Raptorka pytania

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Raptorek
x2

Raptorka pytania

Post by Raptorek »

Zakładam ten temat bo denerwuje mnie zadawanie pytan w innych watkach wiec jak masz pytanie odnosnie gry zapytaj
Pytanie do chandlowcow jak używać systemu najwyszych sen sprzedarzy denerwuje mnie bo dzialaja one tylko w jednym sytemie a teraz chce kupic tl i bawic sie w wydobywanie rudy a jak juz oczyszcze pare sektorow i wypelnie ladownie bende musial gdzieś to sprzedać wiec pytam jak zrobić to najlepiej
Dzieki za odpowiedz :)
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

IMHO najlepiej miec napęd skokowy i:
kupujesz rude
wybierasz kilka systemów gdzie jest duzo fabryk skupujących rudę
skaczesz do pierwszego i sprawdzasz najlepszą cenę
jak jest niska to skaczesz do nastepnego itd
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
adam00
x4

Post by adam00 »

Ceny można sprawdzać za pośrednictwem satalitów w odpowiednich sektorach, jak się wejdzie enterem w ich meni to tam są opcje wyszukiwania nejpelszych cen sprzedaży i zakupu. Działa oczywiście tylko jeżeli w statku są odpowiednie upgrady.
Thores
x3

Post by Thores »

Jest kilka metod - najprostsza to umieszczenie w każdym sektorze z fabrykami wymagającymi rudy satelit (wystarczą najprostsze) i sprawdzać najlepszą cenę za ich pośrednictwem. Później włączasz napęd skokowy i... miliony lecą, szczególnie na handlu krzemem. Można też wybudować kopalnię - nawet na kiepskim asteroidzie, zaopatrzyć ją w statki sprzedające i rudę przekazywać do niej. Można też wykorzystywać sprzedający statek jako "lokatora" najlepszego miejsa na handel, tzn. ustawiasz liczbę skoków na maks, jako rozkaz sprzedaj za najlepszą cenę i... patrzysz gdzie wylatuje. Gdy to zrobi zwaracasz "lokatora" do domu, skaczesz tam gdzie chciał lecieć i opróżniasz ładownie po najlepszej cenie. Mam nadzieję że to pomoże :)
levisq
x3tc

Re: Raptorka pytania

Post by levisq »

Raptorek wrote:Zakładam ten temat bo denerwuje mnie zadawanie pytan w innych watkach wiec jak masz pytanie odnosnie gry zapytaj
Pytanie do chandlowcow jak używać systemu najwyszych sen sprzedarzy denerwuje mnie bo dzialaja one tylko w jednym sytemie a teraz chce kupic tl i bawic sie w wydobywanie rudy a jak juz oczyszcze pare sektorow i wypelnie ladownie bende musial gdzieś to sprzedać wiec pytam jak zrobić to najlepiej
Dzieki za odpowiedz :)
Musisz sobie stworzyc siec informacyjna za pomoca satelit, jest tez mozliwosc kupienia sobie informatora w systemie za pomoca BBS ale to bardzo rzadko. Generalnie sa dwa sposoby i obydwa troche zajmuja czasu, ale na tym zabawa wlasnie polega...
1. Bedac w systemie masz urzadzenia do lokalizacji najlepszej ceny zakupu i sprzedazy.
2. jezeli w nie ma mozliwosci sprzedazy lub zakupu w tym systemie, musisz sie poprostu zdac na satelity, i "recznie" przeszukac inne uklady w poszukiwaniu zbytu na dany towar, najczesciej sa to plytki krzemowe, grajac troche dochodzisz do wprawy i wiesz w jakich fabrykach moga poszukiwac plytek, sprawdzasz cene, potem skok do danego systemu, ewentulanie wlaczasz uklady lokalizacji... i handlujesz... nic innego jeszcze nie wymyslono, chyba ze cos przegapilem... ewentualnie jeszcze scripty zostaja... ale mnie jakos narazie one nie rajcuja...

pozdrawiam :))
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

a jaka jest max cena rudy i krzemu ??
Pyt 2 gdzie postawic destylarnie wudk
pyt3 jak wykonac misje z ksieżniczka sa tam potrzebne nielegalne towary
mam teraz osprey + m5 czy jak towary benda w m5 zadokowanym na opreyu a przeskanuja mi go to je znajda
czy po wykonaniu tej misji pojawia sie cos dalej??
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Ruda: 177
Krzem: 781

Nielegalne towary najlepiej przewozic innym statekiem - nie są skanowane
Po wykonaniu tej misji dostałem podziękowania a na BB dalej są informacje o umierającej księżniczce :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

no to teraz mam problem bo kupilem tl i zapomialem zamontowac odrazu upgrede silnika a teraz nie mam pojecia jak to zrobic bo w stoczni nie kupie a do doku zapotrzeniowego nie zadokuje a o ile wiem z inego statu nie da sie przeniesc co wy na to ??
Ach zlapalem gonar ship a koleg a mi mowil ze to niemozliwe gram bez moda !!
adam00
x4

Post by adam00 »

No właśnie w stoczni, po ekranie kupowania fabryk pojawia się ekran doku zaopatrzeniowego, upgrady silnika też tam chyba są.
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

tyle to ja wiem ale to jakos o,minolem i chce sobie teraz dokupic czy to mozliwe bo jezeli nie to jest bug bo np m2 w w walce moze sobie taki upgrade uszkodzic :(
ZeDD
x2

Post by ZeDD »

Można dokupić to póżniej. Zadokuj do stoczni i jak pojawi się ekran kupowania fabryk to go skasuj escapem. Wtedy powinien się pojawić ekran kupowania wyposażenia jak w doku zaopatrzeniowym.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Pavlo76 wrote:Po wykonaniu tej misji dostałem podziękowania a na BB dalej są informacje o umierającej księżniczce :D
Tiaa, a mnie prześladuje pytanie o zaginioną dziewczynkę o imieniu Suzie :lol:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Raptorek wrote:tyle to ja wiem ale to jakos o,minolem i chce sobie teraz dokupic czy to mozliwe bo jezeli nie to jest bug bo np m2 w w walce moze sobie taki upgrade uszkodzic :(
Kup sobie urządzenie transportowe u Gonner'ów za pomocą innego statku. Zbliż się tym statkiem do TL'a na odległość nie większą niż ok. 5km i przetransferuj to urządzenie na TL'a. Teraz będziesz mógł ściągnąć dowlny towar z innego twojego statku, jeśli będzie dostatecznie blisko. Zaopatrz w to urządzenie również inny statek, który będzie ci służył jako "dojazdówka" do TL'a. Będziesz mógł się wygodznie przesiadać lub wymieniać towary bez dokowania.
ergo
x3tc

Post by ergo »

MariuszDW wrote:
Raptorek wrote:tyle to ja wiem ale to jakos o,minolem i chce sobie teraz dokupic czy to mozliwe bo jezeli nie to jest bug bo np m2 w w walce moze sobie taki upgrade uszkodzic :(
Kup sobie urządzenie transportowe u Gonner'ów za pomocą innego statku. Zbliż się tym statkiem do TL'a na odległość nie większą niż ok. 5km i przetransferuj to urządzenie na TL'a. Teraz będziesz mógł ściągnąć dowlny towar z innego twojego statku, jeśli będzie dostatecznie blisko. Zaopatrz w to urządzenie również inny statek, który będzie ci służył jako "dojazdówka" do TL'a. Będziesz mógł się wygodznie przesiadać lub wymieniać towary bez dokowania.
a nie da sie kozystac tylko z 1 urzadzenia transportowego ? np : mam takie urzadzenie na TL, transportuje sie nim do np Dragona, po czym z Dragona do TL dzieki urzadzeniu na TL ? nie jestem na 100 pewny, bo wiekszosc moich statkow ma jednak urzadzenia (tych ktorymi latam) ale wydaje mi sie ze wystaczy 1 urzadzenie na 2 statki :D
MariuszDW
x3tc

Post by MariuszDW »

Z moich doświadczeń wynika, że nie wystarczy. Jeśli urządzenie jest tylko na jednym statku, to w drugą stronę trzba "na piechotę".
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

ktos moze mi napisac jak się nazywają najlepsze stosunki z rasami
dzieki
levisq
x3tc

Post by levisq »

Jak pamietam to to Marcy cos probowal wywijac z Boronkami. to jego sie zapytaj o te stosunki... :fg:

pozdrawiam
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

levisq wrote:Jak pamietam to to Marcy cos probowal wywijac z Boronkami. to jego sie zapytaj o te stosunki... :fg:

pozdrawiam
Taaa, chyba cosik wspominał kiedyś o ich zapachu w okresie godowym, cy cooś... :lol:

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

Mam do was pytanie do tej pory mam kilka elektrowni wytwornie kryształow tub kwantowych, forme przenicy, fabryke bo fu i bio gazu.
Uciułałem 20 mil i chcialbym polowe w cos zainwestowac najlepiej w hi tech ale nie koniecznie
Czy kto ś moze mio doradzic w co i gdzie moze byc uzbrojenie :)
levisq
x3tc

Post by levisq »

Raptorek wrote:Mam do was pytanie do tej pory mam kilka elektrowni wytwornie kryształow tub kwantowych, forme przenicy, fabryke bo fu i bio gazu.
Uciułałem 20 mil i chcialbym polowe w cos zainwestowac najlepiej w hi tech ale nie koniecznie
Czy kto ś moze mio doradzic w co i gdzie moze byc uzbrojenie :)
Kup sobie Porshe, wynajmij callgirls, i schlaj sie do nieprzytomnosci :fg:

pozdrawiam

Return to “Polskie / Polish X-Forum”