Fabryki - pytania (max ilosc skokow, i inne)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Fabryki - pytania (max ilosc skokow, i inne)
kupilem sobie wlasnie fabryke silikonu, znaczy sie krzemu hehe
i mam kilka pytan
1. w opcjach jest cos co sie nazywa "maksymalna ilosc skokow" ktos wie co to jest?
2. zauwazylem, ze mozna zmieniac ceny produktu, ktory ona produkuje, domyslam sie ze (poniewaz sa tam dwie ceny) mozna zmienic minimalna i maksymalna, ale moge manipulawac tylko jedna z nich - tej po lewej, mozna jakoc "przeskoczyc" do tego co jest po prawej czy nie bardzo?
3. czy fundusze, ktore posiada baza sluza do kupoowania od innych obcych transporterow?
4. transportowiec ktory przydzielilem do tej bazy (tzn jest ona jego "home base") bedzie kupowal automatycznie ogniwa elektryczne za pieniadze moje (a nie bazy), czy tak?
5. czy jest gdzies napisane ile zarobila juz baza/transportowiec?
6. na ekranie moje dobra baza mruga na zolno/zielono, czemu? Czy dlatego ze ma niewiele bateri?
i mam kilka pytan
1. w opcjach jest cos co sie nazywa "maksymalna ilosc skokow" ktos wie co to jest?
2. zauwazylem, ze mozna zmieniac ceny produktu, ktory ona produkuje, domyslam sie ze (poniewaz sa tam dwie ceny) mozna zmienic minimalna i maksymalna, ale moge manipulawac tylko jedna z nich - tej po lewej, mozna jakoc "przeskoczyc" do tego co jest po prawej czy nie bardzo?
3. czy fundusze, ktore posiada baza sluza do kupoowania od innych obcych transporterow?
4. transportowiec ktory przydzielilem do tej bazy (tzn jest ona jego "home base") bedzie kupowal automatycznie ogniwa elektryczne za pieniadze moje (a nie bazy), czy tak?
5. czy jest gdzies napisane ile zarobila juz baza/transportowiec?
6. na ekranie moje dobra baza mruga na zolno/zielono, czemu? Czy dlatego ze ma niewiele bateri?
-
Wszystko to chyba jest w instrukcji, ale niech tam...:
1. To znaczy jak daleko będą statki tej kopalni latać kupując/sprzedając towar.
2. To po prostu cena za jaką maksymalnie będziesz kupował albo minimalnie sprzedawał.
3. Nie.
4. Nie, za pieniądze bazy właśnie
5. Taka statystyka? Nie znalazłem... Są dane aktualne chyba tylko..
6. To znaczy, że brakuje jej surowca do produkcji, w tym przypadku właśnie baterii.
1. To znaczy jak daleko będą statki tej kopalni latać kupując/sprzedając towar.
2. To po prostu cena za jaką maksymalnie będziesz kupował albo minimalnie sprzedawał.
3. Nie.
4. Nie, za pieniądze bazy właśnie

5. Taka statystyka? Nie znalazłem... Są dane aktualne chyba tylko..
6. To znaczy, że brakuje jej surowca do produkcji, w tym przypadku właśnie baterii.

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
-
Sorry ale juz sie wnerwilem... korr23 jezeli to 23 to sa twoje latka to juz powinienes umiec czytac... w nagłowkach tabel (zestawien) jest wszystko napisane i jak sie dobrze czyta to nie ma problemu ze zrozumieniem co i jak...
druga cyfra to jest sredna cena danego produktu
np cena min EC wynosi 9kr a max 23kr czyli srednia jest 16kr - proste prawda?
pozdrawiam
L.
druga cyfra to jest sredna cena danego produktu
np cena min EC wynosi 9kr a max 23kr czyli srednia jest 16kr - proste prawda?
pozdrawiam
L.
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
-
-
-
-
musisz miec zainstalowany na statku:
1 do zakupu Trade command software ( handlowe oprogramowanie wykonawcze) mk1
2 do sprzedazy Trade command software ( handlowe oprogramowanie wykonawcze) mk2
W konsoli polecen wydajesz statkowi komende kup towar po najnizszych
cenach...
lub sprzedaj towar po najwyzszych cenach... nie zapomnij przypisac statku do konkretnej fabryki swojej bo komendy nie beda podswietlone...
pozdrawiam
1 do zakupu Trade command software ( handlowe oprogramowanie wykonawcze) mk1
2 do sprzedazy Trade command software ( handlowe oprogramowanie wykonawcze) mk2
W konsoli polecen wydajesz statkowi komende kup towar po najnizszych
cenach...
lub sprzedaj towar po najwyzszych cenach... nie zapomnij przypisac statku do konkretnej fabryki swojej bo komendy nie beda podswietlone...
pozdrawiam
Ażeby po nas zostały jedynie Ślady na piasku i kręgi na wodzie...
-
Ja także mam pytanko odnośnie fabryk - postawiłem sobie pierwszą fabrykę - SOLAR POWER PLANT. Dokupiłem do niej Dwa statki transportowe MANTA ( z oprogramowaniem nawigacyjnym MK1 , także oprogramowaniem handlowym MK1 i MK2 ). Jeden statek sprzedaje OGNIWA i wywiązuje sięz tego dobrze ( przynosi zyski ) ale dugi otrzymał rozkaz ZAKUPIENIA PO NAJLEPsZEJ CENIE KRYSZTAŁÓW....lata i owszem ale cały czas z pustą ładownią - jaki może być tego powód ....??????
WIęc gdy wyczerpują się zasoby kryształów, które sam przywiozłem na pokłąd fabryki, ta przestaje przynosić dochód..............W fabryce ustawiłem cenę zakupu KRYSZTAŁOW na 1800 kr .............rozkazałem temu syatkowi nawet latać do konkretnych STACJI hanlowych.....i dalej nic nie kupuje - POMOCY /
WIęc gdy wyczerpują się zasoby kryształów, które sam przywiozłem na pokłąd fabryki, ta przestaje przynosić dochód..............W fabryce ustawiłem cenę zakupu KRYSZTAŁOW na 1800 kr .............rozkazałem temu syatkowi nawet latać do konkretnych STACJI hanlowych.....i dalej nic nie kupuje - POMOCY /
-
-
-
-
-
No to może być tak, że zanim twój transportowiec doleci, to mu wykupują sprzed nosa. Może być też tak, że ustawiłeś za małą maksymalną cenę zakupu i nigdzie w okolicy tak tanio nie sprzedają.
Ja osobiście ustawiłem w Red Light na 2 skoki (dałbym więcej, ale mi buraki czasem do President's End lecą i mi ich zestrzeliwują, a na osłonę myśliwców jeszcze mnie nie stać), zostawiłem średnią cenę i wszystko gra - co prawda kryształów w okolicy mały deficyt i często przylatują mi z 8-16 kryształami, ale zdarza się i po 50-70, jeśli nikt sprzed nosa im nie zgarnie.
Ja osobiście ustawiłem w Red Light na 2 skoki (dałbym więcej, ale mi buraki czasem do President's End lecą i mi ich zestrzeliwują, a na osłonę myśliwców jeszcze mnie nie stać), zostawiłem średnią cenę i wszystko gra - co prawda kryształów w okolicy mały deficyt i często przylatują mi z 8-16 kryształami, ale zdarza się i po 50-70, jeśli nikt sprzed nosa im nie zgarnie.
-
50Kk to malo, fabryka SPP potrzebuje na dobry rozruch nawet i 300Kk , jesli nie moze kupic sobie krzysztalow to bedzie biedowac zanim ruszy pelna para (az jej sklady wpelnia sie po brzegi i zacznie przynosic czysty zysk)Ramonn wrote:Na konto fabryki przelałem z 50000 K - ilość skoków ustawiłem na 1 /
-
-
Cene zakupu krysztalow oplaca sie ustawic na srednia (1684) Wtedy sa kupowane tez ze stacji handlowych - a nie tylko w wytworniach krysztalow. Ilosc skokow jest zalezna od ilosci wytworni/stacji handlowych w okolicy. Jezeli blisko jest kilka to nie ma sensu ustawiac wiecej niz potrzeba.
Mam SPP w Kingdoms End. Skoki mam bodajze ustawione na 2 i nie narzekam na brak krysztalow
Mam SPP w Kingdoms End. Skoki mam bodajze ustawione na 2 i nie narzekam na brak krysztalow
X3 TC: 200 mln kr. Boreas, Deimos, Hyperion, Vidar, 2xSpringblossom, HCP, Centaur Naprawczy, 6 UT, 4 fabryki, kompleks alkoholowy
i trochę drobnicy...