Najbardziej praktyczny statek

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

piotr11
x4

Najbardziej praktyczny statek

Post by piotr11 »

Mój Typ to Odyseusz Paranidów (m2) z 1) 9 Gamma GFU+9Beta GFU wymiennie z 2) 15 Gamma WMP+ 3 PDF BETA

1) sektory Khaak+ Xenon (Bezproblemowa walka) :)
2) sektory Przyjazne i Pirackie

koszt z tej konfiguracji ok 90 mln kredytów :cry:

As Bojowy 3 stopnia
Profesjonalny Prywaciarz
adam00
x4

Re: Najbardziej praktyczny statek

Post by adam00 »

Taki statek i taki ranking handlowy? Oj, kolega coś cheatuje :D
Randor
x3

Post by Randor »

Albo mi się tak wydaje albo ten temat był juz gdzieś poruszany już wcześniej ???
Ale Wg mnie najlepszym statkiem pod wzgledem Praktyczności jest
[M6]
Ponieważ to [M6] jest znany jako Corvetta :D
i może przewożić na swoim pokładzie Statki typu [M5]
i ma możliwość założenia 2 osłon 125 !
i jeszcze jedna żecz jest fajna w [M6]
maja duża moc laserków :D
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
ergo
x3tc

Post by ergo »

moim zdaniem najpraktyczniejszy do zalatwiania interesow jest TL , ma przynajmniej kilka zastosowan : lotniskowiec, transportowiec, tankowiec ... :)

najpraktyczniejszy do walki jest osprey (potezny jak na m6) a zaraz po nim odyseusz :)
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Adam00__ Przepraszam cię może coś pomyliłem ze stopniem handlowym
sprawdzę jak będe w domu, a nie cheatuje bo nie wiem jak :oops:
adam00
x4

Post by adam00 »

To nie był zarzut, tak tylko myśl :D Prywaciarz to jedna z pierwszych rang, nie możliwe jest zebranie takiej kasy nie awansując po drodze znacznie bardziej.
levisq
x3tc

Post by levisq »

moze bardziej przemyslowiec...
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

czy ktos mi rozwinie skrut GFU
czyli co paranicki m2 jest the best wedlug was i jak polece na xenonow to mie nie rozwala ??
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A to zależy czy sie dasz rozwalić.....
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Raptorek wrote:czy ktos mi rozwinie skrut GFU
czyli co paranicki m2 jest the best wedlug was i jak polece na xenonow to mie nie rozwala ??
GFU - Generator Fali Uderzeniowej - inaczej mówiąc PSG :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Black-Templar
x2

Post by Black-Templar »

Moim typem jest albatros TL o sile ognia ospreya. Pozradzi sobie praktycznie z wszystkim.
Lysoleq
x2

Post by Lysoleq »

Generalnie to jak dla mnie statki o klasie M6, TL, M2, M1 czy takie tam same nie są wcale praktyczne... O ile do walki się nadają to nie można nimi nic poza tym zrobić... Do ważniejszych punktów handlowych nimi nie zadokujemy, bez pomocy innych statków ciężko o zaopatrzenie do nich... Nie ma ideału, ale jeżeli już koniecznie miałbym wybierać to jak dla mnie jest to NOVA...
1. Wszędzie nią zadokujemy
2. Radzi sobie z większością przeciwników
3. Ma całkiem pojemną ładownie jak na swoją klase
4. Jest bardzo mobilna i wydajna...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Black-Templar wrote:Moim typem jest albatros TL o sile ognia ospreya. Pozradzi sobie praktycznie z wszystkim.
A sprawdziles to juz wlasnorecznie? Mnie poczatkowo tez urzekla sila ognia Albatrosa. Problem w tym, ze najpierw trzeba sie dostac tam, gdzie mozna powalczyc. A jeszcze wiekszy problem w tym, ze potem trzeba wykrecic. W praktyce TL nie nadaje sie do takich rzeczy. Wiezyczki mojego Albatrosa nawalaly, a ja stalem na tym ogromnym mostku kapitanskim (bo przeciez nie bede tracil czasu na manewry) i patrzylem jak gina moje statki, ktore mialem bronic. Dobrze, ze nie nadpisalem sejwa - i za te same pieniadze (no, ciutke dolozylem, ale niewiele) kupilem tanszy TL i dwa M6: Dragona i Rybolowa. Teraz mam wiekszy transport (zmiesci dwie srednie fabryki) i 1000% wiecej frajdy z floty zwinnych jak wiewiorka statkow o porazajacej sile ognia.
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Ja w tej chwili bujam się paranidzkim Perseuszem [M3].
Już słyszę te Wasze narzekania, że toto ładowni praktycznie nie ma, :lol: ale to nawet dobrze, bo dzięki temu "brakowi" mamy dobrą prędkość (>210m/s), trzy osłony 25MW i trzy mocowania na broń. Po prostu Paranidzi stworzyli prawdziwego myśliwca i jako taki, Perseusz nie ma sobie równych. Może i brakuje trochę tylnej wieżyczki z Novy, ale przy 75MW osłon można czuć się bezpiecznie, a dzięki 3xBeta PSG mało kto ma szanse na wejście mi na ogon... :twisted:

-Pozdrawiam,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

No wlasnie, wszyscy chwala mysliwce. A tu pod bokiem jednostek wojskowych cichutko sobie lata jedna z bardziej wszechstronnych jednostek we wszechswiecie - Splicka Iguana. Ten transportowiec pasazerski nie ma moze duzej ladowni, ale w wiekszosci przypadkow wystarcza - np. do dowozenia zywnosci. Jego wysmienita szybkosc przydaje sie w wielu przypadkach, nie tylko handlowych. I tu dochodzimy do uzbrojenia - 3 akcelelatory laserowe gamma (wymienne z dzialami jonowymi) na przedzie i jedna wiezyczka do obrony przeciwrakietowej przy dwoch tarczach 25MW czynia ten statek prawie niezniszczalnym w rekach doswiadczonego pilota. Na pewno moze byc zabojczo grozny dla wiekszych Khaakow z tarczami 75000 oraz dla Orinoko i pozostalych pirackich statkow. Te cechy tak mnie urzekly, ze kupilem je do obslugi stacji w dosc niebezpiecznym sektorze i od tej pory nie gina mi tam statki. I co najwazniejsze latam wypieszczona Iguana osobiscie, gdy chce zwiedzac wszechswiat i niczego ponizej M6 sie nie boje. Jest szybko, jest adrenalina, ale tez jest bezpiecznie. Dlatego nazwalem ja HRV - na czesc mojej ulubionej hondy ;)
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Zaczynam się niepokoić :D
Wychwalasz tak Splicką technologię... Ja niby też Smoka sobie kupić zamierzam, ale dystans trzeba mieć do tego :)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Hej, mam dystans, wlasnie dlatego obiektywnie oceniam ;) Dla uspokojenia dodam, ze dluuugi czas glowilem sie nad wyborem TLa. Herkules tani, Albatros opancerzony i uzbrojony, Slon szybki. I wlasnie tu przewazyly wzgledy nie tylko praktyczne i estetyczne, ale i uczuciowe - jestem szczesliwym posiadaczem Orki! Gdy nadejdzie moment kupowania niszczyciela, pierwsza bedzie Plaszczka. Pozdrawiam Cie :D
PS. 1. Poza tym aktualne sa wciaz moje plany wzgledem Splitow, pamietasz? Zwlaszcza, ze glowny watek mam juz za soba. Uwazam, ze to bardzo przwrotne, wykorzystac do tego ich wlasne statki 8)
PS. 2. Dragony mam juz dwa ;) Niestety, trzeba przyznac, ze Hydra wyjatkowo sie Boronom nie udala :(
ergo
x3tc

Post by ergo »

Marcybiskup wrote: PS. 2. Dragony mam juz dwa ;) Niestety, trzeba przyznac, ze Hydra wyjatkowo sie Boronom nie udala :(
Hey Marcy :) zainstaluj War Mod - tam hydra ma 1 dodatkowy mounting z przodu i jedna dodatkowa wiezyczke z tyly :twisted: , co przy jej opancerzeniu i predkosci czyni z niej prawdziwego potwora :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ojojoj...!!! :twisted: :D :D :D
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Nie no, spoko :)
Też się zgodzę, że Hydra im nie wyszła, ale jak pisze Ergo, w tym modzie tak poprawiona zaczyna być groźna :)

Co do kwestii Splitów, ja będę gotowy w ciągu.. 10 dni? Wtedy :D :twisted:
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.

Return to “Polskie / Polish X-Forum”