mam problem, ostatnio zawiesil sie mi komputer, i musialem go restartonc, uszkodzily sie jakies pliki systemowe (chyba rejestr systemu) i mysialem zrobic nakladke windowsa (mam 98 ) w czsie instaliaci (na samiutkim poczatku) wyskoczylo mi ze nie umpie skopiowac pliku, (hubac cos z tym rejestrem) puzniej jak wszysko zrobilem, wloncam x2 i wychodzi mi error:
Plik d3d8.dll jest poloncony z brkuijoncym eksportem DDRAW.DLL:UnlockCB
oraz
E:\Program Files\EGOSOFT\X2 - The Threat\e2.exe Urzondzenie podloncone do komputera nie dziala
da sie to naprawic bez reinstalaci gry? a jesli nie to jak przeniesc sejwy?
Na dzieńdobry spróbuj zreinstalować DirectX'a + zwykle dobrze jest sobie zrobić reinstalkę sterowników do karty graficznej. Jeśli dalej będą błędy z bibliotekami Dx'a,to wtedy lepiej będzie zrobić reinstalkę Windy.
Pozdrawiam
PS.Co do save'ów,to są one umieszczane w głównym katalogu z grą - wystarczy sobie przekopiować gdzieś w bezpieczne miejsce,a po ewentualnej reinstalacji Winsyfu (tzn.Windows'a ),wgrać ponownie.
Odnosnie w98 jak ci sie uszkodzi rejestr, to wystarczy podczas uruchamiania dac F8 i krok po kroku i tam zgodzic sie tylko na himem.sys potem wpisac scanreg /fix i potem jak juz sie zrobi to /opt. Jedno naprawia rejestr, a drugie usuwa puste wpisy. Jak to nie pomoze, to scanreg /RESTORE i wybrac sobie jedna z pieciu.
na szczenscie direx pomogl, ale mam inny problem. nie moge robic polskich znakuw (chyba zauwarzylyscie) chodzi o to ze prawy alt to lewy alt, a lewy alt to lewy alt co sie pokikcialo?
LeWaR wrote:Jakby X2 było pod Linucha to byłoby jak w bajce....
Serie Unreal Tournament zrobili, więc nie problem z 3D ...
ha bym się jurz dawno przeniusł na linuksa, tylko że gry mi nie będą chodzić , słyszałem że ma być jakiś system unixsowy na którym mają chodić gry z winxenona
Witam. Jesli juz piszecie o odnowieniu badz odzyskaniu systemu - jest jeszcza jedna metoda z kilku. Dosc prosta i najczesciej skuteczna.
Odpalamy win98 z wierszem polecen tylko.
Wchodzimy do katalogu: C:\windows\sysbckup\
mamy tam zawsze 5 plikow:
rb001.cab ... ... rb005.cab
wystarczy komenda EXTRACT wypakowac je do glownego katalogu systemu.
Jakby co - Extract /? - i wszystkie opcje sa opisane.
PS - czesto udalo mi sie naprawic w ten sposob ludkom systenm - bez czasochlonnego niestety wgrywania same windy ze juz o wszystkich driverach i kodekach nie wspomne.
A zeby miec zawsze czysty grzeczny system z wszelkimi programami ktore sie uzywa - polecam Wam - Nortonghost. Ale stara dosowa wersje - dzieki temu mozna taki zrzut wraz z programem nagrac sobie jako plytke bootowalna.
PPS - Nortonghost - Ci ktorzy uzywaja - wiedza o co biega Ci co sa zianteresowani - niech pytaja - sluze w miare czasu odpowiedzia.
racja bqb wybacz na starosc mi sie na oczy rzuca ale tak to jest jak czlek w pedzie przy pracy nieuwaznie czyta czyjes wypowiedzi albo przeskakuje Co nie zmienia faktu ze to nie usprawiedliwia Pozdrawiam
Nie posiadanie znaczka nie oznacza, ze ma sie pirata, ani nie oznacza, ze sie go nie ma. Znaczek, zas oznacza posiadanie legalnej kopi.
Powiem na dowcipie:
Jacek pojechal na studia i tam wynajmowal stancje, pozniej sie przeprowadzil i wynajmowal razem z dziewczyna z roku. Listownie zapewnial rodzicow, ze oni nie maja nic wspolnego, poza tym, ze studiuja na jednym roku i wynajmuja razem stancje. Jako, ze jego matka byla bardzo zaniepokojona tym faktem, postanowila go odwiedzic. Przyjechala porozmawiala, poogladala i pojechala do domu. Dziewczyna na drugi dzien mowi Jackowi, ze zginela jej kosmetyczka i nie moze nigdzie jej znalesc i stalo sie to po pobycie jego matki. Razem szukali, ale nie znalezli. Jacek pisze list do matki: Mamo, nie twierdze, ze wzielas, ani ze nie wzielas kosmetyczki, ale faktem jest, ze nie ma jej od twoich odwiedzin, a nikt inny nas po tobie nie odwiedzal. Matka mu odpisuje: Nie twierdze, ze sypiasz z ta dziewczyna, ani nie twierdze, ze nie sypiasz, ale faktem jest, ze gdyby spala w swoim lozku, to juz dawno by znalazla ta kosmetyczke.
Calkiem niezle porownanie.
Z tym ze chyba ciezko zarejestrowac cos - czego sie przed oczyma nie ma co ?
Jak wroce do dom - jak wspominalem w piatek wieczor - moze i zarejestruje nawet w ten dzien jesli nie to w sobote z pewnoscia
I w sumie... musze dodac - co by nie bylo niejasnosci - nie dbam zbytnio o to czy ktos bedzie mnie ignorowal czy nie Tego kwiatu - jak to sie mowi - pol swiatu - (jakiegokolwiek kwiatu dodam Pozdrawiam