Problem - denerwująca "siatka" w ka&#

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

kokoszan
x2

Post by kokoszan »

Od jakiegos czasu, dokladnie nie pamietam w ktorym momencie, w kazdym sektorze pokazuje mi sie "siatka" przecinajaca srodek, do wgladu:

http://kokoszann.w.interia.pl/x2screen24.jpg
http://kokoszann.w.interia.pl/x2screen25.jpg

Denerwuje strasznie. Az nie gram ostatnio :cry:

Pozdrawiam
Kokoszan
adam00
x4

Post by adam00 »

To jest jeden z upgradeów statku (Ecliptic Projector) :D wystarczy nacisnąć bodaj "G" żeby to włączyć/wyłączyć.
szafran
x2

Re: Problem - denerwująca "siatka" w ka

Post by szafran »

kokoszan wrote:Od jakiegos czasu, dokladnie nie pamietam w ktorym momencie, w kazdym sektorze pokazuje mi sie "siatka" przecinajaca srodek, do wgladu:
[cut]
Po to kupiles system projekcji siatki ekliptyki (czy jakos podobnie sie to nazywa). :)
Wlaczasz i wylaczasz to klawiszem "g".

pozdrawiam
szafram
kokoszan
x2

Post by kokoszan »

No to pieknie, jak jeszcze malo wiem :)

Dzieki za pomoc
Kokoszan
HamP
x2

Post by HamP »

Może zadam głupie pytanie (chociaż jak mawiają: "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi"),ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć do czego tak właściwie służy ten Projektor Siatki Ekliptyki ? (bo widzę efekt,że jest sobie siateczka,ale czemu ona ma słyżyć? )
ergo
x3tc

Post by ergo »

HamP wrote:Może zadam głupie pytanie (chociaż jak mawiają: "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi"),ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć do czego tak właściwie służy ten Projektor Siatki Ekliptyki ? (bo widzę efekt,że jest sobie siateczka,ale czemu ona ma słyżyć? )
wskazuje plaszczyzne na ktorej umieszcone sa bramy w sektorze. Producent gry poszedl troche na latwizne projektujac wszechswiat i bramy rozmieszczone sa jak ulice na skrzyzowaniu :wink:
szafran
x2

Post by szafran »

HamP wrote:Może zadam głupie pytanie (chociaż jak mawiają: "nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi"),ale czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć do czego tak właściwie służy ten Projektor Siatki Ekliptyki ? (bo widzę efekt,że jest sobie siateczka,ale czemu ona ma słyżyć? )
Poprawia orientacje.
Tak naprawde przydawalo mi sie to jedynie w misjach "kurierskich", gdzie czasy sa tak wysrubowane, ze czasem i Pegasusem zdarzalo mi sie nie zdarzyc. Te ulamki sekund, zeby po wylocie z bramy zorientowac sie, gdzie jest skrot do nastepnej, czesto ukrytej za chmurami sa naprawde wazne.

pozdrawiam
szafran
BQB
x2

Post by BQB »

Producent gry poszedl troche na latwizne projektujac wszechswiat i bramy rozmieszczone sa jak ulice na skrzyzowaniu
Ergo nie wszystkie sa tak rozmieszczone, czasami trzeba szukac gdzies dalej w jakichs mglawicach gazow lub/i za asteroidami :wink:
levisq
x3tc

Post by levisq »

a mnie denerwuje jak wacpanowie nie potrafia sobie ustawic strony kodowej w swoich kompach, a jak nie potrafia to niech nie stosuja polskich ogonkow bo wychodzi z tego kaszana :fg:

pozdrawiam:)
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

No co wy, ludzie, powariowaliście?? Ja bez projektora ekliptyki prawie latać nie mogę! :P :lol:
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

A mi to ustrojstwo tylko przeszkadza.
:lol: ..."takie tam stożki".. :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Randor
x3

Post by Randor »

Co do Projetora siatki, ustrojstwo jest bardzo przydatne ale czasami mnie po prostu denerwuje !
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]

Return to “Polskie / Polish X-Forum”