Dlaczego w grze po odpaleniu jakiegoś skryptu
pokazuje się taki badziew "MODFIED", w lewym górnym rogu ekranu,
i nie chce zniknąć?
Czy można go skasować?
MODFIED - co to za badziew?
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Re: MODFIED - co to za badziew?
cos takiego pojawia sie kiedy uruchomisz edytor skryptow. Niestety, jest to raczej nieodwracalne bo pozostaje na stale w twoim savegame.Celestio Lazar wrote:Dlaczego w grze po odpaleniu jakiegoś skryptu
pokazuje się taki badziew "MODFIED", w lewym górnym rogu ekranu,
i nie chce zniknąć?
Czy można go skasować?
-
Normalnie powinno zniknąć po wyrzuceniu skryptów, ale trzeba pamiętać o ich wyłączeniu w statkach bo aktywne skrypty zostają w save'ach. Zdarzają się skrypty, które raz uruchomione nigdy się nie kończą (np. alarmy przeciw Khakowy na satelitach), ich pozbycie się to duży problem, najprościej wystartować z save'a gdzie go jeszcze nie było, ale chyba jest jeszcze inny sposób. Gdzieś trafiłem na małego fix'a (na jakiś stronach ze skryptami), który zmniejszał napis "modified" tak bardzo, że nie było go widać, ale nie ściągałem go i nie pamiętam gdzie to było. 

-
Nie wiem,czy się nie mylę,ale to chyba pojawia się wówczas,gdy nie używa się zatwierdzonych przez Egosoft skryptów - po prostu każdy inny skrypt może być również swego rodzaju cheatem i w związku z tym gra na wszelki wypadek umieszcza odpowiedni napis i zdaje się miesza cosik w statystykach.
PS.Tą informację wyczytałem na jakimś forum i nie wiem,ile w tym jest prawdy,więc jeśli to jest całkowita bzdura,to prosiłbym o wyprowadzenie mnie z błędu
PS.Tą informację wyczytałem na jakimś forum i nie wiem,ile w tym jest prawdy,więc jeśli to jest całkowita bzdura,to prosiłbym o wyprowadzenie mnie z błędu

-
HamP wrote:Nie wiem,czy się nie mylę,ale to chyba pojawia się wówczas,gdy nie używa się zatwierdzonych przez Egosoft skryptów - po prostu każdy inny skrypt może być również swego rodzaju cheatem i w związku z tym gra na wszelki wypadek umieszcza odpowiedni napis i zdaje się miesza cosik w statystykach.
Masz rację. Na ten napis jest ponoć Fix. Ale to jest już cheatowanie!!!

Modified znaczy że jego właściciel pozbył się dużej przyjemności z gry.
Zanim odpalisz jakiś skrypt, zastanów się dobrze i upewnij że jest oficjalnym skryptem/modem by egosoft.
Dla mnie cheater to gorzej niż

-
Zanim odpalisz jakiś skrypt, zastanów się dobrze i upewnij że jest oficjalnym skryptem/modem by egosoft.

Nie ma na razie takich

Zresztą co złego w wielu skryptach poprawiających niedoróbki gry?
Taki na przyklad alarm o Khaakach wydaje mi się bardzo sensowny na zaawansowanym satelicie

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.
-
-
Potłuczony?
Idę się posklejać.
Tup tup tup.
wziuum
%%$^# Gdzie ten klej
niemmaaaa
do sklepu (5minut later)
Oooo jużżż llepiejj
ooops! Chyba o czmś zapowniałem
Much better
Chodziło mi o skrypty cheatujące, tj. Klik i już mamy 7597549 statków,
57867954947854797543$ i 654 stacji.
Nie moja sprawa co kto skryptuje.
Wkurzanie??? Ehhh, właśnie ta potrzeba skryptów pokazuje jak wiele rzeczy egosoft przeoczył.

Tup tup tup.
wziuum

%%$^# Gdzie ten klej

niemmaaaa

do sklepu (5minut later)
Oooo jużżż llepiejj
ooops! Chyba o czmś zapowniałem

Much better
Chodziło mi o skrypty cheatujące, tj. Klik i już mamy 7597549 statków,
57867954947854797543$ i 654 stacji.
Nie moja sprawa co kto skryptuje.
Wkurzanie??? Ehhh, właśnie ta potrzeba skryptów pokazuje jak wiele rzeczy egosoft przeoczył.

-
-
TMK3 wyglada mi na część samej gry. To, że jest skryptem nie jest widoczne...
Ale w każdym razie wiadomo o co chodzi. Sktypty od kasy i statków to cheaty
Ale wszystkie inne udoskonalenia mogą być przydatnymi, ubarwiającymi rozgrywkę elementami 
Ale w każdym razie wiadomo o co chodzi. Sktypty od kasy i statków to cheaty

Porucznik ekspedycji karnej przeciwko Splitom.