Argonopedia
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Argonopedia
Whoever works at Daewoo in Poland, you've been banned from the Argonopedia for increasing my web hosting costs with HTTrack.
Thanks a lot.
Thanks a lot.
PGP fingerprint: FA3D CA2F 38D3 BA69 87E1 D52E C204 FB5C 430A 0BFA
-
well, it wasn't me and i'm sorry about your problems , but i think it is not very nice to come here and say something like this:(
With all respect - i wonder what makes you think even for a second that the person responsible will read this ? All we should feel guilty becouse we're from Poland or what ?
With all respect - i wonder what makes you think even for a second that the person responsible will read this ? All we should feel guilty becouse we're from Poland or what ?
-
Jeden z programistów X2 zaszczycił nas swoją wizytąergo wrote:well, it wasn't me and i'm sorry about your problems , but i think it is not very nice to come here and say something like this:(

I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
Sorry you feel this way - it was simply information for the offender.ergo wrote:well, it wasn't me and i'm sorry about your problems , but i think it is not very nice to come here and say something like this:(
I think that the person responsible will have a better chance of seeing it in the forum of their own language (even if I am sadly unable to speak Polish). The person didn't see my posts on the English forum, or they would not have done this. If they don't come to these forums at all, then they won't see the message, but this is the best bet I have.ergo wrote:With all respect - i wonder what makes you think even for a second that the person responsible will read this ? All we should feel guilty becouse we're from Poland or what ?
You shouldn't feel guilty if you're from Poland, unless you are also working for Daewoo and have downloaded my web site with HTTrack.
For those here who can read English, you're all very welcome to browse the Argonopedia! It's there for everybody to use. Unless you work at Daewoo... (:
Sorry I can't tell how accurate this is, it's simply to save some effort...PolTran.com wrote:?a?uj?cy wy czujecie t? drog? (?rodek) - to by?o ?atwo informacja dla grzesznika (przest?pca)
obmy?lam co osoba odpowiedzialny b?dzie mie? lepszy wypadek obserwacji tego w forum ich w?asnego j?zyk (j?zykowy) (nawet je?eli JA jestem sadly niezdolny mówi? J?zyk polski (polski; blask) ). osoba nie widzia?a moje komunikaty (stanowisko) na Angielskim forum, albo one nie zrobi? ten (to). Je?eli one nie przybywaj? do tych forów w ogóle potem one nie b?d? widzie? wiadomo??, ale to jest lepszym zak?adem JA ma. Wy nie mieli?cie czu? winne je?eli wy jeste?cie od Polski, je?eli nie wy tak?e pracuj? dla Daewoo i wy?adowa? moje po?o?enie sieci (tkanina) z HTTrack. Dla tamte tutaj kto (który) mo?e czyta? Angielski (j?zyk angielski), wy s? ca?y bardzo powitanie (po??dany) przegl?da? Argonopedia! To jest tam dla wszelkiego (wszyscy) u?ywa? (u?ycie; za pomoc?; przyzwyczaja? si?). Je?eli nie wy pracujecie przy Daewoo...
-
You're right Brian, but surely not all ppl working in Daewoo are bad guysBrianetta wrote:I think that the person responsible will have a better chance of seeing it in the forum of their own language (even if I am sadly unable to speak Polish). (...)
For those here who can read English, you're all very welcome to browse the Argonopedia! It's there for everybody to use. Unless you work at Daewoo... (:

PolTran.com wrote:?a?uj?cy wy czujecie t? drog? (?rodek) - to by?o ?atwo informacja dla grzesznika (przest?pca)
Btw. you just called him a criminal together with the sinner

-
-
levisq --> Żartujesz
OK, niech będzie... Chodzi o to, że jakiś burak działający spod IP kompa w polskim Daewoo, przeciążył Brianowi pasmo i zawyżył opłaty za jego wykorzystanie - delikwent robił sobie kompletnego mirrora Argonopedii. No więc został zbanowany, a Brian się poskarżył na naszym forum - nieco niezręcznie...

Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
No... przecież napisałem "most users" znaczy się większość użytkownikówlevisq wrote:Pisz za siebieSauron11 wrote: By the way you can write English - most users here know this language very well.![]()

-
A mnie zastanawia jeszcze jedna sprawa.
Zaglądam dość często na Argonopedię, zdarza się, że kikka razy na te same dane. W sumie za każdym razem obciążam pasmo, nawet obrazki po kilku dniach łądują się od nowa bo temp czyszczę przecież.
Czy w sumie nie wyszłoby lepiej dla pasma właśnie jednorazowe ściagnięcie a potem co jakiś doaktualizowywanie na dysku?
Nie wiem, tak sie tylko zastanawiam
Zaglądam dość często na Argonopedię, zdarza się, że kikka razy na te same dane. W sumie za każdym razem obciążam pasmo, nawet obrazki po kilku dniach łądują się od nowa bo temp czyszczę przecież.
Czy w sumie nie wyszłoby lepiej dla pasma właśnie jednorazowe ściagnięcie a potem co jakiś doaktualizowywanie na dysku?
Nie wiem, tak sie tylko zastanawiam

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
-
Jak zauważył Brianetta na wątku poświęconym tej sprawie, robienie kopii Argonopedii nie ma sensu, gdyż jest ona stale uzupełniana i rozbudowywana... Ale właściwie po co taka kopia, skoro nie ma wiekszych problemów ze stałym dostępem do strony?
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
-
-
heh no dobra... tez mam taka kopie... i mam bana 
ale nie pracuje i nie mam łacza w daewoo... zreszta co ja moge ze swoim firmowym DSL'em, no a w Daewoo to chyba poniżej 10Mb to nie maja:>
po pierwsze: z drugiej strony warto miec taka kopie nie posiadajac łącza w domu... a ja nie posiadam niestety narazie... jak bede mial to bede sobie mogl wchodzic kiedy chce...
po drugie: jak sobie nie powiem kto zafundowal dostep do pasma bez ograniczen to czemu teraz placze ze ktos pozwolil sobie przeciazyc mu łacze... uwazam ze sam jest temu winien
po trzecie: juz to mowilem to Sauronowi ze sa mechanizmy zabezpieczajace strony przed takim sciaganiem.
po czwarte: nie chcac byc zlosliwym, ale sa to pretensje do garbatego ze ma dzieci proste.
Po piąte co za Admin który pozwala sobie jezdzic po portach jak na łysej kobyle z jednego IP, przeciez sam serwer powinien to potraktowac jako potencjalny atak.
Sorry za te ostre slowa ale uwazam powinien miec sam do siebie pretensje a nie wyjezdzac do nas z takimi textami na forum.
pozdrawiam

ale nie pracuje i nie mam łacza w daewoo... zreszta co ja moge ze swoim firmowym DSL'em, no a w Daewoo to chyba poniżej 10Mb to nie maja:>
po pierwsze: z drugiej strony warto miec taka kopie nie posiadajac łącza w domu... a ja nie posiadam niestety narazie... jak bede mial to bede sobie mogl wchodzic kiedy chce...
po drugie: jak sobie nie powiem kto zafundowal dostep do pasma bez ograniczen to czemu teraz placze ze ktos pozwolil sobie przeciazyc mu łacze... uwazam ze sam jest temu winien
po trzecie: juz to mowilem to Sauronowi ze sa mechanizmy zabezpieczajace strony przed takim sciaganiem.
po czwarte: nie chcac byc zlosliwym, ale sa to pretensje do garbatego ze ma dzieci proste.
Po piąte co za Admin który pozwala sobie jezdzic po portach jak na łysej kobyle z jednego IP, przeciez sam serwer powinien to potraktowac jako potencjalny atak.
Sorry za te ostre slowa ale uwazam powinien miec sam do siebie pretensje a nie wyjezdzac do nas z takimi textami na forum.
pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
I doubt that person comes here now, because... they tried to do it again. It's a shame that the rest of Daewoo are also banned. ):Sauron11 wrote:You're right Brian, but surely not all ppl working in Daewoo are bad guys :) . I hope the one who is responsible for this mess will not try it again.
OK, I should know better. I speak German and English (they are very close to each other), and web translators mess that up totally. I know I don't get anything readable when I paste Polish into PolTran, so I won't be trying that again. (:Sauron11 wrote:By the way you can write English - most users here know this language very well. It's better to use English than the web translators - this what you enclosed is unable to read :D
Well, I'm sure he's neither. He's just a big, big fan.Sauron11 wrote:Btw. you just called him a criminal together with the sinner :wink:
Well, with this, I shall once again be taking leave from the Polish forum. If you need help putting together your Argonopedia-PL, feel free to PM me. Jon probably won't let me give the Argonopedia away for translation, but I can certainly help by sharing some of the tricks I used.
Thank you all, and goodbye.
-
Well.. if you need something to be translated from Polish to English just PM me and I'll do it 4 u 4 3Brianetta wrote: I know I don't get anything readable when I paste Polish into PolTran, so I won't be trying that again. (:

Thanks Brian, your help will be invaluable.Brianetta wrote: If you need help putting together your Argonopedia-PL, feel free to PM me. Jon probably won't let me give the Argonopedia away for translation, but I can certainly help by sharing some of the tricks I used.
Polish: Czyli nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło

-
-
- Moderator (Polski)
Ruszylo sie, ale jeszcze nie dojechalo do celu
. Przewodniczacy jest akurat na urlopie. Zmiany sa oglaszane zawsze na forum: www.x2.mpn.pl/forum w dziale X-Pedition Database.

-