[X2] Łatwy cash

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

werner78
x2

[X2] Łatwy cash

Post by werner78 »

może jest jakiś łatwy dostępny początkującemu odkrywcy świata x sposób na zarobienie kasy no bo latanie merkurym i wożenie towarów czy jakis klientów to też zarobek ale po pare tyś. uzbieranie na porzadny statek czy własna fabryke zjmie od groma satzur jeszcze do tego SETA obniża ......... koszmar dla początkującego A pozatym takie jedno małe ale człowiek czekał kupe czasu na polska wersje i co .... instrukcja o kant d... nic tam nie ma parę skrutów klaw. które i tak widać w menu gry i koszulka która się rozłazi sama do d.. z takimi premierami spodziewałem sie więcej po polskiej edycji :evil: co do tłumaczenia to jest ok!
LongOne
x2

Post by LongOne »

Coś trudno cie zadowolić... Założyłeś wątek dot. zarabiania gdzie jak byk napisano ci na czym najlepiej zarabiać, a teraz masz w nowym wątku żal, że musisz robić to o co w grze chodzi, czyli wozic towary i klientów. Jak ci się to nie podoba, to pozostaje granie na najniższym poziomie, cheaty, albo odstawienie gry na półkę bo za trudna i żmudna.
Pełną wersję instrukcji masz na płycie w .doc - lepszej nie ma i już. I nie jest to wina polskiego wydawcy. Ale właściwie czego oczekujesz płacąc za grę niecałe 50 PLN? Cudów?

Przestałbyś marudzić, co?
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
ergo
x3tc

Re: łatwy cash

Post by ergo »

werner78 wrote:może jest jakiś łatwy dostępny początkującemu odkrywcy świata x sposób na zarobienie kasy
jest:
Spoiler
Show
sposob 1) sprzedaj tarcze z expresa w 2 misji zanim pogadasz z elena kho
sposob 2) zarobiwszy kase z 1 misji (ok 20 000) lec do ore belt i kup 10 pociskow OSA , lec do cloudbase south east kup save game (ubezpieczenie) . Wroc do ore belt , ew polataj w okolicy home of light lub caloudbase south west, president's end , wyczaj samotny statek piracki. Podjec na odleglosc 4 Km. Zasejwuj gre. Odpal pod rzad 7 rakiet jedna za druga ale tak zeby nie detonowaly sie na wzajem. Oslony statku powinny spasc do 0 i jeszcze troszke uszkodzic kadlub. Jak sie nie podda walnij jeszcze 3 Osy. Jesli sie nadal nie podda - load game i tak do skutku. Jak sie podda, bez tarcz i laserow ddostaniesz za niego 90Kk z tarczami nawet do 300Kk. Za zarobiona kase lec do ore belt i znowu kup rakiety. Jak uzbierasz 600-700Kk lec do kingdom end i kup mako, kup mu dzialo jonowe i jakis slaby laser i kontynuuj lapanie statkow. Jak uzbierasz 1Mk kup w Argon prime SPP i postaw je w kingdom end, kup 3 manty, daj im max tuning silnika i handlowe mk1/mk2. 2 niech sprzedaja energie, 1niech kupuje krysztaly. Kontynuuj lapanie statkow. 2 fabryke postaw w red light. Nastepnie postaw kopalnie krzemu w ore-belt i doloz ring (fabryka krysztalow, steki cahoona + fabryka agnu) w red light. Kontynuuj lapanie statkow w miedzyczasie. Potem buduj inne fabryki, dobre miejsca to Lucky planets , paranid prime, Seizewell,Family pride.

Powodzenia :)
werner78
x2

Post by werner78 »

longone zawsze musi być jakas maruda a 50 to nie mało jak sie samemu utrzymuje a nie z kieszonkowego pozdro! :P
werner78
x2

Post by werner78 »

a dlaczeg w ergo spoilerkiem nie ładnie :cry:
ergo
x3tc

Post by ergo »

werner78 wrote:a dlaczeg w ergo spoilerkiem nie ładnie :cry:
nie ma wplywu na fabule ale nie chcialbym zeby ktos to przeczytal i zepsul sobie spokojne zarabianie, w koncu zalezy co kto lubi :)

zreszta juz pare razy zwracano mi uwage ze za duzo pisze na temat kruczkow w grze :wink:
LongOne
x2

Post by LongOne »

werner78 --> Sorry, praca za biurkiem pogarsza mi samopoczucie. W sumie forum po to jest żeby mieć gdzie pomarudzić. Ale jednak bez przesady - za X2 płacimy tylko część tego, co musielibyśmy wybulić na zachodzie. Więc i tak mamy szczęście. A 50 PLN za grę, w którą można grać przez długie tygodnie, to naprawdę mała kwota.
Ludzie, którzy nie lubią kotów, w poprzednim wcieleniu musieli być myszami.
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Sluszny spoiler. Potrafi znakomicie popsuc gre. Mnie popsul humor. :twisted:
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

Marcybiskup wrote:Sluszny spoiler. Potrafi znakomicie popsuc gre. Mnie popsul humor. :twisted:
A ja pozostałem obojętny 8) I tak mam własny sposób na zarobienie pierwszego miliona. W sumie nic nie robić, latać sobie a milion może kiedyś będzie :P :)
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
werner78
x2

Post by werner78 »

wszechświat x jest wielki i ma duzo możliwości latać latać latać tylko skąd wziąść czas........ ale polatam może coś zakombinuje coś zarobię i zafunduje sobie taki ship że xenonom gałki zbieleją -A CO!!!!!!!!!!!! :fg:
ergo
x3tc

Post by ergo »

Sauron11 wrote:I tak mam własny sposób na zarobienie pierwszego miliona. W sumie nic nie robić, latać sobie a milion może kiedyś będzie :P :)
nic nie robic, nie miec zmartwien, chlodne piwko w cieniu pic, lezec w trawie, liczyc chmury, golym i wesolym byc :lol:
levisq
x3tc

Post by levisq »

werner78 wrote:a dlaczeg w ergo spoilerkiem nie ładnie :cry:
hmm.. ergo sam siebie tym spoilerkiem... co niektorzy sa niedoinformowani... sam tez musialem do tego dojsc.. werner zaznacz tekst myszka wewnatrz znacznikow spoilera zobaczysz zawartosc... :D
Sauron wez przyklej info bo paru panow tu nie wie jak korzystac ze spoilerow... i moga umrzec w niewiedzy :lol: :D

z Argońskim pozdrowieniem

L.
Spoiler
Show
qmasz juz stary????
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
werner78
x2

Post by werner78 »

levisq>dzięki za podpowiedź juś qumam :)
braman
x4

Post by braman »

A jaki problem heh ja tam preferuje misje rządowe biuletyn inwazje ale to już z minimum nova ścigacz (mój ulubiony m3 6xwmp a i 2xmm tył mm OA) zabij tego to tamtego ale bądzmy poważni co to jest 1 m w x3 heh to nie jest taki problem problem zaczyna sie dopiero przy miliardach
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

[ external image ]
Tak wysmienicie! Odgrzebales trupa sprzed czterech lat i po co?
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
LeWaR
x4

Post by LeWaR »

Teraz będzie leżeć, śmierdzieć i straszyć przechodniów.... :lol:
Skrypty i spolszczenia do skryptów dla X3 Reunion, TC, Albion Prelude >> http://www.mamuthq.net.pl
C2Q 6600@2,4GHz | 8GB@1066MHz Ram | GForce GTX 460 1GB | Win7 64bit
XTC+XRM | Albion Prelude
Mani_
x2

Post by Mani_ »

Sorkvild, zabrakło mi już nekromantów na forum :).

Cieszę się, że ktoś nowy się znalazł do tej roboty :P.
http://forum.xudb.pl/index.php - ciekawskich zapraszam
Stalovy
x2

Post by Stalovy »

No i mam zagwozdkę: zamykać temat, czy śmiać się dalej...?
Odpowiedź A lub B proszę wysyłać SMS'em na nr GG 255444.
:wink:
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ

Return to “Polskie / Polish X-Forum”