WyX-TREMEuj swoje wlasne ja - czyli wlasne misje!

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Marcybiskup
x3ap

WyX-TREMEuj swoje wlasne ja - czyli wlasne misje!

Post by Marcybiskup »

Mnie w czasie gry (a gram jak mucha w smole) przyszly do glowy takie wlasne scenariusze. A wam?

1. Eksterminacja wybranej rasy - ale czy po osiagnieciu odpowiedniego statusu materialnego, czy jak najwczesniej?
2. Eksterminacja sektorow pirackich, czyli tych niezaleznych i ustawienie tam swoich lancuchow fabryk
3. Wybor rasy i latanie WYLACZNIE statkami tej rasy - spore wyzwanie i wyrzeczenie, szybko je porzucilem, gdy zobaczylem splickie statki w akcji ;) cd tego pomyslu - natychmiastowa wojna z wrogami tej rasy
4. Zdobycie na wlasnosc wybranego systemu (bo sie podoba, bo dobre polozenie, motyw tak naprawde niewazny) - ja oczywiscie marze o posiadaniu Akeela's Beacon, tyle ze robiac tam jatke pogorsze sobie stosunki ze wszystkimi rasami - na razie najbardziej mnie kreci ten scenariusz

no i oczywiscie mam zamiar udowodnic wszystkim, ze boroni miekcy nie sa, ze szlamowate statki podbija przestrzen innych ras i zawladna wszechswiatem
:lol:
ergo
x3tc

Post by ergo »

1) kilka flot roznych statkow klasy m1/m2
2) calkowita eksterminacja khhakow i xenonow i zajecie przyczolkow w ich sektorach
3) 3 razy X-treeme (obie rangi Xtreeme grajac na poziomie Xtreeme)

:)
Jones Abrahams
x2

Post by Jones Abrahams »

Macie, Panowie, dalekosiężne plany!
Ja planuję raczej mniejsze kroczki; w chwili obecnej knuję nad pozbyciem się gada, który psuje mi interesy - Nemezis w Emperor Mines, nie daje się bawić Piracikami i co chwila włazi pod lufy. Mam tylko rozterkę moralną :wink:
A w dalszej przyszłości; jakiś sektor na własność. I, rzecz jasna, konkretna flota wojenna.
Pozdrawiam
Jones Abrahams
x2

Re: WyX-TREMEuj swoje wlasne ja - czyli wlasne misje!

Post by Jones Abrahams »

Marcybiskup wrote:Mnie w czasie gry (a gram jak mucha w smole) przyszly do glowy takie wlasne scenariusze. A wam?

1. Eksterminacja wybranej rasy...
2. Eksterminacja sektorow pirackich...
3. Wybor rasy i latanie WYLACZNIE statkami tej rasy... ...natychmiastowa wojna z wrogami tej rasy
4. Zdobycie na wlasnosc wybranego systemu...

no i oczywiscie mam zamiar udowodnic wszystkim, ze boroni miekcy nie sa, ze szlamowate statki podbija przestrzen innych ras i zawladna wszechswiatem
:lol:
MARCY :!: :!: :!:

Toż to nie po Borońsku :!: :!: :!:
A gdzie umiłowanie pokoju :?: , czy nie powinieneś aby próbować doprowadzić do, chociaż, zawieszenia broni z wrogą rasą? :oops:

Ale dajmy już spokój pokojowi.
Proponuję nast. scenariusz:
- zmonopolizowanie handlu konkretnym wyrobem na określonym obszarze (metoda dowolna)... hm, obawiam się, że nie obejdzie się bez rozwiązań... niezbyt wolnorynkowych.
Pozdrawiam
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Hmm, M1 w każdym sektorze, pełny myśliwców, najlepiej M3 :D

Zalanie przestrzeni Splitów, Teladian, Paranidów fabrykami Boronów i Argonów..

Wydobywanie z każdego asteroida w Ore Belt.

Wkręcenie się do rodziny królewskiej Boronów :P
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Ja bym dodał jakieś latające komety, asteroidy na kursie kolizyjnym.... :twisted:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
LongOne
x2

Post by LongOne »

OK, oto moja propozycja na „scenariusz”:

Tytuł: „Samotny szeryf”

Motto: „JA... JESTEM... PRAWEM!!!” – sędzia Dredd

Opis: W uniwersum X szaleje bezprawie – całe sektory wpadły w łapy piratów i przemytników, ich statki niemal bezkarnie wędrują po „cywilizowanych” okolicach. Kwitnie handel narkotykami, bimbrem i niewolnikami. Żadna z ras nie ma wystarczająco sprawnych sił policyjnych aby zapewnić bezpieczeństwo i spokój swoim obywatelom. Któż więc zaprowadzi ład i porządek we wszechświecie? Kto ustanowi prawo tam gdzie panuje anarchia? Kto wzniesie karzącą pięść sprawiedliwości ponad głowy galaktycznego plugastwa? Jeden człowiek... TY!!!

Cele:
1) Całkowicie oczyścić z piratów wszystkie należące pierwotnie do nich sektory.
2) Zablokować wszystkie wykryte bazy pirackie (tak aby żaden piracki statek nie mógł bezkarnie ich opuścić lub wlecieć).
3) We wszystkich sektorach nie posiadających własnych okrętów patrolowych klas M1, M2 lub M6 zorganizować siły bezpieczeństwa wyposażone co najmniej w okręty M6 (nie dotyczy sektorów xenońskich i khaak)
4) Stworzyć z satelitów sieć monitoringową obejmującą wszystkie sektory (nie dotyczy j.w.).
5) Stworzyć własny sektor więzienny i zgromadzić w nim co najmniej 1000 więźniów (wskazana kreatywność – ocenie podlega bezpieczeństwo i styl).
6) Uzyskać maksymalne noty w stosunkach ze wszystkimi rasami.

Ograniczenia:
1) Poziom trudności X-treme.
2) Nie wolno posiadać żadnych fabryk zielska ani bimbrowni.
3) Nie wolno handlować towarami nielegalnymi.
4) Nie wolno handlować z bazami pirackimi.
5) Nie wolno dokonywać zabójstw na zlecenie osób prywatnych (misje z biuletynu).
6) Atakować można jedynie statki i obiekty należące do piratów, xenonów i khaak.
7) Każdy pirat opuszczający swój statek musi zostać aresztowany.

Zapraszam do dyskusji, a zwłaszcza do podjęcia wyzwania :)
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

LongOne wrote: 5) Stworzyć w3asny sektor więzienny i zgromadzić w nim co najmniej 1000 więźniów (wskazana kreatywność – ocenie podlega bezpieczeństwo i styl).
...
7) Każdy pirat opuszczający swój statek musi zostać aresztowany.
Mozesz rozwinac te dwa punkty? Bo jak gromadzic wiezniow? Chyba na jakims TLu? Bo handlowac chyba nie wolno, right?
LongOne
x2

Post by LongOne »

No więc widzę to tak (przynajmniej ja bym tak to zrobił):
Wszystkie statki przeznaczone do osobistego polowania na piratów ekwipuję w system podtrzymywania życia w ładowni. Jeśli podczas walki wrogi pilot się katapultuje, to zgarniam go do ładowni i odstawiam na pokład najbliższego okrętu-więźniarki - np. specjalnie desygnowanego do tego celu TP typu Iguana (szybki i dobrze uzbrojony). Tenże udaje się z ładunkiem jeńców do sektora, który wcześniej zabezpieczyłem (może to być jakiś nieznany sektor - cicho i odludnie). Sektor taki byłby chroniony przez np. system wież laserowych i patrol złożony z M2 i kilku M6. Więźniowie byli by przetrzymywani albo w ładowni stacjonarnego TL (Mamucik się nadaje), albo w ładowniach statków zadokowanych na jakiejś specjalnie w tym celu postawionej stacji - myślę, że ładownie statków pirackich wielce by pasowały :) Oczywiście im bardziej rozbudowane systemy ochrony (w sumie fikcyjnej, bo i przed kim?) tym lepiej. Żeby podtrzymywać złudzenie kolonii karnej, na stację można by co jakiś czas dostarczać transport surowców, żeby coś więźniowie produkowali :D
Żeby udowodnić wywiązywanie się z zasady arestowania, trzeba by mieć w statystykach 0 zniszczonych kombinezonów i liczbę wziętych niewolników większą, równą lub niewiele niższą od liczby sprzedanych statków.
BQB
x2

Post by BQB »

Hmm... z tego co widzialem to system podtrzymywania zycia mozna kupic tylko w bazach pirackich.
Indoctrine
x3tc

Post by Indoctrine »

Poszukaj dobrze :)
:boron: W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką :P :boron:
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
LongOne
x2

Post by LongOne »

BQB wrote:Hmm... z tego co widzialem to system podtrzymywania zycia mozna kupic tylko w bazach pirackich.
He, he... Jakby można go było kupić w każdym narożnym sklepiku to by było zbyt dobrze :D Ale jak słusznie sugeruje Indoctrine, kto szuka, ten znajduje :)
ergo
x3tc

Post by ergo »

LongOne wrote:No więc widzę to tak (przynajmniej ja bym tak to zrobił):
Wszystkie statki przeznaczone do osobistego polowania na piratów ekwipuję w system podtrzymywania życia w ładowni. Jeśli podczas walki wrogi pilot się katapultuje, to zgarniam go do ładowni i odstawiam na pokład najbliższego okrętu-więźniarki - np. specjalnie desygnowanego do tego celu TP typu Iguana (szybki i dobrze uzbrojony). Tenże udaje się z ładunkiem jeńców do sektora, który wcześniej zabezpieczyłem (może to być jakiś nieznany sektor - cicho i odludnie). Sektor taki byłby chroniony przez np. system wież laserowych i patrol złożony z M2 i kilku M6. Więźniowie byli by przetrzymywani albo w ładowni stacjonarnego TL (Mamucik się nadaje), albo w ładowniach statków zadokowanych na jakiejś specjalnie w tym celu postawionej stacji - myślę, że ładownie statków pirackich wielce by pasowały :) Oczywiście im bardziej rozbudowane systemy ochrony (w sumie fikcyjnej, bo i przed kim?) tym lepiej. Żeby podtrzymywać złudzenie kolonii karnej, na stację można by co jakiś czas dostarczać transport surowców, żeby coś więźniowie produkowali :D
Żeby udowodnić wywiązywanie się z zasady arestowania, trzeba by mieć w statystykach 0 zniszczonych kombinezonów i liczbę wziętych niewolników większą, równą lub niewiele niższą od liczby sprzedanych statków.
to ja proponuje tak : moze zabrac pilota do stosownej placowki u splitow albo u piratow i odebrac nagrode za jego glowe ? :twisted: w grze jest taka mozliwosc ... :fg:
xor
x2

Post by xor »

Ja robie prawie dokladnie to, co napisla LongOne - z dwoma malymi wyjatkiami - mnie nie obchodza wiezniowie. Aczkolwiek pomysl z sektorem wieziennym sie mi podoba :D Wiec moze zaczne kolekcjonowac wiezniow w koloniach karnych. Ale generalnie kazdy, kto bedzie lamal MOJE prawo w MOIM wszechswiecie bedzie musial liczyc sie z tym, ze jego zycie jest bezwartosciowe - wylacznie od widzimisie kapitana okretu Imperium bezdie zalezalo czy reszte swego nedznego zywota dokonczy w kolonii karnej, udusi sie w komnbineronie czy zostanie upieczony wiazkami plazmy :twisted: Poza tym niszcze kazdy kontener z nielegalnymi towarami.
Druga roznica jest fakt, iz ja sie posunalem dalej i buduje Imperium - aby nie tylko nedzne pirackie pomioty nie zanieczyszczaly przestrzeni, ale rowniez aby wreszczie wyeliminowac raz na zawsze zagrozenia ze stron nieoczekiwanych najezdzcow jak xenoni i khaak - jak dotad wszystkie rasy raza neiudolnoscia. Sa slabe. Dlatego trzeba to zmienic. Nastaje czas Wielkiego Imperium !
Last edited by xor on Thu, 3. Jun 04, 16:22, edited 1 time in total.
LongOne
x2

Post by LongOne »

ergo --> :lol: Taka opcja i owszem jest, ale spójrz na założone ograniczenia...
ergo
x3tc

Post by ergo »

LongOne wrote:ergo --> :lol: Taka opcja i owszem jest, ale spójrz na założone ograniczenia...
no coz ... to zalezy jak sie na to patrzy. Np ja przyjalem sobie ze jesli nie chce mi sie sprzedawac wieznia to :
a) jesli pociagne spadochroniarza z bhept to maluje mala czaszke na lewyn skrzydle
b) jesli przejade po nim pionowym statecznikiem to maluje czaszke na prawym skrzydle

c) a jesli sprzedaje w bazie pirackiej , to potem rozwalam baze wraz z obstawa i maluje czaszke na obu skrzydlach :x2:
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

:lol: :lol: :lol:
ale, oczywiscie, nie popieram! :D
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

ergo wrote:to ja proponuje tak: moze zabrac pilota do stosownej placowki u splitow albo u piratow i odebrac nagrode za jego glowe?:twisted:
Hmmm, to dobry pomysl po malej modyfikacji - zestrzelic i wylapac wszystkie splickie i pirackie szumowiny i wypuscic z ladowni na raz - w sektorze Xenonow lub Khaakow!!! Tez jest taka mozliwosc! :twisted: i wreszcie przyda sie nagrywanie wideo w grze!
ergo
x3tc

Post by ergo »

Marcybiskup wrote:Hmmm, to dobry pomysl po malej modyfikacji - zestrzelic i wylapac wszystkie splickie i pirackie szumowiny i wypuscic z ladowni na raz - w sektorze Xenonow lub Khaakow!!! Tez jest taka mozliwosc! :twisted: i wreszcie przyda sie nagrywanie wideo w grze!
ze tez ja na to nie wpadlem wczesniej !! :twisted: :twisted: :twisted: musze to koniecznie wyprobowac wieczorem :lol: :lol: :lol:
LongOne
x2

Post by LongOne »

Ja nie mogę... Marcy staje się coraz bardziej krwawym radykałem...

Ale mam też wrażenie, że treść wątku robi się coraz bardziej OT...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”