Bug w misjach BBS

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

szafran
x2

Bug w misjach BBS

Post by szafran »

Witam na forum.

W jednej z misji "kilerskich", gdzie mamy zabic niejakiego Taimanckabssita, za ktorego mamy dostac 197.248 kredytow pojawia sie bug, powodujacy ze ta suma zostaje ODJETA, a nie dodana do konta gracza.
Z 5-6 razy podchodzilem do tej misji na rozne sposoby i za kazdym razem czyscilo mi konto do 0, az w koncu wrzucilem na konto wiecej, zeby zobaczyc co sie stanie. :)
Tymczasowe rozwiazanie: przerzucenie calego stanu konta do ktorejs z fabryk przed misja.
Takich bledow jest wiecej? Nie zawsze sprawdzam stan konta.

pozdrawiam
szafran
Lysoleq
x2

Post by Lysoleq »

Tak na marginesie to gdzie moge znaleźć misje BBS ?? Bo czasem się w stacjach zdarzają, ale to rarytas 8)
X-Com
x2

Post by X-Com »

To jest blad. Kilka razy mialem ten sam problem. Zawsze przed suma byl "-". To wynika ze zbyt niskiej rangi. Jak sie dorobilem Asa 3 stopnia wszystko juz jest dobrze i kupe kasy mozna trzepac.
A co do misji sa tylko w fabrykach i na stacjach i trzeba czesto sprawdzac. Najlepiej latac tam gdzie ma sie najweksze poparcie rasy.
But in the end
It doesn't even matter
szafran
x2

Post by szafran »

X-Com wrote:To jest blad. Kilka razy mialem ten sam problem. Zawsze przed suma byl "-". To wynika ze zbyt niskiej rangi. Jak sie dorobilem Asa 3 stopnia wszystko juz jest dobrze i kupe kasy mozna trzepac.
[cut]
Chyba niezupelnie. Wlasnie mialem misje, gdzie wymagany byl stopien Komodora, a jestem Admiralem. Wynik: -200.000 na koncie. Rzeczywiscie przy cenie za glowe delikwenta byl "-".
Takie cos zdarzylo mi sie czwarty czy piaty raz. Zaczyna mnie to irytowac.

Przy okazji: zauwazylem, ze delikwent poruszal sie swoim Caimanem z szybkoscia 204, czyli dokladnie tyle, ile jest w stanie wyciagnac moja Barracuda. Troche szybko jak na Caimana, powiedzialbym.

pozdrawiam
szafran
LongOne
x2

Post by LongOne »

Ujemne wynagrodzenie ma zniknąć po patchu 1.4 :) A statki w misjach typu "zlikwidować..." zawsze są szybsze od standardowych tej klasy. Za to można je łapać... :D Oczywiście cel musi zostać zniszczony.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

Mnie ni stąd ni z owąd, zaatakowałą stacja piratów w Ore Belt.
Miała 6 wież laserowych i całą masę Orinoko z PSG!! :o :lol:
Nie dałem rady się z nimi wszystkimi rozprawić (podczas odsyłania kolejnej zdobyczy do doku dostałem z PSG i 2 rakietami więc moja Nova się rozpadła).
Co ciekawe, wgrałem autosave i poleciałem do tej bazy ponownie a ona była bez wież laserowych i całkiem przyjaźnie nastawiona :o
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Bo to zła stacja była.... :D Pogryzła cie? :D

btw Novą powinieneś bez problemu poradzić sobie z wieżami i osłoną stacji. Ja co jakiś czas lece pod bazę piracką i rozwalam calą osłone... a potem czekam troszke az sie zrespawnują statki i znowu :D
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

Wieżami zająłem się na samym początku. To poprostu chwila nieuwagi spowodowana odsyłaniem zdobycznego Orinoko do ArgonPrime, zaowocowała rozwaleniem mnie.
No i te PSG (pewnie Beta) mocno kują, powinienem wyciąć w pierwszej kolejności Orinoko z tymi PSG.
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

Aha, odsyłałem je zaraz po wyskoczeniu pilota ponieważ w koło ciągle ekplodowały PSG i uszkadzały mi ciężko zarobiony sprzęt.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Najpierw rozwalaj Mandaleje i Bajamony. jak sie zrobi luźniej to zajmij się Orinoco...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

Ta... tyle że Mandalejów i Bajamonów tam nie było, chyba ze 12 Orinoco wyłącznie, z czego niektóre z PSG i Jedwabnikami po same pachy.
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Piasecznik wrote: Orinoco wyłącznie, z czego niektóre z PSG i Jedwabnikami po same pachy.
Oj kolega coś mąci :P Baza w Ore Belt ma 3 wieże a Orinoko w moje wersji nie miały jak dotąd nigdy na składzie baterii GFU :wink:
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Sau ale to była wściekła baza pracka (sama go zaatakowała) - to może miała i więcej wież :D
Piasecznik
x2

Post by Piasecznik »

No właśnie mówię.
Nigdy jej nie atakowałem, jedyną "czerwoną" bazę piratów mam w Priest Pity.
Po wczytaniu ponownie ostatniego sejwa, baza była biała i nie miała żadnej wieży!
Siakiś bug czy cuś.
adam00
x4

Post by adam00 »

Możliwe, że wystarczy zaatakować pirata pochodzącego z danej bazy, żeby baza przestała Cię lubić.
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Raczej nie... z bazy pirackiej w jakimś Splickim sektorze wyleciało kilka stków pirackich - ja byłem z 10 - 20 kilometrów od bazy i rozwalałem je... i baza była na biało. Dopiero po ostrzelaniu bazy pojawiła sie na czerwono
adam00
x4

Post by adam00 »

To, że statki wyleciały z danej bazy może nie koniecznie znaczyć, że tam miały "bazę". Pirackie statki chyba sobie normalnie latają w różne strony i handlują, ale mogę się mylić bo nigdy tego specjalnie nie śledziłem... od razu wyciągałem broń :D
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

To były z tej bazy bo sprawdzałem :D
szafran
x2

Post by szafran »

Sauron11 wrote:
Piasecznik wrote: Orinoco wyłącznie, z czego niektóre z PSG i Jedwabnikami po same pachy.
Oj kolega coś mąci :P Baza w Ore Belt ma 3 wieże a Orinoko w moje wersji nie miały jak dotąd nigdy na składzie baterii GFU :wink:
Hmm... pamietam, ze kiedy gralem poprzednio, baza w Ore Belt miala 4 wieze. Mozliwe, ze Piraci je dokupuja.
Za to dzisiaj (edit: OK, juz wczoraj :) ) pierwszy raz zobaczylem pirata Orinoco z 2 x GFU Beta. Poprzednio, na poziomie normalnym, nigdy czegos takiego nie widzialem, ale zaczalem grac na x-treme. Ostatniej nocy lece sobie spokojnie przez sektory Paranidian, a tu samotny Orinoco atakuje przelatujace transportowce. W zasadzie nie bylem zainterresowany walka, ale cos dzwiek mi nie pasowal, a potem zobaczylem rozchodzaca sie fale, wiec jednak sprawdzilem, czym on tam walczy.
Nie jestem pewny, czy ma to jakis zwiazek z poziomem trudnosci.

pozdrawiam
szafran
Last edited by szafran on Sat, 26. Jun 04, 00:17, edited 1 time in total.
szafran
x2

Post by szafran »

adam00 wrote:Możliwe, że wystarczy zaatakować pirata pochodzącego z danej bazy, żeby baza przestała Cię lubić.
Niezupelnie.
Kiedy potrzebuje paru statkow pirackich (do obslugi kopaln, czy np. dowozenia miesa Cheltow czy BoFu - do tego nadaja sie idealnie) dokuje do Bazy Pirackiej i jakos tak jest, ze zazwyczej przy wylocie trafiam na rowniez wylatujacy statek piracki. Przechwytuje go lub niszcze (niektorzy za nic nie chca wyskoczyc). Baza wtedy wysyla nastepny statek, po nim kolejny i tak dopoki sie nie skoncza transportowce na Stacji (warto spojrzec na spis posiadanych przez Stacje statkow, zeby nie czekac bez sensu).
Baza nie reaguje na te zestrzeliwane/przechwytywane statki, o ile nie ostrzela sie przypadkiem samej stacji lub wiezyczek laserowych, o co nietrudno, jesli walczy sie 300 metrow od stacji.
W ten sposob mozna latwo zdobyc 6-12 statkow pirackich za jednym zamachem (o ile tyle baza ma, a pare i tak pojdzie w rozkurz, bo dranie nie chca wyskoczyc). :)

pozdrawiam
szafran

Return to “Polskie / Polish X-Forum”