Pytanko co do fabuły

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

MAG1
x2

Pytanko co do fabuły

Post by MAG1 »

Mam pytanie. Przeszedłem misję w kturej ratuję "ojca" i w kturej "brat" ginie. Czy są jakieś puźniejsze misje związane z główną fabułą gry i jak je uruchomić.
Last edited by MAG1 on Mon, 21. Jun 04, 15:20, edited 2 times in total.
adam00
x4

Post by adam00 »

Spoiler
Show
Nie ma, to koniec :(

A, jest jeszcze "pogrzeb" na Argon One chyba, ale po tym to już na prawdę koniec.
General Tatarin
x4

Post by General Tatarin »

:evil: :evil: jest taka opcia spojler... mógbyś następnym razem z nej skorzystać! :evil: po co ja tu właziłem..... :lol:
:)
adam00
x4

Post by adam00 »

A czy słowo "fabuła" w tytule nie jest oczywiste?
Gamer77
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x3tc

Post by Gamer77 »

Obowiazuje ogolna zasada oznaczania takich tematow napisem Spoiler. Prosze sie do tego stosowac.
levisq
x3tc

Re: Pytanko co do fabuły SPOILER

Post by levisq »

MAG1 wrote:
Spoiler
Show
Mam pytanie :!: Przeszedłem misję w kturej ratuję "ojca" i w kturej "brat" ginie. Czy są jakieś pużniejsze misje związane z główną fabułą gry i jak je uruchomić.

wrrr... który pisze sie od zawsze przez o z kreska.....

patrzcie troche co piszecie bo az sie wlosy jeza....

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
xor
x2

Post by xor »

Spoiler
Show
bedzie to zwykly krzyk rozpaczy, nic nie wnoszacy do dyskusji, majacy wylacznie na celu wypowiedzenie tego, co 'lezy na watrobie' :wink: Mianowicie : X2 pod wzgledem fabularnym jest tak samo tragicznie zenujacy, jak x:btf... Dno dna... Kto im ja pisla ? Ktokolwiek z tego forum stworzylby bez porownania lepszy watek ! Niestety, globalnie jestem mocno rozczarowany ta gra... Aczkolwiek gdyby wprowadzic troche zmian (glownie statystyki ekonomiczno/logistyczne) - ktorych kompletnie brak - moze to byc platforma dla zapierajacych dech w piersi przygod ! Miejmy nadzieje, ze za trzy chwile powyrastaja jakies piekne mody... Coz, pozostalo mi teraz zabranie sie za Massive War...
Last edited by xor on Mon, 21. Jun 04, 11:48, edited 1 time in total.
Randor
x3

Post by Randor »

levisq -> Ty nie jesteś przypadkiem polonistą jakimś??

A tak pozatym jesteśmy ludźmi popełniamy błędy, ja się staram popełniać ich jak naj mniej.:!:

Ogólnie jestem "Dysgrafem" i "Dysortografem".

A co do reszty ludzi popełniających błędy :!:

Zawsze pozostaje słownik i M$ Word 2k3.

A jak kogoś nie stać to jest jeszcze OpenOffice :!:
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
xor
x2

Post by xor »

Hmm, mamy nowa epidemie - kiedys byla dzuma, tyfus, teraz nagle pojawiaja sie hordy cierpiacych na dysortografie... :?
levisq
x3tc

Post by levisq »

Moj Kamil tez ponoc mial miec dysortografie... a okazalo sie ze to poprostu lenistwo... panowie czas sie wziac do nauki a nie robic z siebie ofiare losu... :fg:

pozdrawiam
Sauron11
x3tc

Off-topic

Post by Sauron11 »

Popieram levisq'a (choć to off-topic), z grzeczności czy bardziej braku czasu nie zwracam uwagi każdemu, a rzeczywiście czasami włos się jeży. Tłumaczenie swoich błędów orto jakąś rzekomo wrodzoną dolegliwością to czyste lamerstwo. Ludzie sprawdzajcie swoje błedy, czytajcie własne posty przed wysłaniem, korzystajcie z Worda lub słownika...
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

levisq wrote:Moj Kamil tez ponoc mial miec dysortografie... a okazalo sie ze to poprostu lenistwo... panowie czas sie wziac do nauki a nie robic z siebie ofiare losu... :fg:

pozdrawiam
O to, to!!!
Drobne błędy nie są tak bardzo rażące, ale ich nadmierne zagęszczenie powoduje wręcz niemożność odczytania postu.
Dysortografi i inni dys... naprawdę starajcie się nie sprawiać innym dyskomfortu.
Pozdrawiam
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
General Tatarin
x4

randor witaj w klubie :)
ja jak napisałem mój poprzedni post to go mósiałem edytować 5 razy zanim miał jakiś sens :):):) generalnie nie chodzi o błendy, ja po prostu "zjadam" literki, ale na przyklad wpisuje w innej kolejności, a przeczytanie nie zawsze pozwoli wychwicić błendy
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Czytanie od końca pomaga. Wyrazami, rzecz jasna. Tak pracowali podobno korektorzy gdy nie było komputerów. I błędów w książkach było jakby mniej...
Pozdrawiam
ergo
x3tc

Post by ergo »

Jones Abrahams wrote:Czytanie od końca pomaga. Wyrazami, rzecz jasna. Tak pracowali podobno korektorzy gdy nie było komputerów. I błędów w książkach było jakby mniej...
Pozdrawiam
to dlatego, ze czlowiek ktory czyta dosc dobrze (powiedzmy po ukonczeniu podstawowki) czyta po kilka wyrazow na raz. Mozna zamienic w zdaniu w kilku wyrazach niektore litery , samogloski , lub spolgloski , wazne aby wyraz wygladal "podobnie" jak oryginalny. Czlowiek przeczyta to bez problemu :). Wezmy na przyklad fakt, ze czytanie bez polskich znakow nie stanowi dlanas zadnej przeszkody, po prostu umysl przstawia sie ta takie kodowanie. Klopoty pojawiaja sie przy duzych dysproporcjach :)
General Tatarin
x4

masz racie ergo, ja jak śpiewałem na szkolnym konkursie karaoke, to teksty były puszczane w programie nie obsługującym polskie znaki, nie było najmniejszego problemu z przeczytaniem
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Znacznie lepiej :wink:
Tak trzymaj :lol:
levisq
x3tc

Post by levisq »

SAU wez przerzuc te posty w osobny watek, rodzi sie ciekawa dyskusja,

a wracajac do do dysleksji dysortografii i innych dys... to nie jest kwestia czepiania sie, powiem wam ze to tez jest kwestia dbania o ojczysty jezyk, fakt ze sam pisze czesto bez ogonkow, ale to jest niestety przywara wszystkich IRC'owców 10 lat na IRC'u zostawia slad, najgorzej jak sie pisze normalne dokumenty, wtedy dopiero robi sie koszmar (poprawcie w 20-sto stronicowym dokumencie wszystkie ogonki :fg:) ale jezeli juz pisze bez ogonkow to na pewno nie napisalbym slowo który przez u, to poprostu sa nawyki ortograficzne, a to co panowie tu wyczyniaja pod wzgledem ortografii to napewno nie jest dobre... a czemu to sie tak dzieje? a wlasnie!! slowniki komputerowe, to co w wordzie jest zbawienne, to w innych mediach, typowo pisanych zaczyna siac zgroza, bo tu juz niestety nikt za was nie poprawi bezmyslnie napisanego wyrazu, dlatego warto nieraz 4 razy przeczytac post zanim wypuscisz dokument ( bo to jest dokumet) swiadczacy o twoim niedbalstwie, ew. nie obrazajac tu nikogo, bo nie mam zamiaru, swiadczacy mowiac dobitnie o niedouczeniu :fg: nie chcialbym zahaczac o brak szacunku dla czytajacych tego typu wypociny :twisted: dla tego poprostu bede sie czepial dalej:)) a potrafie byc naprawde upierdliwy i przykry... :evil:

pozdrawiam
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ej, levisq, potrafisz byc tez mily i sympatyczny :wink:
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

levisq wrote:...bede sie czepial dalej:)) a potrafie byc naprawde upierdliwy i przykry... :evil:

pozdrawiam
:twisted: :D :twisted:
Myślę sobie, że jest jeszcze jedna przyczyna tych wszystkich dys... Nas uczono pisać ołówkiem i piórem, a czasem i po łapach za ort'y się wzięło. Nie wiem jak to wygląda teraz, lecz wydaje mi się, że zbyt wcześnie dzieciaki siadają do komputerów, które za nich poprawiają pisownię i liczą. Kto zna teraz tabliczkę mnożenia? Uczą tego jeszcze? Poza tym dys... jest baaaardzo skuteczną wymówką, jak zresztą wcześniej zaznaczyłeś.
Pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”