Bylo juz niestety klepanie maski, lecac na pelnym gazie zostalem zapytany przez ukochana czy chce herbaty, odwrocilem na chwile glowe i trafilem w "poprzeczke" zamiast w brame .Tarcze spadly do 0, a kadlub do 30% - btw , pogiety pegaz z 30% kadluba wyciaga prawie 500m/s
Ja teraz sobie latam na Split Elaphant, najszybszy TL i fajnie mieć pod ręką cały zestaw statków na różne okazje Tego sprintera też mam, a do walki na razie Boron Baracuda, ale myślę, że może by kupić Split Dragona.
Na co dzień osobiście użytkuję Sępa, Novę i Pegaza - wypieszczone do wysokiego połysku. Coraz bliżej mam do zakupu TL (chciałbym Słonika, ale Herkules może być nieco tańszy na tym etapie).
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Długo się zastanawiałem nad wyborem TLa między Słoniem i Herculesem, i zdecydowała szybkość. Kłopotliwe może być, że największe fabryki w Słoniu mieszczą się na styk, w zasadzie wybór zależy od tego co się chce robić ze statkiem.
Moje latadła to wypasiony i rzecz jasna zdobyczny piracki bajamon, a w borońskim doku jeszcze stary argoński merkury.. i to wszystko. Nie spieszno mi do finansowej potęgi Jedna jedyna kopalnia krzemu nie jest zaopatrywana i wesoło sobie na mapie błyska
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Zasadniczo Słoniu i Herc niewiele się różnią. Mi też bardzo odpowiadałaby większa prędkość Słonika, ale musiałbym zaoszczędzić 3 mln więcej... A ja mam w planach wydobycie na wielką skalę Te zaoszczędzone pieniądze pozwolą na zakup "magazynowych" Delfinów.
Ale Słonika też sobie potem sprawię - jako drugi wielki zakup. Po prostu uważam, że to najładniejszy TL w grze (splickie M1 i M2 są też najładniejsze w swoich klasach)
Odkrywca poszedł na złom, Pogromcę rozwaliły Khaaki jak dowoził ogniwka do kopalni, Mako stoi sobie ładnie w doku na jednej z moich kopalń, kiedyś do niego powrócę:)
A latam Novą. Plazma z lewej, jony z prawej, cząsteczki w wieżyczce coby rakiety odstrzeliwywać. Oczywiście wychuchana i wycmokana na maksa
W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
Ja mam 3 merkurki i 2 delfinki co sobie spokojnie zaopatruja moja fabryczke a ja jako czlowiek interesow latam sobie spokojnie moja Nova z wielkim napisem "Lowca glow" zrobionym na zamowienie u jednego ze Split-ow gosc jest niesamowity co prawda geba paskudna ale zna sie na rzeczy.Ja mam sporo zajec wiec podpisuje coraz to nowsze kontrakty aby powiekszyc grono istot zaopatrujacych sie w moim przedsiebiorstwie i zabieram argonskie panienki na wycieczki pelne wrazen
Preist Pity w okolicach bazy pirackiej... bardzo dochodowy interesik ) trzeba uwazac bo ostatnimi czasy pojawilo sie duzo M3 Khaak w tym rejonie lobuzy nie maja dzie latac tylko po moich sektorach chyba troche azotoxem posypie...
narazie ful wypasionym Buzzardem, energy Cels sprzedaje Merkurym i Expresem... Krysztalki kupuje zdobycznym orinoko ... disco siedzi w hangarze i czeka na lepsze czasy. ostatnio go troche pogniotlem i blacharz go klepie a i dwa Piraty handluja EC, kurcze no i nowy zdobywczy nabytek, 90% Bajamon ) na koncie okolo 800k kr no i z 500k kr w krysztalach.Kusi mnie ten Pegasus'ik niedrogi a mam ochote sie tym przeleciec.. Hahaha prawie jak zeznanie podatkowe:))
Prosze panow poborcow podatkowych potraktowanie tej wypowiedzi jako spoiler:)) no wlasnie... u ktorej z ras sa najnizsze podatki?
pozdrawiam
L.
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
Z całym szacunkiem ale Mako wyglada jak skrzyzowanie Novy z niewiadomo-czym . Ja obecnie zasuwam Novą z 2-ma WMP a Mercury i Delfiny zasuwaja do SPP i Crystal Fab. Stary odkrywca stoi gdzies w doku i rdzewieje, moze sie przyda kiedys.
Spoiler
Show
Moglby sie przydac na przyklad do polecenia w koncu do swiatyni Gonerow i do tej j*** bramy.
levisq wrote: no wlasnie... u ktorej z ras sa najnizsze podatki?
pozdrawiam
L.
Myślę że jedną z najcudowniejszych rzeczy w tej grze jest fakt, iż tu nie ma podatków!!!!! Hm.. to znaczy na pewno są ale nie niszczące inicjatyw gospodarczych (nie wiem liniowy czy pogłówne?), a i ta stabilność prawa... Ponadto żaden urzędas nie próbóje rzucać kłód czy belek pod nogi a jak jakaś banda czerwonych urzędasów leci do Twojej fabryki by podjąć próbę opodatkowania czy oZUSowania to cichutko podlatujesz i... niektórzy podobno oddają swoje pojazdy i obiecują więcej Cię nie nachodzić
Ja niestety nie mam zbyt wiele czasu więc do tej pory latam na Disco mam jeszcze górniczego Sępa, Merkurego i wożącego ogniwka do mojej farmy zbożowej Ekspres.
Nooo, nie powiesz chyba, że nie jesteś lekko stronniczy w ocenie borońskiej technologi, a? Prawdę powiedziawszy zastanawiam sie teraz nad wyborem M4 dla mojej korporacji, a wybór jest pomiędzy Mako i Skorpionem...
Jeśli wolno Ci coś doradzić to wybierz tańszy. Podobno jakiś czas temu powstała "Horda Obrońców Much" czy jakoś tak. Okazało się że goście nie zamierzali marnować własnej kasy na obronę tego robactwa, którego nawiasem mówiąc jest pełno w zachodnich sektorach, i zaczęli głośno lobbować, że to niby dobro ogólnoświatowe itd. Teraz Senat Argoński i kilka ciał ustawodawczych innych ras obraduje nad zwiększeniem podatków na ochronę robali Dobrze poinformowane źródła twierdzą, że już niedługo min. cena EC będzie wynosić 15-20 kredytów
... lepiej żeby zostało Ci trochę kasy.
Ja osobiście zacząłem rozważać przeniesienie interesu do Splitów.
Co do Skorpiona, to wydaje się niezły, szczególnie ta prędkość..
Lecz ma strasznie słabiutkie osłony, jedną 5MW.. No i nie zamontujesz działka jonowego
Cenowo wychodzą prawie podobnie, Mako trochę mniej jak kupisz w wersji L.
Jones, to bardzo dobrze, że ekologia jest obecna wśród Argonów.
Jestem wstanie płacić około 10000 kredytów na jazurę by ratować Kosmiczne Muchy I mam nadzieję, że właśnie w formie takiej opłaty ostatecznie to zostanie przyjęte, opodatkowywanie to zły pomysł..
W następnym wcieleniu będę Borońską Księżniczką
Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
dlugo latalem mako, taak dobry statek, tylko troche, uhm nieproporcjonalny
teraz latam Perseuszem (wczesniej napisalem "Pegasusem", przepraszam za pomylke), ah piekny sprzet, wjechalem wczoraj omylkowo w khaak m3, wyszedlem bez szwanku, tylko moj zoladek nie wytrzymal i musialem szybko ladowac. Na szczescie zdazylem.
to prawda ze splici maja najladniejsze samoloty ale, te slabe tarcze... nie, nie dla mnie. moze jak sie naucze lepiej latac (czytaj: kupie sobie lepsza grafike bo jak strzelam z 3xbPSG to wszystko mi zwalnia i sterowanie staje sie loteria)
edited:
ehh, te nazwy, przepraszam za pomylka , latam PERSEUSZEM, pegasusem tez troche latalem, teraz uzywam go jako zapasowego transportera.
Last edited by korr23 on Sun, 23. May 04, 16:46, edited 1 time in total.