Pytanie odnosnie X-btf (POMOCY PLIZZ)

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Fatal

Pytanie odnosnie X-btf (POMOCY PLIZZ)

Post by Fatal »

Witam!!
Wiem ze to bylo daaawno temu ale ja do dzis sie mecze z jednym pytaniem: czy mozna jakos naprawic te cholerna brame??? Niech mi ktos w koncu powie i niech ten koszmar sie skonczy :]
Jakub
x3tc

Post by Jakub »

Muszę Cię zmartwić, ale tej baramy w życiu nie naprawisz-bodobnie jak w X-tension :oops:
All is well in all of creation
Ares_Eru

Post by Ares_Eru »

Szkoda :evil:
nie ma to jak wrócić do domu i zrobić porządek :lol:
GOD OF WAR !
PRAY FO MERCY!
;)
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Mam pytanie ponieważ spodobał mi się świat X kupiłem na alegro XBTF i podczas próby statku experymentalnego następuje awaria silnika skokowego, ląduje u teladich a oni pożyczają mi kasę i...co dalej muszę zrobić?
Beowulf23
x4

Post by Beowulf23 »

musisz poleciec do systemu Argonow niepamietam dokladnie do jakiego
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Można bardzej precyzyjnie :?:
Beowulf23
x4

Post by Beowulf23 »

sorry dawno juz tego nie gralem z 3 lata , ale chyba do swiatyni gonnerow
piotr11
x4

Post by piotr11 »

Beowulf23 Dzięki za radę :cry:
Wiem że mam zarobić kasę, wiem że mam dopalić statek, wiem że mam kupić fabrykę to wiem napewno.
Chciałbym się dowiedzieć natomiast o co chodzi w fabulę i co mam zrobić napewno.

Bardzo proszę forumowiczów o konkrety a nie co mam "chyba" zrobić.
klarix
Moderator (Polski)
Moderator (Polski)
x4

Post by klarix »

piotr11 wrote:Można bardzej precyzyjnie :?:
W X-BtF wszystkie zadania/kroki, które powinieneś jako następne zrobić, stoja w "pilot's log" (klawisz 'p' i kartkować na dół). Niebezpiecznie jest robić coś innego. Nie jeden musiał grać od nowa, bo zachciało mu się zniszczyć kilka stacji albo sektorów.

klarix
piotr11
x4

Post by piotr11 »

klarix

Dziękuje za info i Pozdrawiam
creep78
x2

Post by creep78 »

piotr11 wrote:Chciałbym się dowiedzieć natomiast o co chodzi w fabulę i co mam zrobić napewno.
.
Trzeba po prostu zarabiać. I tylko dzięki temu dasz radę przejść dalszy ciąg XBTF. Czyli - spłacić Teladianom dług, mądrze by było trochę ulepszyć statek (trochę = bardzo, bo ataki Xenonów w XBTF zdażały się znacznie częściej niż na początku X2) i polecieć znależć Argonów, a tam sektor Argon Prime. Świat ten sam, no, może troche mniejszy, ale według mnie w XBTF była troche lepsza fabuła. Wiecej nieznanych rzeczy, więcej niespodzianek...

/nie daję tego w spoiler bo to forum o X2 więc zakładam że XBTF większość przynajmniej "liznęła" (przyznaję - ja nie skończyłem, jakoś tak wyszło) :evil: /
Sauron11
x3tc

Post by Sauron11 »

creep78 wrote: Świat ten sam, no, może troche mniejszy, ale według mnie w XBTF była troche lepsza fabuła. Wiecej nieznanych rzeczy, więcej niespodzianek...
Mówią, że mniejszy 2x. A z sequelami zwykle tak jest, przeważnie są jeszcze lepsze ale bazując na poprzedniku nie są już tak nowatorskie.
I used to be a moderator like you, until I took an arrow to the knee.
Core i5-3570_3,4 GHz, 8GB 1600MHz, Asus GTX660TiOC 2GB, Audigy, Iiyama B2776HDS.
creep78
x2

Post by creep78 »

Sauron11 wrote:A z sequelami zwykle tak jest, przeważnie są jeszcze lepsze ale bazując na poprzedniku nie są już tak nowatorskie.
OT: No, nie wiem. Frontier 2:FE do pięt Frontierowi nie dorastał :) Chociaż może dlatego że strasznie dużo miał bugów. :?
Psilon
x2

Post by Psilon »

Mam takie małe ale bardzoważne pytanie. Gram sobie spokojnie w X2, handlując to tu to tam, czasem natrafi sie jakiś głupi Xenoński M2, który trafia pod koła mojej floty. Nagle naszła mnie chęć przejścia fabuły, ale nagle mnie coś uderzyło, nie ukończyłem Xbtf.
No więc szybciutko wyciągam grę z pudełka(które stoi na honorowym miejscu tuż obok freespace2, MoO2 i DKeeper1,2) i odpalam mojego save'a gdzie mam potężne imperium.
No i właśnie w tym momeńcie wychodzi problem, ponieważ co jakiś czas statek sam z siebie zaczyna warjować i obracać sie wokół swojej osi, to trwa różnie, raz pare sekund, a raz musze restartować gre. Najgorsze jest to że w tym czasie moge robić wszystko, gra sie nie zawiesza moge wchodzić do menu, moge zmieniać ekran widoku, a nawet kierować statkiem. To znaczy statek nie przestaje odpowiadać na moje polecenia, np jak statek kręci się w prawo, a ja każe mu sie obracać w lewo to stoi w miejscu jedynie sje trzęsąc. Jednak nie lata ani do przodu ani do tyłu.
Jak ostatni raz grałem pare lat temu to miałem innego kompa i wszystko było cacy. Teraz mam Duron 1300 Gfmx440 Agpx8 256MB DDR.
I mam pytanie czy to może być spowodowane niezgodnością gry z DX9, czy może przez sterowniki do karty(najstarsze na jakich prubowałem uruchamiać gre to 43.51) albo ta gra nie jest kompatybilna z Win XP bo już prubowałem uruchamiać w trybie zgodności.
Great power comes with great responsibility
Marcybiskup
x3ap

Post by Marcybiskup »

Ja przeszedlem XBTF na XP bez problemow - wiec to chyba nie to.
Natomiast mialem problem z klawiatura i jej specjalnym oprogramowaniem. Objawy byly podobne. Odinstalowalem to oprogramowanie i wrocilem do standardowych sterownikow Windowsa do klawiatury. I gra poszla cacy.
Blaster X
x2

Post by Blaster X »

Jezeli grasz na joyu to moze byc jego wina, lub jego oprogramowania jezeli to nie jest zwiazane z joyem to nie mam pojecia co to moze byc :?
Piqu¶
x2

Post by Piqu¶ »

Z tego co czytałem, to XBtF na XP dostaje kepy: są problemy z joyami i z zwieszaniem się gry (wyjazd do windy). U mnie było tak samo - joy (statek) szalał a po chwili miałem przed oczyma pulpit. :( Włączenie/zmiana trybu zgodności nic nie pomagała... chyba 98 zainstaluję za niedługo. :D

-Pozdro,
-Piquś
Przeżyłem Incydent Smoka! :D
X2 1.4 + Bonus-Pack PL + MWM (standardowa mapa)
27 Stacji, jakieś 50 TS'ów, 1xM6, 3xM3, 1xM4, 4xM5 i kilka innych badziewi. :)
Psilon
x2

Post by Psilon »

Chyba też zainstaluje win98 SE z DX7 i jakimiś bardzo starymi sterownikami bo teraz to już niczego nie rozumiem.
Kiedy wszystkie ustawienia wziołem na default to mi wcieło kwestie mówione, a dzwięk i muzyka są :lol:

Natomiast klawiature posiadam standardową, a na joyu nie gram bo przez wszystkie wing commandery przyzwycziłem sie do mychy :D
Great power comes with great responsibility
fOX_a
x4

Post by fOX_a »

Ja miałem podoby problem w X2 tylko że chodziło myszke. Mimo że ona stał anieruchomo statek wariował i musze myszką go uspokajać. Może coś takiego X:btf było.

Pozdro dla wszystkich
:x2: rULz fOrEVeR

Return to “Polskie / Polish X-Forum”