Zdobywanie majątku
Moderators: Alan Phipps, Moderatorzy polskiego forum
-
Zdobywanie majątku
Witam jak zdobyliście np. swój pierwszy milion, albo pierwsze duże pieniądze jakąś sprawdzoną metodą? Ja dopiero zaczynam grę i mam zamiar kierować się handlem, lecz po 1h grania nie za bardzo mi to wychodzi xD Możecie mi coś poradzić? Kim zacząć grać? Podkreślam, że zależy mi na handlu. Co mam kupywać na początku? Gdzie mam sprzedawać? Proszę o schemat jak dla laika 

-
A w jaką grę grasz? Bo nie określiłeś tego w tytule tematu jak nakazuje regulamin. Przypuszczam że w TC, więc zapoznaj się z FAQ i dwoma punktami w nim #7 Jak zacząć - pytania początkującego (masz tam trzy linki do tematów, gdzie takie sprawy były poruszane) i #8 Czym handlować na początek? Możesz też zapoznać się z podobnym tematem Początki handlowca.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
Zapraszamy wszystkich chętnych na forum XUDB, gdzie znajdziesz FAQ, opisy skryptów, modów i fabuł, oraz Mamut HQ.
[ external image ]
-
Niezaleznie czy to jest X2, X3R, X3TC - Swoj pierwszy milion kredytow zarabiam handlujac produktami elementarnymi np. ogniwa. W tym celu, gdy zaczynam gre zawsze udaje sie do sektora Teladi - Company Pride, bo tam mozna niezle na tym zarobic. Malo tego, obok jest baza piracka z wiezami laserowymi a one zawsze przysmaza jakiegos nieuwaznego pilota i wowczas mozna przejac jakis opuszczony statek w tym rejonie i potem sprzedac go w pobliskiej stoczni.
Jest to jeden z przykladow jak zarobic milion na starcie.
Jest to jeden z przykladow jak zarobic milion na starcie.
Elite Dangerous| I survived the Dragon Incident ... then I took an arrow to the knee
We want the Boron back!
We want the Boron back!
-
Ja pierwszy milion zarobiłem sprzedając broń i cukierki nieletnim... aaa w grze.. W X3:R zarobiłem przez przejęcie pirackiej novy i użycie jej do przejęcia kolejnych .. piękny statek. W X3:TC wciąż nie uzbierałem.
Ogniwa słoneczne zawsze są poszukiwane w fabrykach, ale wymagają dużej ładowni. Z handlem jest taki problem że wymaga kapitału startowego, więc na początek bym brał misje przewożenia towaru bądź taxi szybkim tanim okrętem.
Ogniwa słoneczne zawsze są poszukiwane w fabrykach, ale wymagają dużej ładowni. Z handlem jest taki problem że wymaga kapitału startowego, więc na początek bym brał misje przewożenia towaru bądź taxi szybkim tanim okrętem.
-
Zarobienie pierwszego miliona TC jest banalnie proste. Był nawet na ten temat konkurs Egosoftu: X3: Terran Conflict UPLINK Competition #2
Należało po wystartowaniu na profilu Bankrut Zabójca zarobić w jak najkrótszym czasie 5 milionów kredytów.
Zwycięzca dokonał tego w czasie 19 minut i 9 sekund: oficjalne wyniki konkursu.
Jak ktoś chce wiedzieć jak to zrobił, mogę podpowiedzieć.
Należało po wystartowaniu na profilu Bankrut Zabójca zarobić w jak najkrótszym czasie 5 milionów kredytów.
Zwycięzca dokonał tego w czasie 19 minut i 9 sekund: oficjalne wyniki konkursu.
Jak ktoś chce wiedzieć jak to zrobił, mogę podpowiedzieć.
X3:AP 3.1+XRM 1.30d+MSP 1.7+LoCo 2.01+IR 2.0
[ external image ]
[ external image ]