Drony Bojowe (Fighter Drone) pytania i uwagi.
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Drony Bojowe (Fighter Drone) pytania i uwagi.
Witam!
Mam pytanko nastepujace:
Gdzie jest napisane co oznaczaja komendy Shift+8 i Shfit+9 ?
Sa to rozkazy dla dronow, jednak ani w instrukcji ani w grze nie ma informacji jakie to rozkazy! (W grze dostaje komunikat komputera Command Accepted i to wszystko). Jesli jest to gdzies w instrukcji lub w grze napisane to prosze o info. (Ja juz znalazlem na pewnej stronce anglojezycznej a ludki bez netu jak to zrobia?)
Pytanie drugie - skoro juz wiem jak kazac dronowi zaatakowac moj cel to prosze o info jak kazac mu zaatakowac NIE-wrogi cel, np mine, ktora nie jest oznaczona na czerwono a na niebiesko. Chce zeby drone podlecial i rozwalil ja a tu nic z tego (w jednej z misji sugeruja uzycie rakiet badz dronow, wiec pytam jak ich uzyc???).
Pytanie chyba juz ostatnie - ile dronow musze wyrzucic (moglby swoja droga byc klawisz wystrzelenia drona a nie reczne wyrzucanie ich z ladowni), aby sensownie uszkodzic statek piracki (3 misja)? Jest sens uzywania ich w ten sposob, czy moze to tylko komary, ktore maja zajac wroga gdy ja bede uciekal jak najdalej?
Pozdrawiam
Danielo
Mam pytanko nastepujace:
Gdzie jest napisane co oznaczaja komendy Shift+8 i Shfit+9 ?
Sa to rozkazy dla dronow, jednak ani w instrukcji ani w grze nie ma informacji jakie to rozkazy! (W grze dostaje komunikat komputera Command Accepted i to wszystko). Jesli jest to gdzies w instrukcji lub w grze napisane to prosze o info. (Ja juz znalazlem na pewnej stronce anglojezycznej a ludki bez netu jak to zrobia?)
Pytanie drugie - skoro juz wiem jak kazac dronowi zaatakowac moj cel to prosze o info jak kazac mu zaatakowac NIE-wrogi cel, np mine, ktora nie jest oznaczona na czerwono a na niebiesko. Chce zeby drone podlecial i rozwalil ja a tu nic z tego (w jednej z misji sugeruja uzycie rakiet badz dronow, wiec pytam jak ich uzyc???).
Pytanie chyba juz ostatnie - ile dronow musze wyrzucic (moglby swoja droga byc klawisz wystrzelenia drona a nie reczne wyrzucanie ich z ladowni), aby sensownie uszkodzic statek piracki (3 misja)? Jest sens uzywania ich w ten sposob, czy moze to tylko komary, ktore maja zajac wroga gdy ja bede uciekal jak najdalej?
Pozdrawiam
Danielo
-
Re: Drony Bojowe (Fighter Drone) pytania i uwagi.
tak naprawde drony robia tylko zamieszanie i w wiekszej ilosci jedyna rzecza ktora sa w stanie zabic jest Twoja karta graficznadanyboy wrote:Witam!

-
-
Re: Drony Bojowe (Fighter Drone) pytania i uwagi.
Dokładnie w tym celu je wynaleziono, mają odwracać uwagę silniejszych od nas przeciwników lub całych grup. Dzięki nim tanim kosztem uratujemy dobytek:)danyboy wrote:Jest sens uzywania ich w ten sposob, czy moze to tylko komary, ktore maja zajac wroga gdy ja bede uciekal jak najdalej?
-
Szkoda ze uzyskalem odpowiedzi na najmniej wazne pytanie... Ludzie przeszliscie gre kilka razy, do tego na extreme i nie mozecie odpowiedziec na takie pytanka???
Najbardzie nurtujace mnie to pytanie drugie. W misji z badaniem bramy w Brennans Triumph dostaje podpowiedz od mojego towarzysza - uzyj rakiet lub dronow bojowych do zniszczenia min. Oczywiscie moge leciec kilka sektorow zeby kupic moskity (i tak zrobilem...) ale rowniez moge w sektorze obok kupic drony bojowe. No i jak im kazac zaatakowac mine, ktrora nie jest wrogim celem?!
Co do pytania trzeciego to z moich obserwacji wynika, ze 6 dronow atakujac Pirate Bayamon ledwie zadrapuje mu oslony i zanim zaatakuja kolejna salwa to oslony sie mu regeneruja. Czyli dooopa
Pozdrawiam
Danielo
Najbardzie nurtujace mnie to pytanie drugie. W misji z badaniem bramy w Brennans Triumph dostaje podpowiedz od mojego towarzysza - uzyj rakiet lub dronow bojowych do zniszczenia min. Oczywiscie moge leciec kilka sektorow zeby kupic moskity (i tak zrobilem...) ale rowniez moge w sektorze obok kupic drony bojowe. No i jak im kazac zaatakowac mine, ktrora nie jest wrogim celem?!
Co do pytania trzeciego to z moich obserwacji wynika, ze 6 dronow atakujac Pirate Bayamon ledwie zadrapuje mu oslony i zanim zaatakuja kolejna salwa to oslony sie mu regeneruja. Czyli dooopa

Pozdrawiam
Danielo
-
Nie mogą albo nie chcą. Na eXtreme nie używamy dronów, bo byłoby zbyt łatwoSzkoda ze uzyskalem odpowiedzi na najmniej wazne pytanie... Ludzie przeszliscie gre kilka razy, do tego na extreme i nie mozecie odpowiedziec na takie pytanka???

Dokładnie tak, bo nie temu służą te latawceCo do pytania trzeciego to z moich obserwacji wynika, ze 6 dronow atakujac Pirate Bayamon ledwie zadrapuje mu oslony i zanim zaatakuja kolejna salwa to oslony sie mu regeneruja.

-
-
- Moderator (Polski)
danyboy wrote:[...]ale rowniez moge w sektorze obok kupic drony bojowe. No i jak im kazac zaatakowac mine, ktrora nie jest wrogim celem?!
Spoiler
Show
Jak jesteś blisko bramy to naceluj miny klawiszami [Up] + [Down]. Wtedy widać je na mapie. Jak byłyby nie czerwone, to popatrz na znak graficzny po lewej, do kogo one nalezą. Wtedy nastaw tą rase na nieprzyjaciala i miny powinny zrobić się czerwone.
klarix
-
A ja za pierwszym razem przespalem komentarz Breta o minach i jak nigdy nic podlecialem moim naowczas Odkrywca w srodek bramy, siup do skafandra i tak z godzine sie platalem z jednego konca w drugi i jak mi sie znudzilo wczytalem sejva i wrocilem tam z powrotem, ale jak juz wiedzialem ze sa miny to sie pare razy na nich przejechalem az w koncu przylecialem z 20 toma moskitkami i jakos poszlo. Do tej pory jak czytam o problemach innych z ta misja to sie nadziwic nie moge ze jej za pierwszym razem nie zalatwilem wtedy gdy miny mi nie wybuchaly. 

-
jak pierwszy raz przechodzilem te misje, to strasznie mi bylo zal tych paru kredytow na moskity. po dwoch godzinach prob hit&run, polecialem zarobic jakies prawdziwe pieniadze. gdy przypomnialem sobie o fabule, wsiadlem w moja przedopieszczona Nove, polecialem do brenan's triumph, a tam przy bramie gnije dwoch ledwie cieplych khaakow, a po minach ani sladu
. az mi sie zal ich zrobilo, ze mi tak ladnie odczyscili teren swoim kosztem (swoja droga, ciekawe ilu ich tam wlatywalo, caly klaster?). ale poniewaz nie dali sie przekonac do opuszczenia terenu, porozmawialem z nimi a zwloki zakopalem w lesie.
sila cierpliwosci panowia, sila cierpliwosci.

sila cierpliwosci panowia, sila cierpliwosci.

-
Ostatnio miałem ubaw
, poszedłem truć **** kumplowi co ma płyte z dwoma slotami na karte grafiki, że nowość i droga, a ten snob p*e*r*o*y ma wciśnięte dwie kt6800 że normalnie miękko mi się robi na wspomnienie. Po instalce zrobiliśmy (ja
) małą interwencję w sys. zrobiło mi się w odkrywcy 65535 dronów. No to widok zewnętrzny oddalenie i ładownia > wyrzuć >drony > wszystkie i czekam jak to badziewie się zacznie rozchodzić. Pytacie jakie dwie karty kt6800U leżą w serwisie na gwarancji.
Zrobiło się ciepło a baran zaraz do serwisu. Z doświadczenia wiem że jak ekran zrobi sięczarny to trzeba poczekać 

Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
There are two secrets to life: 1) Don't tell everything you know...
Z tym numerem telefonu zamiast icq to iście wyborny pomysł
-
-
A wiesz że ja mam radka 9600pro i też hula. Jest tylkojedna irytująca mnie rzecz: mianowicie jak włączam cząsteczki (participles bodajrze) do dymki z rur nie są ładne kolorowe tylko mają czarne wykończenie zupełnie jak bym lał tanie chrzczone paliwo wodorowe 

Trzeba być na tyle dorosłym aby zrozumieć, że życie nie jest sprawiedliwe. W każdej jednak sytuacji powinniśmy postępować najlepiej jak potrafimy.
-
Gargoil wrote:.Zrobiło się ciepło a baran zaraz do serwisu. Z doświadczenia wiem że jak ekran zrobi sięczarny to trzeba poczekać

-
Testowalem drony DE,lux (wlasnej roboty) do wyrzuconego dokladam telepotrem dodatkowy laser.
Niestety trzeba to robic pojedynczo i recznie teleportowac. Jest jakis sposob aby od razu takie kupowac/produkowac/gdzies dostac????(chocby skryptem
Sa niezle 5szt. zdobywa po 5/10min pirata(jakby jeszcze dodac oslony-chocby 1mw na rukoszety GFu
)
Niestety trzeba to robic pojedynczo i recznie teleportowac. Jest jakis sposob aby od razu takie kupowac/produkowac/gdzies dostac????(chocby skryptem
Sa niezle 5szt. zdobywa po 5/10min pirata(jakby jeszcze dodac oslony-chocby 1mw na rukoszety GFu

-
-
-
-
32biologiczne he he , ps. wybacz praca steres X2.... na powaznie jak znajdziesz sposob na zalozenie 1MW daj znac, a lasery sie zakladaja(drugi taki sam) ale jak pisalem trzeba kazdego jednego drona pojedynczo modyfikowac-przy 20 szlag mnie.........Stalovy wrote:Młody?? Sądząc po Twym nicku, jestem od ciebie starszy...j77jack wrote:mlody to zdziwiony

-