Uaktywnienie scryptów powoduje pojawienie sie w lewym-górnym rogu napis "modified".
A inne efekty sa zale?ne od tego jakich scryptów u?ywasz :)
Last edited by O$$I on Fri, 25. Jun 04, 12:12, edited 1 time in total.
gebp
x2

Post by gebp »

Ja jedynie pisze o moich skijarzeniach co do ras. a Nie o ich pochodzeniu. Co do argonopedi to po prostu nie mam czasu
Co do Argonów to o ile pamięć mnie nie myli to rzecz się troszkę dzieje. według Darwina każdy gatunek się dostosowuje (oprócz kobiet, koników polnych i kamieni) Tak sobie więc myślę że ludzie też powinni się nieco zmienić. Ale tylko tak sobie myśle w między czasie skoków podprzestrzennych i zabijamia piratów.
A pokładowe komputery i tak są głupie.[/list]
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

gebp wrote:A co do komputerów ( pokładowych) to są przygłupy totalne. Lece sobie na Autopilocie
U mnie autopilot działa jak trzeba, w nic ani nikogo nie wlatuje, omija asteroidy i inne statki. Dlaczego u Ciebie jest inaczej - nie mam pojęcia :P
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote: Na Argonopedii, jesli znasz jezyk, wszystko jest wytlumaczone. Swoja droga, moglibysmy to przetlumaczyc i zamiescic na naszej stronie.
Tekst jest objęty prawami autorskimi, o czym informował Brian. "Władze" Argonopedii nie życzą sobie tłumaczeń tego serwisu na jakikolwiek język, tym bardziej umieszczanie tego tekstu na innych stronach. Nie wchodzę w szczegóły ani zasadność ograniczeń; ktoś się napracował i nie życzy sobie kopiowania swojej pracy, powinniśmy to uszanować.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Ale Brian to gdzieś musial znaleźć...
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

ja sobie lece w moim wielkim transportowcu na autopilocie a tu trach... bum... i kolejna mucha (czyt. teladiański statek) rosprysła się o maskę mojej "ciężarówki", buło ich kilka albo kilkanaście... i teraz jakoś dziwnie nisko mnie notują...
:)
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

LeWaR wrote:Ale Brian to gdzieś musial znaleźć...
A jak myślisz, kim jest Brian i reszta z "The A team"? :wink:
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
szafran
x2

Post by szafran »

Oczywiscie. Wszystkie teksty sa znajdywane. Nikt nie pisze. Wszyscy znajduja. Taki Sienkiewicz, jak dobrze poguglal, to cala Trylogie znalazl, a inni znajduja tylko streszczenia. :D

pozdrawiam
szafran
levisq
x3tc

Post by levisq »

Sauron11 wrote:
A jak myślisz, kim jest Brian i reszta z "The A team"? :wink:
heh to tym bardziej mnie dziwi postepowanie Briana, czyzby zawisc ze Argonopedia PL moze byc lepsza niz ich? a po drugie jezeli sa pracownikami Egosoftu, czy posiadaja wyłacznośc na dane Argonopedii? uwazam ze to powinnismy bezposrednio z EGOSOFT rozmawiac na ten temat a nie z napuszonym programista...
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sauron11 wrote:
Marcybiskup wrote: Na Argonopedii, jesli znasz jezyk, wszystko jest wytlumaczone. Swoja droga, moglibysmy to przetlumaczyc i zamiescic na naszej stronie.
Tekst jest objęty prawami autorskimi, o czym informowa3 Brian. "W3adze" Argonopedii nie życzą sobie t3umaczeń tego serwisu na jakikolwiek język, tym bardziej umieszczanie tego tekstu na innych stronach. Nie wchodzę w szczegó3y ani zasadność ograniczeń; ktoś się napracowa3 i nie życzy sobie kopiowania swojej pracy, powinniśmy to uszanować.
Jak juz od dawna wiadomo, nikt nie chce kopiowac Argonopedii ani sciagac jej oryginalnej struktury, o co slusznie obruszyl sie Brian. Natomiast Egosoft z pewnoscia wspolpracuje z fanami, ktorzy chca robic strony o X. I zamieszczac tam przetlumaczone info o rasach i ich historiach, o co mi wlasnie chodzilo. Zastanawiam sie, do jakiego stopnia i w jakich konkretnie przypadkach trzeba pytac tworcow gry o pozwolenie uzycia... danych z gry! Najlepiej byloby, gdyby ktos kompetentny i najlepiej znany wsrod innych wspolpracownikow Egosoftu zajal sie tym. Moze Sauron? :)
Usul
x2

Post by Usul »

Czy ktoś oglądał zawartość webpacka???
levisq
x3tc

Post by levisq »

Tak, ale tam wiele nie ma, font, loga ras, tła i koniec...

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Usul
x2

Post by Usul »

A folder DOCS??? Tam jest np. TimeLine, albo info o rasach (i np. to że Teladi to baby same, bo faceci siedzą na planecie). Tylko statystyk statków nie ma.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote: Najlepiej byloby, gdyby ktos kompetentny i najlepiej znany wsrod innych wspolpracownikow Egosoftu zajal sie tym. Moze Sauron? :)
Pomysł ok ale w tej chwili zajmuję się patchem, wszystkim przeca się nie zajmę :) Marcyś chłopaku, masz piąteczkę, sam możesz się dowiedzieć na devforum. Jak chcesz list polecający to wystawię :)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Sauron11 wrote:
Marcybiskup wrote: Najlepiej byloby, gdyby ktos kompetentny i najlepiej znany wsrod innych wspolpracownikow Egosoftu zajal sie tym. Moze Sauron? :)
Pomysł ok ale w tej chwili zajmuję się patchem, wszystkim przeca się nie zajmę :) Marcyś chłopaku, masz piąteczkę, sam możesz się dowiedzieć na devforum. Jak chcesz list polecający to wystawię :)
Marcy, wszystkie oczy skierowane są na Ciebie. Zrób to, inaczej Argonopedia PL powstanie całkiem niedługo po wyjściu... X3.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Zobaczymy, co da sie zrobic :)

Return to “Polskie / Polish X-Forum”