Pytanie odnosnie X-btf (POMOCY PLIZZ)
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Pytanie odnosnie X-btf (POMOCY PLIZZ)
Witam!!
Wiem ze to bylo daaawno temu ale ja do dzis sie mecze z jednym pytaniem: czy mozna jakos naprawic te cholerna brame??? Niech mi ktos w koncu powie i niech ten koszmar sie skonczy :]
Wiem ze to bylo daaawno temu ale ja do dzis sie mecze z jednym pytaniem: czy mozna jakos naprawic te cholerna brame??? Niech mi ktos w koncu powie i niech ten koszmar sie skonczy :]
-
-
-
-
-
-
-
- Moderator (Polski)
W X-BtF wszystkie zadania/kroki, które powinieneś jako następne zrobić, stoja w "pilot's log" (klawisz 'p' i kartkować na dół). Niebezpiecznie jest robić coś innego. Nie jeden musiał grać od nowa, bo zachciało mu się zniszczyć kilka stacji albo sektorów.piotr11 wrote:Można bardzej precyzyjnie
klarix
-
Trzeba po prostu zarabiać. I tylko dzięki temu dasz radę przejść dalszy ciąg XBTF. Czyli - spłacić Teladianom dług, mądrze by było trochę ulepszyć statek (trochę = bardzo, bo ataki Xenonów w XBTF zdażały się znacznie częściej niż na początku X2) i polecieć znależć Argonów, a tam sektor Argon Prime. Świat ten sam, no, może troche mniejszy, ale według mnie w XBTF była troche lepsza fabuła. Wiecej nieznanych rzeczy, więcej niespodzianek...piotr11 wrote:Chciałbym się dowiedzieć natomiast o co chodzi w fabulę i co mam zrobić napewno.
.
/nie daję tego w spoiler bo to forum o X2 więc zakładam że XBTF większość przynajmniej "liznęła" (przyznaję - ja nie skończyłem, jakoś tak wyszło)

-
Mówią, że mniejszy 2x. A z sequelami zwykle tak jest, przeważnie są jeszcze lepsze ale bazując na poprzedniku nie są już tak nowatorskie.creep78 wrote: Świat ten sam, no, może troche mniejszy, ale według mnie w XBTF była troche lepsza fabuła. Wiecej nieznanych rzeczy, więcej niespodzianek...
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
-
-
Mam takie małe ale bardzoważne pytanie. Gram sobie spokojnie w X2, handlując to tu to tam, czasem natrafi sie jakiś głupi Xenoński M2, który trafia pod koła mojej floty. Nagle naszła mnie chęć przejścia fabuły, ale nagle mnie coś uderzyło, nie ukończyłem Xbtf.
No więc szybciutko wyciągam grę z pudełka(które stoi na honorowym miejscu tuż obok freespace2, MoO2 i DKeeper1,2) i odpalam mojego save'a gdzie mam potężne imperium.
No i właśnie w tym momeńcie wychodzi problem, ponieważ co jakiś czas statek sam z siebie zaczyna warjować i obracać sie wokół swojej osi, to trwa różnie, raz pare sekund, a raz musze restartować gre. Najgorsze jest to że w tym czasie moge robić wszystko, gra sie nie zawiesza moge wchodzić do menu, moge zmieniać ekran widoku, a nawet kierować statkiem. To znaczy statek nie przestaje odpowiadać na moje polecenia, np jak statek kręci się w prawo, a ja każe mu sie obracać w lewo to stoi w miejscu jedynie sje trzęsąc. Jednak nie lata ani do przodu ani do tyłu.
Jak ostatni raz grałem pare lat temu to miałem innego kompa i wszystko było cacy. Teraz mam Duron 1300 Gfmx440 Agpx8 256MB DDR.
I mam pytanie czy to może być spowodowane niezgodnością gry z DX9, czy może przez sterowniki do karty(najstarsze na jakich prubowałem uruchamiać gre to 43.51) albo ta gra nie jest kompatybilna z Win XP bo już prubowałem uruchamiać w trybie zgodności.
No więc szybciutko wyciągam grę z pudełka(które stoi na honorowym miejscu tuż obok freespace2, MoO2 i DKeeper1,2) i odpalam mojego save'a gdzie mam potężne imperium.
No i właśnie w tym momeńcie wychodzi problem, ponieważ co jakiś czas statek sam z siebie zaczyna warjować i obracać sie wokół swojej osi, to trwa różnie, raz pare sekund, a raz musze restartować gre. Najgorsze jest to że w tym czasie moge robić wszystko, gra sie nie zawiesza moge wchodzić do menu, moge zmieniać ekran widoku, a nawet kierować statkiem. To znaczy statek nie przestaje odpowiadać na moje polecenia, np jak statek kręci się w prawo, a ja każe mu sie obracać w lewo to stoi w miejscu jedynie sje trzęsąc. Jednak nie lata ani do przodu ani do tyłu.
Jak ostatni raz grałem pare lat temu to miałem innego kompa i wszystko było cacy. Teraz mam Duron 1300 Gfmx440 Agpx8 256MB DDR.
I mam pytanie czy to może być spowodowane niezgodnością gry z DX9, czy może przez sterowniki do karty(najstarsze na jakich prubowałem uruchamiać gre to 43.51) albo ta gra nie jest kompatybilna z Win XP bo już prubowałem uruchamiać w trybie zgodności.
Great power comes with great responsibility
-
-
-
Z tego co czytałem, to XBtF na XP dostaje kepy: są problemy z joyami i z zwieszaniem się gry (wyjazd do windy). U mnie było tak samo - joy (statek) szalał a po chwili miałem przed oczyma pulpit.
Włączenie/zmiana trybu zgodności nic nie pomagała... chyba 98 zainstaluję za niedługo. 
-Pozdro,
-Piquś

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! 
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi.

-
Chyba też zainstaluje win98 SE z DX7 i jakimiś bardzo starymi sterownikami bo teraz to już niczego nie rozumiem.
Kiedy wszystkie ustawienia wziołem na default to mi wcieło kwestie mówione, a dzwięk i muzyka są
Natomiast klawiature posiadam standardową, a na joyu nie gram bo przez wszystkie wing commandery przyzwycziłem sie do mychy
Kiedy wszystkie ustawienia wziołem na default to mi wcieło kwestie mówione, a dzwięk i muzyka są

Natomiast klawiature posiadam standardową, a na joyu nie gram bo przez wszystkie wing commandery przyzwycziłem sie do mychy

Great power comes with great responsibility
-