XBtf
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
XBtf
Witam jeśli chodzi o gierki typu Bejondowatego to ciekawe czy słyszeliście chociarz o grze Deuteros ??? hehe.. ciekawe ja uważam iż to był pierwowzór gier tego typu uproszczony ale w zamyśle o to samo chodziło . No i mimo iż gra ma już no niewiem napewno naście lat , miała możliwość zapętlenia dostaw towarów ( na co nestety niewpadli w Btf ), ograniczała się tylko do układu słonecznego (plus iż bardzo dobże nauczyłem gdzie jaka planeta jest
) ale grafika no cóż tragiczna ale na tamte lata bardziej wtedy chodziło o sens gry a ten naprawde był genialny niż o grafike .

-
-
-
-
-
No to sie przyznam ze jestem tak stary ze pamietam wszystkie wymienione tu tytuly, chodz gralem jedynie w Elite i Tau Ceti. Byla tez jeszcze jedna gra, nie pamietam tytulu, chodzila na C-64. Latalo sie stateczkiem (widok z gory) handlowalo, ladowalo na planetach, zachodzilo do pubow, statek sie modernizowalo itd. Pamietam ze nie znajac jezyka wyspiarzy zasowalem w nia cale noce, na slepo
Samo Elite zawalilo mi wiele sprawdzianow
To byly wspaniale czasy ... 

-
Boba, czy ty przypadkiem nie mówisz o grze "B.A.T. jakiś numerek" ?
AAA! Albo "Blood" lub "Capitan Blood" (nie pamiętam dokładnie tytułu)! Czad giera była... Chociaż z 'kosmicznych' gier to lubiłem Aliens (na 2 lub więcej dyskietkach 5'25" - a co, miało się stację do C64!)
AAA! Albo "Blood" lub "Capitan Blood" (nie pamiętam dokładnie tytułu)! Czad giera była... Chociaż z 'kosmicznych' gier to lubiłem Aliens (na 2 lub więcej dyskietkach 5'25" - a co, miało się stację do C64!)
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
Tez mialem stacje, taka duza prostokatna, strasznie buczala
co do tytulu, byc moze ktorys z wymienionych przez Ciebie Stalovy, ale zaprawde powiadam wam, pamiec do bani juz
Stalovy, chodzi Ci o tych Aliensow w ktorych zasuwalo sie ekipa space marines, korytarze, poblokowane drzwi itd ? acha i obrot o 90 

-
Nie, ale w te też grałem. Aliens o które mi chodziło składało się z kilku etapów, dogrywanych z dyskietki. Na początku miałeś wylądować lądownikiem na powierzchni, potem przeprowadzić marines korytarzami (4 okienka w jednym, w każdym jeden z marines), itd. Na końcu walczyło się z królową obcych, za pomocą tego kombinezonu do przenoszenia kontenerów.
BTW, moja stacja była mała (ta nowsza) a C64 miał design Amigi. C64 II, czy jakoś tak.
Hehe, ale OT !!
BTW, moja stacja była mała (ta nowsza) a C64 miał design Amigi. C64 II, czy jakoś tak.
Hehe, ale OT !!
سمَـَّوُوُحخ ̷̴̐خ ̷̴̐خ ̷̴̐خ امارتيخ ̷̴̐خ
-
-
-
W Pirates udalo mi sie wejsc w posiadanie jednego z modeli galeona ktory wystepowal w grze w liczbie chyba 3 sztuk
tak kiedys czytalem w jakies gazecie o grach (chyba Bajtek
)
Co do Defender of the crown to byla to najlepsza czesc tej gry, wszystkie inne na pc 2,3,4 itd
byly do bani, zero klimatu, zero wizji
No i do mlodych, nie myslcie ze obecnie wychodza gry pozwalajace np dosiasc rumaka, czy powalczyc mieczem, juz na C-64 byla taka, wlasnie DotC 

Co do Defender of the crown to byla to najlepsza czesc tej gry, wszystkie inne na pc 2,3,4 itd

-
W Piratów na Amisi odnotowałem swoisty rekord. Pożyczyłem od kumpla sprzęt na weekend i grałem w Piratów bite 36 godz. z 1 godz. przerwą na sen. Ech, teraz już nie to zdrowie...
Pozdrawiam
ps. to już totalny OT, założę chyba nowy wątek...
Pozdrawiam
ps. to już totalny OT, założę chyba nowy wątek...
Pomagając borońskiej księżniczce wchodzisz w konflikt z PRAWEM!
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
ZUZANNO!!! Natychmiast wracaj do rodziców! Przestań wreszcie za mną chodzić!
GFU jest bronią niesportową!
Kiedyś pojadę do Dufftown...
Ja nawet nie wiem co to jest ICQ, ale też mam tam nr dresofonu...
-
Święte słowaStalovy wrote:... Niech młodzi się dowiedzą, że fajne giery powstawały już w latach 80tych. Pozdro!
BTW, Defender of the Crown był najlepszy na C64 właśnie. Podobnie jak Pirates!

Osobiście uważam, że Piraci byli jedną z najlepszych gier w historii. Nie pamiętam już tytułu, ale świetna była taka gra gdzie ścigało się samochodami o kase albo auto. Potem za zdobyte fundusze można było pomajstrować przy swoim cacku – dokupić lepszy silnik, skrzynie biegów, obniżyć dach itp. ... ech

Mam pytanie czy ktoś pamięta taką maszynę jak Spektrum ?

-
Tak ja a dokładnie ZX81 - taki mały kwadracik
- a dane zapisywało się na kasecie magnetofonowej - u mnie na Kasprzaku
hie hie taaaa wtedy było nie do pomyślenia że bedzie coś takiego co mamy dzisiaj no może z założenia - ok. roku 2049
kiedy to technika się rozwinie ... haaaaaa Jak przypomnę to śmiać mi się chce hi hi

-
Euzebiusz -> czy nie chodzi Ci przypadkiem o Street Rod? Tam moża było się ścigać o kasę i można było "tuningować" bryki. Ale te odkręcanie śrubek, to już był koszmar, bo nie zawsze je było widać. 
-Pozdro,
-Piquś

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! 
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

-
-