MAM pytanie Co do Fabryk

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Randor
x3

MAM pytanie Co do Fabryk

Post by Randor »

Jak Zatrudnić kogoś na swojej stacji ???
I czy to coś daje ???

Bo ja prubowałem zatrudnić ludzi na przymus ale stacja jest nadal Pusta :(

(Brałem Gościa który daje kase za przewóz do jakiejś stacji i wiozłem go do swojej :))))
ale niestety to nic nie dało
a jak porozumiewam się z kimś na stacji to tam niema pocji Zatrudnij ani nic w tym rodzaju :((
Hardware:
Proc: Core T2350 x2
Grafa: GeForce Go 7300 512 MB
Pamięć: Asus 512 MB x2
Software: Windows XP Pro SP 3

P.S.
To właśnie dla tego nie gram w X-series :D
[ external image ]
Jago
x2

Post by Jago »

Niestety sam musisz tyrać w swojej fabryce!!! Sam zaopatrujesz ją w surowce - swoimi statkami lub wynajętymi

BTW zarejestruj swoją kopię gry - na tym forum prężnie działa koalicja antypiracka
<<< KHAAK to WARIACI >>>
[ external image ]
Pavlo
x3tc

Post by Pavlo »

Nie da sie zatrudnic nikogo na stacji. Musisz kupic statki i przydzielic je do swojej fabryki. Jesli masz SPP to przydziel jej 3 statki - jeden nich lata z krysztalami, dwa nich sprzedaja ogniwa. Cene skupu krysztalow ustaw na 1684 (srednia) a ilosc skokow ustaw na 2 max 3. I zostaw fabryce okolo 150.000 kredytow na rozruch. Po pewnym czasie stacja zacznie calkiem niezle zarabiac. Oczywiscie zalezy to od tego w jakim sektorze postawiles dana fabryke...
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy :) i trochę drobnicy...
Marcybiskup
x3ap

Re: MAM pytanie Co do Fabryk

Post by Marcybiskup »

Randor wrote:Bra?em Gos´cia który daje kase za przewóz do jakiejs´ stacji i wioz?em go do swojej :))))
ale niestety to nic nie da?o
a jak porozumiewam sie? z kims´ na stacji to tam niema pocji Zatrudnij ani nic w tym rodzaju :((
:lol: :lol: :lol:
Swoja droga to bardzo logiczne podejscie, ale niezle mnie to rozbroilo... tekst miesiaca!
levisq
x3tc

Re: MAM pytanie Co do Fabryk

Post by levisq »

Marcybiskup wrote:
Randor wrote:Bra?em Gos´cia który daje kase za przewóz do jakiejs´ stacji i wioz?em go do swojej
ale niestety to nic nie da?o
a jak porozumiewam sie? z kims´ na stacji to tam niema pocji Zatrudnij ani nic w tym rodzaju :((
:lol:
Swoja droga to bardzo logiczne podejscie, ale niezle mnie to rozbroilo... tekst miesiaca!
no cóż nikt nie jest doskonały, nie wszyscy grali tak jak Ty Marcy w :xbtf: :xt: a teraz w :x2: :fg: :rant: :headbang:
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Alez ja nie mam nic zlego na mysli, nie wysmiewam sie, tylko ciesze i podziwiam! To sie nazywa swieze podejscie, nikt tego jeszcze nie wymyslil! Bardzo mi sie spodobalo, nie ma powodow do obrazania. Randor po prostu mial na ten temat wyobraznie wieksza niz tworcy gry! Pozdrawiam
Usul
x2

Post by Usul »

Randor Porywacz :pirat:
Randor
x3

Post by Randor »

Marcybiskup wrote:Alez ja nie mam nic zlego na mysli, nie wysmiewam sie, tylko ciesze i podziwiam! To sie nazywa swieze podejscie, nikt tego jeszcze nie wymyslil! Bardzo mi sie spodobalo, nie ma powodow do obrazania. Randor po prostu mial na ten temat wyobraznie wieksza niz tworcy gry! Pozdrawiam
Dzięki Wilkie :!: - Normalnie takiego komplementa to ja jeszcze nie miałem :D
P.S. ja mam czasami takie zajafki :D
Usul wrote:Randor Porywacz :pirat:
A co do porywacza - Nie porywałem ich tylko próbowałem grzecznie przekonać żeby dla mnie pracowli :)
Hardware:

P.S.
[ external image ]
ergo
x3tc

Post by ergo »

Randor wrote: A co do porywacza - Nie porywałem ich tylko próbowałem grzecznie przekonać żeby dla mnie pracowli :)
i bardzo slusznie , a jak nie chca pracowac to do sprzedania, najlepiej u splitow :D
Randor
x3

Post by Randor »

ergo wrote:
i bardzo slusznie , a jak nie chca pracowac to do sprzedania, najlepiej u splitow :D

Ta opcja jest czasami bardziej opłacalna niż wożenie Ludzików ze stacji do stacji :)
Nie to żebym namawiał, albo tak robił ale po prostu tak już jest :D
Hardware:

P.S.
[ external image ]
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

kurcze po dlugiej 2 dniowej harowce kupilem sobie m3 barakude wziol bym lepszego ale mieli najgorszą wersje i wszystko cacy ale nie wiem gdzie dostać oslony 25 w
pytanie czy transportowiec przewiezie mi ładunek na terytorium obcej rasy ??
LongOne
x2

Post by LongOne »

Spoiler
Show
Tarcze 25 MW kupisz u Splitów.
TS oczywiście przewiezie ci towary przez terytoria obcych, ale czy zadokuje do ich stacji, to już zależy od twoich stosunków z nimi...
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Raptorek
x2

Post by Raptorek »

I nie ma nigdzie indziej no to fajnie musze tam poleciec :(:(:( a juz myslalem ze powalcze z piratami bez rakiet a tu ****
drogie są ?? jak mozesz podaj sektor :)
LongOne
x2

Post by LongOne »

Ech... A polatać to nie łaska, a?
Spoiler
Show
Family Whi, Family Pride... Szukaj tam gdzie są splickie doki zaopatrzeniowe.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
DYoda
x2

Post by DYoda »

Mam pytanko i z gory dzieki za odpowiedz.

Strasznie irytujaca sprawa : mam fabryke w Argon Prime i statki do niej przypisane, w fabryce ustawilem max ilosc skokow na 1 ,a te moje asy przestworzy lataja po surowce dalej czesto zachaczajc o Presidents End co wiadomo jak sie konczy.A ten system jest oddalony o wiecej niz 1 skok !. Mam zatem pytanie co zrobić by te lolki tam nie zagladaly ? Bo mnie do szewskiej pasj doprowadza gdy jestem zajety lataniem i strzelaniem a tu komunikata Your ship has been attacked ... a to konczy sie load game bo niestac mnie narazie na umoczenie 700 tys za transportowca.
levisq
x3tc

Post by levisq »

Przykro ale czekac na patcha 1.4 :((

pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Randor
x3

Post by Randor »

DYoda wrote:Mam pytanko i z gory dzieki za odpowiedz.

Strasznie irytujaca sprawa : mam fabryke w Argon Prime i statki do niej przypisane, w fabryce ustawilem max ilosc skokow na 1 ,a te moje asy przestworzy lataja po surowce dalej czesto zachaczajc o Presidents End co wiadomo jak sie konczy.A ten system jest oddalony o wiecej niz 1 skok !. Mam zatem pytanie co zrobić by te lolki tam nie zagladaly ? Bo mnie do szewskiej pasj doprowadza gdy jestem zajety lataniem i strzelaniem a tu komunikata Your ship has been attacked ... a to konczy sie load game bo niestac mnie narazie na umoczenie 700 tys za transportowca.
Osobiście uważam że możesz kupić ochroniaża dla każdego transportowca :!:

A tak pozatym sam powalcz - tam jest ich troche :!:
Ale Khaak nie jest trudym przeciwnikiem :D
Spoiler
Show
Chcem przypomnieć że to jest nadal Terytorium Argonów :!:
i majac Licencje można nieżle zarobić na ich zabijaniu
I przy okazji Podbijesz Sobie troche range :)
Hardware:

P.S.
[ external image ]
adam00
x4

Post by adam00 »

Tylko niemniej niż M6 może skutecznie walczyć z Khaakami, wysyłając za każdym transportowcem Novą będziesz tracił 2mln zamiast 700tyś, a te 700tyś pewnie też będziesz tracił :D
ergo
x3tc

Post by ergo »

adam00 wrote:Tylko niemniej niż M6 może skutecznie walczyć z Khaakami, wysyłając za każdym transportowcem Novą będziesz tracił 2mln zamiast 700tyś, a te 700tyś pewnie też będziesz tracił :D
dokladnie tak , niestety nawet przy dobrym OOS zdaza sie tracic transportowce, nie zawsze M6/M2 zdazy doleciec. Ale w patchu 1.4 maja wprowadzic patrole policyjne w sektorach , ktore beda staraly sie bronic wszystkich zaprzyjaznionych stacji i statkow :)
Randor
x3

Post by Randor »

adam00 wrote:Tylko niemniej niż M6 może skutecznie walczyć z Khaakami, wysyłając za każdym transportowcem Novą będziesz tracił 2mln zamiast 700tyś, a te 700tyś pewnie też będziesz tracił :D
Nom ale M3 + M3 + M4 = M6 x2 - drogo ale bespiecznie :!: :)
jeżeli chodzi o M6 to jest bardzo pozytywne :!:
ale w sektoże który został zniszczony przez Khaaków
[Presidents End] to 1 M6 nic nie da :D
Tam potrzebna Jest Armia
Spoiler
Show
a tak pozatym co to jest 2,7 mln ???
jak dla mnie to 30 min Grania
Już ją powoli Zbieram i kąpletuje :)
Hardware: