Co się stanie ??

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Lysoleq
x2

Co się stanie ??

Post by Lysoleq »

Mam pytanie, otórz ciekawi mnie co się stanie gdy przejde całą fabułe ?? Czy gra się skończy ?? Bo jak tak to ja jej nie chce kończyć :) Mam zbyt łade imperium :D
adam00
x4

Post by adam00 »

Nic się nie stanie, możesz grać do bólu :)
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Spoiler
Show
Ja mam inne pytanie i zeby nie spoilerowac skroce je maksymalnie - czy pojawienie sie napisow koncowych ( :?: :?: :?: ) oznacza koniec gry, tzn. interakcji z postaciami z glownego watku?
Randor
x3

Post by Randor »

Niemam pojęcia czy ktoś doszedł tak daleko :)
Bynajmniej mi to zajmie dużo Mozur :D
Jestem po misji w "Nyana's Hideout" i sądzę że leszcze troche mi misji zostało ogulnie teras mam troche trudne zadanie w sektorach nowej i bardzo niebespiecznej rasy "Khaak" ogulnie jest fajnie :D
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
ergo
x3tc

Post by ergo »

Marcybiskup wrote:
Spoiler
Show
Ja mam inne pytanie i zeby nie spoilerowac skroce je maksymalnie - czy pojawienie sie napisow koncowych ( :?: :?: :?: ) oznacza koniec gry, tzn. interakcji z postaciami z glownego watku?
tak :( , to najczesciej stawiany zarzut autorom x2 ze
Spoiler
Show
akcja urywa sie w ni stad , ni zowad, nic tak naprawde sie nie wyjasnia, nie wiadomo co z ojcem bohatera, co z saya ... nic nie jest dopowiedziane, zostaja tylko dodatkowe "rodzime" sektory respownujacych sie khakow do czyszczenia, troche jak sektory xenonow... i tyle :(
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Spoiler
Show
Dokladnie tak bylo. W takim razie jest to moje JEDYNE i NAJWIEKSZE rozczarowanie w tej grze. Na dodatek wcale nie dostalem zadnej fabryki w prezencie - widocznie sam za dobrze sobie radzilem :(
Lysoleq
x2

Post by Lysoleq »

Hmmm rozwaliłem dzisiaj baze piracką w ORE BELT :) i od razu w sektorze się dziwnie spokojnie zrobiło... czy ta baza się kiedyś zrespownuje ??
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Tak, ale w losowo wybranym sektorze(chyba, że jest jakiś algorytm prawdopodobieństwa...).
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
szafran
x2

Post by szafran »

Wlasnie skonczylem.
To jakas popierdulka, a nie koniec gry.
Spoiler
Show
Jakies odpowiedzi? Nie ma zadnych odpowiedzi. Nic o Gunnerze. Nic o Ziemi. Scenarzysta powinien zawisnac na suchej galezi. No, chyba ze robia jakiegos add-ona, ale jesli bedzie w nim tyle fabuly co w podstawce, to wielkie dzieki. :evil:
Dobrze chociaz, ze da sie dalej grac, ale jakies to juz takie... bez sensu.
Spoiler
Show
Przeciez na upartego te gre mozna skonczyc jednym w miare dobrym M4.
pozdrawiam
szafran
ergo
x3tc

Post by ergo »

szafran wrote:Wlasnie skonczylem.
To jakas popierdulka, a nie koniec gry.
no tak, niestety, wszyscy narzekaja na fabue. To, oraz "plaskosc" wszechswiata to 2 najwieksze mankamenty tej gry. Z drugiej strony, X2 jest kosmiczna handlowka z elementami symulatora, patrzac z tej perspektywy fabule nalezy traktwac troche jak taka wieksza misje , wprowadzajaca w klimat. Po zakonczeniu czesci przygodowej jest wciaz wiele do przezycia , np zapracowanie sobie na M1/M2 , zapewnienie stabilizacji w swiecie X tworzac ochrone sektorow, walka z wrazymi rasami ... :) .

Z drugiej strony kazdy , kto ukonczy gre czuje niedosyt. Ja osobiscie stawiam tu na celowa polityke EgoSoftu - nic tak nie podsyca emocji jak spekulacje graczy , praktycznie kazdy z nas wydalby kolejne 50 zl na dodatek po to zeby zobaczyc jak to sie dalej potoczy , znowu zobaczyc saye w jej standardowym uniformie itp itd , etc .. :D

Return to “Polskie / Polish X-Forum”