Czy istnieje sposób na utrudnienie sobie gry?

Forum do dyskusji o x-grach i problemach technicznych

Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum

Mietafix

Czy istnieje sposób na utrudnienie sobie gry?

Post by Mietafix »

Witajcie,
Po raz 3 zaczynam grę(ach ten pociąg do wgrywania skryptów) i tak się zastanawiam jak sobie utrudnić grę? Po wgrywałem inwazje, wojny ras, SRM, CMOD4, grę zaczynałem jako pilot Terran. Po jakiś 30h gry, mam większość sektorów Xenonów podbitych, około 60 fabryk, i flotę złożoną z 3 M1, 3x M2, i kilkunastu mniejszych okrętów.
Mam też mod/skrypt Revolution, ale on sprowadza się do dużej bitwy w jednym sektorze co jakiś czas, kiedy to xenoni próbują go odbić w masowym nie skoordynowanym ataku.

Czy można jakoś zrobić, żeby ogółem w całej grze było trudniej, a rajdy xenonów nie polegały na wysłanie 2x m6/7 do sektora obok?
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Wrzuc sobie Hard Mode dla SRM lub Improved Races r15, to nie bedziesz sie nudzil.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Mietafix

Post by Mietafix »

A czy poziom trudności wybieranego profilu ma wpływ na całość gry czy tylko początek?
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Poziom trudnosci dotyczy startu na danym profilu wylacznie, najczesciej to jakis powolny lub slaby statek i kilka kredytow na koncie.
Ogolnie w X3 nie ma poziomu trudnosci.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
Mietafix

Post by Mietafix »

czyli tylko skryptami utrudnię sobie grę?
Sorkvild
x3tc

Post by Sorkvild »

Ale co rozumiesz przez utrudnienie ? Chesz wiecej wrogow? Powolne wzrost rang i reputacji ?
We want the Boron back!
Mietafix

Post by Mietafix »

moim ideałem byłoby proporcjonalny wzrost ilości statków w patrolach do mojej rangi.

Na początku patrole Xenonów składające się z 2x Q są wyzwaniem, obecnie przy posiadaniu M1, są tylko czymś co zaprząta mi czasem głowę. Nieco lepiej sobie radzą piraci. Najcięższy ich patrol składał się z 3x M7, 2x M6, M2 lub M1. Mimo wszystko za bardzo się rozproszyły i wytłukłem je kolejno.
Yacek
x3tc

Post by Yacek »

Mietafix wrote:moim ideałem byłoby proporcjonalny wzrost ilości statków w patrolach do mojej rangi.
Wszak masz taki wzrost, przy niskiej reputacji w misjach np. obrony stacji masz tylko statki M5 i M4, w miarę wzrostu reputacji pojawiają się silniejsze statki i rośnie ich ilość. Oczywiście nie do przesady (a pewnie szkoda).
Mietafix wrote: Na początku patrole Xenonów składające się z 2x Q są wyzwaniem, obecnie przy posiadaniu M1, są tylko czymś co zaprząta mi czasem głowę. Nieco lepiej sobie radzą piraci. Najcięższy ich patrol składał się z 3x M7, 2x M6, M2 lub M1. Mimo wszystko za bardzo się rozproszyły i wytłukłem je kolejno.
Chcesz znów poczuć dreszczyk? To zostaw to M1 i walcz z taką flotą w M3 lub max w M6.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Mietafix

Post by Mietafix »

Yacek wrote:
Mietafix wrote:moim ideałem byłoby proporcjonalny wzrost ilości statków w patrolach do mojej rangi.
Wszak masz taki wzrost, przy niskiej reputacji w misjach np. obrony stacji masz tylko statki M5 i M4, w miarę wzrostu reputacji pojawiają się silniejsze statki i rośnie ich ilość. Oczywiście nie do przesady (a pewnie szkoda).
Niby prawda, ale maks co spotkałem prazy misjach to karaka... może mało cierpliwości mam?
Yacek wrote:
Mietafix wrote: Na początku patrole Xenonów składające się z 2x Q są wyzwaniem, obecnie przy posiadaniu M1, są tylko czymś co zaprząta mi czasem głowę. Nieco lepiej sobie radzą piraci. Najcięższy ich patrol składał się z 3x M7, 2x M6, M2 lub M1. Mimo wszystko za bardzo się rozproszyły i wytłukłem je kolejno.
Chcesz znów poczuć dreszczyk? To zostaw to M1 i walcz z taką flotą w M3 lub max w M6.
latam sobie vitarem, to jest chyba m6?
co do dreszczyku w srm użyłem hard mode, wiec zjeść coś większego nie jest łatwo, ale tym samym małe latadla przestają mieć znaczenie...

Return to “Polskie / Polish X-Forum”