1. Jonowe alfa vs. plazmowe gamma
Po zakupie korwety chcialem kupic do niej najlepsze uzbrojenie. Zgodnie z prosta zasada "im drozej, tym lepiej" kupilem dzialo fotonowe alfa. Niestety, w stosunku do swojej ceny okazalo sie wielce niewydolne. Jego cenowy poprzednik, plazmowa gamma, okazala sie byc znacznie bardziej skuteczna, a takze, co przeciez tez istotne - bardziej spektakularna i atrakcyjniejsza w uzyciu. Rozczarowanie bylo tym wieksze, ze dzial fotonowych musialem szukac na peryferiach wszechswiata, co zajelo mi pol nocy, dziewczyna sama musiala w lozku lezec

2. Miotacz materii - rzeczywistosc czy mit?
Czy ktos uzywa tego wasko wyspecjalizowanego potwora? W jakim celu? Czy jest i dlaczego jest lepszy - albo gorszy - od dzial energetycznych? A moze wszyscy te dzialka olewaja, bo sa skuteczne inaczej...
3. Rakiety Osa
Wobec zagrozenia Khaakow uwazam je za jedne z najbardziej przydatnych we wszechswiecie! Uwielbiam odpalac je i obserwowac ostatnie zalosne chwile tego najmniejszego i najbardziej upierdliwego fioletowego wrogiego dziadostwa. Zglaszam Osy na produkt roku! Sa na wyposazeniu kazdego mojego statku. Planuje wlasna fabryke, bo bez nich w kosmosie jak bez reki. Jestem na tak! Ale w zwiazku z tym mam pytanie o wasza klasyfikacje. Do czego uzywacie poszczegolne typy rakiet? Chodzi mi o konkrety wedlug schematu: Szerszen (Hornet) - rozwalanie stacji i asteroidow. Osa (Wasp) - blyskawiczne rozwalanie M5 Khaakow. A inne?